REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po ketverių metų į „Žalgirį“ sugrįžęs puolėjas Andrija Kaludžerovičius teigia Vilniuje besijaučiantis kaip namie, bet ir turintis nebaigtų reikalų Europos turnyruose.

Po ketverių metų į „Žalgirį“ sugrįžęs puolėjas Andrija Kaludžerovičius teigia Vilniuje besijaučiantis kaip namie, bet ir turintis nebaigtų reikalų Europos turnyruose.

REKLAMA

Serbų snaiperis žaliai baltų marškinėlius laimėjo 2016 metais, kai „Žalgiris“ neturėjo lygių Lietuvoje, o jis per kone pusmetį nuskynė rezultatyviausio žaidėjo laurus.

„Kai išėjau iš „Žalgirio“ – visada norėjau čia grįžti. Čia jaučiuosi kaip namie. Geriausias sezonas užsienyje man buvo „Žalgiryje“. įmušiau daug įvarčių, laimėjome visus trofėjus. Visada norėjau sugrįžti ir tai pajausti iš naujo“, – kalbėjo A. Kaludžerovičius.

Jis teigia, jog pasirinkimą grįžti į Lietuvą įtakojo ir miestas, kurį futbolininkas ir jo šeima jau pažinojo.

„Šeimai, kaip ir man, labai patiko gyvenimas Vilniuje. Esu gyvenęs daug gerų miestų, bet Vilnius vienas geriausių. Čia yra viskas – dvi upės, aplink ežerų, daug parkų, restoranų. Čia labai smagu, ypač vasarą. Labiausiai mėgau eiti su šeima į Vingio parką. Liko geriausi atsiminimai iš praėjusio karto“, – tikino serbas.

REKLAMA
REKLAMA

Be visų titulų ir trofėjų jam iš „Žalgirio“ liko ir kartus prisiminimas. Vilniaus klubas UEFA Čempionų lygos atrankoje prieš Kazachstano klubą „Astana“ turėjo sau palankų rezultatą, bet jį išleido iš rankų paskutinėmis sekundėmis. Pats A. Kaludžerovičius tuomet nepasinaudojo geromis progomis, kurios galėjo nusverti dvikovos svarstyklę žalgiriečių naudai.

REKLAMA

„Niekada nepamiršiu šių rungtynių. Tada mes buvome nusipelnę patekti į kitą etapą. Buvo likę 10sekundžių iki rungtynių pabaigos. Prieš tai neišnaudojau šimtaprocentės progos. Tai su manimi liks iki gyvenimo pabaigos, – atviravo žaidėjas – Tai buvo vienintelis mano nebaigtas darbas per tuos 6 mėnesius komandoje. Tačiau futbolas toks, kad visada turi stengtis ir gausi naują šansą. Dabar turime naują progą Europoje ir tikiuosi ja pasinaudoti.“

Prisimindamas solidžiai žaidusią 2016 metų komandą, A. Kaludžerovičius joje ir šių metų ekipoje mato tam tikrų panašumų.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėjome labai gerą komandą. Gerus žaidėjus, gerus vaikinus. Tuo periodu persirengimo kambaryje turėjome stiprią dvasią. Buvo stipri grupė vietinių žaidėjų ir stiprių legionierių. Šioje grupėje taip pat matau labai daug gerų žaidėjų. Tikiuosi ši komanda turės tokį patį mentalitetą ir nugalės, taps čempionais, kitą sezoną žais Čempionų lygoje. Paskutinį kartą Žalgiris laimėjo titulą su mano kartos komanda. Manau, kad atėjo laikas susigrąžinti ko fanai ir šis klubas nusipelno“, – dėstė puolėjas.

Sostinėje šį kartą jis sutiko kelis pažįstamus, tačiau ir daug naujų dalykų. „Man lengviau čia pritapti, nes žinau daug žaidėjų. Žaidžiau su Tatomirovičiumi Kroatijoje. Žinau Mantą kuklį, Saulių Mikoliūną, Donovaną Slijngardą. Tai lengviau nei eiti į naują klubą. Tačiau visa kita nauja, naujas treneris. Tai kita situacija“, – aiškino A. Kaludžerovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdinga įvarčių salve – 19 įvarčių per 20 rungtynių A lygoje – tuomet pasižymėjęs puolėjas pripažįsta, kad šį kartą savo vertę teks įrodinėti iš naujo ir teigia nebijantis didelių lūkesčių.

„Kas buvo vakar futbole niekas neprisimena. Futbole yra tik šiandien ir rytoj. Kai aš atvykau čia man buvo nelengva, nes reikėjo 14 dienų būti karantine viešbutyje. Be treniruočių su komanda. Po to gavau traumą. Bet neturiu problemų dėl to ko tikimasi iš manęs. Visada pats daug tikiuosi iš savęs“, – pabrėžė jis.

Praėjusią savaitę A. Kaludžerovičiaus įvarčių nepakako – „Žalgiris“ sužaidė lygiosiomis su „Riteriais“ 2:2.

Artimiausiose rungtynėse įvarčių prireiks dar labiau – Europos lygoje nugalėtojas paaiškės per vienerias rungtynes.

„Žalgiris“ su „Paide“ pirmajame atrankos etape susitiks Vilniuje, rugpjūčio 27 d. LFF stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų