REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Druskininkuose vyko išskirtinis mačas. Draugiško pobūdžio susitikime kovėsi Lietuvos šešiolikmečių rinktinė ir nacionalinė moterų komanda.

Šeštadienį Druskininkuose vyko išskirtinis mačas. Draugiško pobūdžio susitikime kovėsi Lietuvos šešiolikmečių rinktinė ir nacionalinė moterų komanda.

REKLAMA

Nuo pat rungtynių pradžios agresyviai žaidę jaunučiai nepaliko didesnių vilčių ir įveikė varžoves rezultatu 100:54 (30:12, 29:12, 26:10, 15:20). Įdomu tai, kad mače kovėsi brolis prieš seserį. Nacionalinei moterų komandai atstovauja Justė Jocytė, o U-16 rinktinėje žaidžia Rokas Jocys.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinė taip baigė dviejų savaičių pasiruošimo stovyklą. Vyriausiojo rinktinės trenerio Manto Šerniaus auklėtinės fizinį pasiruošimą derino su darbu krepšinio aikštelėje.

Moterų tarpusavio neoficialiose rungtynėse išvakarėse (penktadienį, rugpjūčio 7 d.) pranašesnė buvo „Baltųjų“ komanda, kuri rezultatu 75:70 įveikė „Žaliąją“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos U16 jaunimo rinktinės kandidatai ruošiasi „Huawei Baltijos taurės“ turnyrui. Jis rugpjūčio 14-16 dienomis vyks Kaune, o jame dalyvaus Latvijos, Estijos ir dvi Lietuvos rinktinės – „Balti“ ir „Žali“.

REKLAMA

Mačą jaunučiai pradėjo agresyviai ir iškart ėmė spausti varžoves. Perėmė iš eilė tris kamuolius ir sužaidus nepilnai minutę jau pirmavo 5:0. U-16 netrukus pataikė iš toli, Rokas Jocys pridėjo dar du baudos metimus ir rezultatas tapo 10:0. 

Jie ir toliau demonstravo didelį tapo jau 15:2. Kamilė Nacickaitė pridėjo kelis taiklius metimus, o sužaidus pusę kėlinio U-16 vaikinai pirmavo 19:4.

Gintarė Petronytė pataikė iš vidutinio nuotolio, o rezultatas artėjant kėliniu prie pabaigos buvo 10:23. Šešiolikmečiai žibėjo greitame puolime, po pirmojo kėlinio jie pirmavo rezultatu  30:12.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame kėlinyje vaizdas nepakito per daug, aikštėje pasirodė ir Justė Jocytė, o po jos dvitaškio moterų rinktinė atsilikinėjo 18:37

Įpusėjus kėliniui po dar vienos sėkmingos jaunučių atakos iš baudos aikštelės jie pirmavo 41:20. Po antrojo kėlinio U-16 pirmavo triuškinamu rezultatu 59:24.

Trečiajame kėlinyje G. Petronytė keliais taikliais metimais bandė truktelti komandą, bet vaikinai vėlgi žaidė greitą krepšinį ir didino persvarą. Sužaidus daugmaž šešias minutes jie triuškino varžoves 79:32.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Lietuvos moterų rinktinė po 16 nesėkmingų bandymų pataikė pirmąjį tritaškį, o rezultatas buvo 37:87. Kėliniui įpusėjus moterų rinktinė ėmė kur kas sėkmingiau rinktis taškus, bet sėkmingomis atakomis atsakė ir šešiolikmečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Nacickaitė pataikė dar vieną tolimą metimą (50:98). Likus dviem minutėms vaikinai pataikė dvitaškį ir pelnė šimtąjį tašką (100:54).  Iki finalinės sirenos nei vieniems, nei kitiems taškų jau pelnyti nebepavyko, tad galutinių rezultatas 100:54 šešiolikmečių rinktinės naudai.

Lietuvos U-16 vaikinų rinktinė: K.Leliukas 13 taškų), G.Alisas 12 (12 atkovotų kamuolių), R.Jocys 12, N.Adomavičius 11, D.Šarauskas 10, D.Grenda 10, G.Grabauskas 10 (13 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai).

Lietuvos moterų rinktinė: G.Petronytė 10, K.Nacickaitė 9 (4 perimti kamuoliai), E.Šikšniūtė 6.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų