REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 31-ą dieną Niujorke (JAV) turėtų prasidėti „Didžiojo kirčio“ serijos „US Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos, bet jau dabar aišku, kad jos bus visai kitokios nei įprasta.

Rugpjūčio 31-ą dieną Niujorke (JAV) turėtų prasidėti „Didžiojo kirčio“ serijos „US Open“ teniso turnyro pagrindinio etapo kovos, bet jau dabar aišku, kad jos bus visai kitokios nei įprasta.

REKLAMA

Dėl koronaviruso pandemijos pirmą kartą istorijoje tokio rango turnyras vyks be žiūrovų. Negana to, dėl padidėjusios rizikos iš turnyro traukiasi vis daugiau tenisininkų, tad jo lygis bus žemesnis nei įprasta.

Neseniai apie sprendimą nevykti į Niujorką paskelbė ir titulą ginti turėjęs ispanas Rafaelis Nadalis: „Ilgai mąsčiau ir nusprendžiau nedalyvauti šių metų „US Open“ turnyre. Situacija pasaulyje vis dar labai sudėtinga, Covid-19 atvejų skaičius toliau auga ir man susidaro įspūdis, kad situacija lieka nesuvaldyta. Gerbiu JAV teniso asociaciją ir ATP už tai, kad jie bando surengti turnyrą dėl televizijos žiūrovų. Šie metai tenisui – ypatingai sunkūs. 4 mėnesius nevyko jokie turnyrai. Deja, turiu priimti tokį sprendimą, kokio niekada nenorėjau. Šį kartą pasikliausiu širdimi ir geriau niekur nekeliausiu.“

Jau aišku, kad turnyre taip pat nedalyvaus Rogeris Federeris, Gaelis Monfilsas, Stanas Wawrinka, Nickas Kyrgiosas, Fabio Fognini, Jo-Wilfriedas Tsonga ir dar keletas žinomų tenisininkų. Dalyvių sąraše iš pirmojo dešimtuko vis dar lieka Novakas Djokovičius, Dominicas Thiemas, Daniilas Medvedevas, Stefanos Tsitsipas, Alexanderis Zverevas, Matteo Berrettini ir Davidas Goffinas. Vietą pagrindiniame etape turi ir lietuvis Ričardas Berankis.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, šią savaitę Italijoje jau prasidėjo pirmasis oficialus WTA turnyras po karantino – „Palermo Ladies Open“. Daug kam užkliuvo tai, kad šio turnyro dalyvės nebuvo uždarytos į „burbulą“ ir ramiai vaikštinėja po miestą.

„Girdėjau kalbas, jog mes uždarytos į „burbulą“, bet tai netiesa. Tikrai neapsimetinėsiu esanti uždaryta kažkokiame viešbutyje. Išėjau į miestą, papietavau, apžiūrėjau kai kurias vietas. Žinoma, mes esame atsargios, stengiamės nesiartinti prie žmonių, bet taip pat ir nesame uždarytos viešbučiuose. Bent jau 90 proc. turnyro dalyvių išeina pasivaikščioti. Tikiuosi, kad Niujorke į tai bus žiūrima griežčiau. Jei mums pagrasins baudomis, tada galbūt visi laikysis taisyklių ir aš tai palaikysiu“, - aiškino kroatė Donna Vekič.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų