REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tai bus iš koto verčiantis mūšis, kuris sudomins ne tik kovinio sporto gerbėjus. Savaitgalį UFC narve dėl čempiono diržo kausis abu geriausi planetos sunkiasvoriai – amerikiečiai Stipe Miočičius ir Danielis Cormier.

Tai bus iš koto verčiantis mūšis, kuris sudomins ne tik kovinio sporto gerbėjus. Savaitgalį UFC narve dėl čempiono diržo kausis abu geriausi planetos sunkiasvoriai – amerikiečiai Stipe Miočičius ir Danielis Cormier.

REKLAMA

Šią kvapą gniaužiančią dvikovą tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Transliacijos iš Las Vegaso pradžia – sekmadienį 5.00 val. Pagrindinė kova numatyta apie 8.00 val. ryto Lietuvos laiku.

UFC sunkiojo svorio (iki 120,2 kg) čempionas yra S. Miočičius, o reitinge iškart po jo rikiuojasi D. Cormier. Tai jau bus trečioji šių aukščiausio lygio kovotojų akistata. Jie pasidalijo po vieną pergalę.

2018-ųjų liepą D. Cormier jau pirmajame raunde S. Miočičių pasiuntė į nokautą ir atėmė iš pastarojo čempiono diržą. Tačiau pernai rugpjūtį S. Miočičius pasiekė revanšą ir susigrąžino nugalėtojo vardą. Tuomet jis ketvirtajame raunde laimėjo techniniu nokautu.

REKLAMA
REKLAMA

37 metų 193 cm ūgio (ištiestų rankų ilgis 203 cm) 105 kg svorio S. Miočičius UFC varžybose iškovojo 19 pergalių (15 nokautais), patyrė tik 3 pralaimėjimus. Jis iš paskutinių 8 kovų triumfavo net 7-iose.

REKLAMA

Kroatų kilmės S. Miočičius (abu jo tėvai gimė Kroatijoje) yra vienintelis sunkiasvoris per visą UFC istoriją, kuris šios svorio kategorijos čempiono titulą apgynė tris kartus. Padaryti tai ketvirtą sykį iš eilės jam sutrukdė būtent D. Cormier. Šios svorio kategorijos varžybų nugalėtoju S. Miočičius pirmą kartą tapo 2016-aisiais.

Beje, ši MMA (mišrių kovos menų) žvaigždė ne tik kaunasi narve, bet ir dirba ugniagesių paramediku. Kai baigs karjerą, jis ketina dirbti gaisrininku. Vaikystėje jis užsiiminėjo ne tik imtynėmis, bet ir beisbolu, futbolu.

REKLAMA
REKLAMA

41 metų 180 cm ūgio (ištiestų rankų ilgis 184 cm) 114 kg D. Cormier po savaitgalio akistatos su S. Miočičiumi žada baigti karjerą. Jis UFC narve oponentus nugalėjo 22 kartus (10 nokautų), 2-iuose mūšiuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Šis amerikietis ypač stiprus parteryje, nes anksčiau buvo labai gero lygio laisvųjų imtynių meistras. Jis atstovaudamas JAV rinktinei dalyvavo 2004 ir 2008 metų olimpinėse žaidynėse. 2007-aisiais D. Cormier laimėjo bronzą pasaulio čempionate, o 2005-aisiais iškovojo pasaulio taurės varžybų sidabrą.

UFC narve šis amerikietis buvo ne tik sunkiojo, bet ir pussunkio (iki 93 kg) svorio kategorijos pasaulio čempionu. Jis yra antras kovotojas UFC istorijoje, kuris tuo pačiu metu buvo dviejų svorio kategorijų planetos čempionu.

Savaitgalį Las Vegase įdomus turėtų būti dar vienas panašaus pajėgumo sunkiasvorių susirėmimas. Reitinge 5-ąją vietą užimantis brazilas Junioras dos Santosas išbandys jėgas su Surinamo sportininku Jairzinho Rozenstruiku, kuris rikiuojasi 6-tas. Be to, kovinio sporto aistruoliai turės galimybę išvysti dar keletą kovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų