REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ baigė tarpsezonio komplektacijos darbus ir jau netrukus lies prakaitą pirmojoje komandos stovykloje.

Kauno „Žalgiris“ baigė tarpsezonio komplektacijos darbus ir jau netrukus lies prakaitą pirmojoje komandos stovykloje.

REKLAMA

Neabejotinai didžiausias pasikeitimas šią vasarą buvo Šarūno Jasikevičiaus išvykimas į „Barcelona“. Iš visų galimų kandidatų kauniečių ekipos vadovai pasirinko austrą Martiną Schillerį, kuris pirmą sykį savo karjeroje vadovaus Eurolygos komandai.

„Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas anksčiau kalbėdamas su žiniasklaida neneigė, kad prioritetas buvo pasikviesti lietuvį trenerį, tačiau pagrindiniu kandidatų laikyto Kazio Maskvyčio nesutiko išleisti Permės „Parma“ klubas.

Žaidėjų korpuse „Žalgirį“ paliko keturi krepšininkai, o komandą papildė šeši nauji veidai. Klubo gretas paliko Edgaras Ulanovas, K.C. Riversas, Jockas Landale'as ir Zachas Leday'us. Ekipą papildė Joffrey Lauvergne'as, Patricio Garino, Augustine‘as Rubitas, Steve'as Vasturia, Tomas Dimša ir Marekas Blaževičius.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai savo gretose šiuo metu turi 15 krepšininkų.

Klubo vadovams teko sunki užduotis suformuoti ir visiškai naują trenerių štabą, kas dar labiau apsunkino ir žaidėjų komplektavimo darbus. Su portalu tv3.lt kalbėjęs „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas tikino, kad darbo įdėta daug, o dabar jau galima būti patenkintu komandos sudėtimi.

REKLAMA

„Visi planuoti žaidėjai atvyko. Aišku, iš pradžių su treneriu Šarūnu dėliojome, paskui atvykus naujajam strategui jį įtraukėme į procesą. Esame patenkinti, ką pavyko nuveikti rinkoje“, – tikino pašnekovas.

Plačiau – interviu.

– Ar galima drąsiai sakyti, kad komandos komplektacijos darbai yra tikrai baigti?

– Tikrai taip.

– Kaip vyko pats procesas ir darbų pasiskirstymas formuojant sudėtį? Kiek tas procesas buvo kitoks, kai nebuvo Šarūno Jasikevičiaus, juk visiškai naujas dar yra ir visas trenerių štabas?

– Tai visada turėjome kažkokį pasiskirstymą, planą. Aišku, su Š. Jasikevičiumi buvo kiek kitaip, naujas treneris turi savitą viziją. Kas dėl darbo, tai visi įdėjo savo indėlį, pasiskirstėme roles ir ėmėmės veiksmų. Bet šie metai tikrai buvo kitokie nei ankstesni.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek viską apsunkino tai, kad ne tik vyriausiasis treneris yra kitas, bet ir visas trenerių štabas yra naujas?

–  Šie metai tiesiog kitokie nei anksčiau. Bet yra visa organizacija, kuri dirba gerai. Nesiruošėme, kad bus visiškai naujas trenerių štabas, bet dėl Š. Jasikevičiaus žinojome, jog jis gali išeiti. Aišku buvo nelengva suburti visą trenerių štabą, teko įdėti daugiau daro visiems, bet tokia ta situacija. 

– Ar pavyko prisikviesti daugmaž visus norimus žaidėjus?

– Visi planuoti žaidėjai atvyko. Aišku, iš pradžių su treneriu Šarūnu dėliojome, paskui atvykus naujajam strategui jį įtraukėme į procesą. Žinome, kad komandos braižas ir stilius keisis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Įžaidėjų grandyje neatlikta jokių pasikeitimų. Taip ir planavote?

– Gandų visokių aiškų buvo, bet jie ne iš mūsų pusės. Planavome, kad jie visi ir liks.

– Komandą papildė keli žaidėjai su gana ryškiomis traumų istorijomis. Tai yra Joffrey Lauvergne'as, Patricio Garino. Galima sakyti, kad klubas rizikuoja ties jais?

– Manau, kad turime gilų suoliuką, kuris turės šansų pasireikšti. Tos traumos, vėlgi, yra žaidimo dalis. Pasikeitė nemažai žaidėjų, vieni labiau patyre, kiti gal mažiau. Bet, jei juos reikės pakeisti, manau turime tam gerų kandidatų. 

– Edgaro Ulanovo išlaikyti turbūt nebuvo daug šansų?

– Meluočiau jeigu sakyčiau, kad nebuvo tikimybės. Bet jis gavo gerą pasiūlymą. Džiaugiamės už jį, kad gavo gerą įvertinimą, pradeda naują etapą. Buvo visko. Nori, kad toks žaidėjas liktų, bet kažkiek tikiesi, kad gali ir išvykti. 

REKLAMA

– Kalbant apie išvykusius keturis žaidėjus. Jie turbūt ir buvo tie, apie kuriuos daugiausiai buvo kalbama kaip apie kandidatus palikti komandą.?

– Sakyčiau, kad taip, to galima buvo tikėtis. Kitas dalykas, prie Š. Jasikevičiaus galbūt viskas kitaip būtų susiklostęs, bet dabar yra kitaip. Naujas treneris, kiti dalykai. Išėjo žaidėjai, mes jiems kliūčių kažkokių nedarėme specialiai. Nieko netikėto, matyt, čia neįvyko.

– Ar naujasis klubo vyriausias treneris Martinas Schilleris prisidėjo prie komplektavimo darbų? Galbūt išreiškė konkrečių pageidavimų?

– Neetiška matyt kalbėti apie tam tikras detales, bet viskas buvo daroma su jo žinia. Viskas tikrai buvo suderinta.

REKLAMA

– Ką jūs įvardintumėte šios komandos stiprybe. Galbūt kiek ilgesnis atsarginių žaidėjų suolelis?

–  Manau, kad turime ir patyrusių žaidėjų, ir gana stiprias visas pozicijas. Vėlgi, viskas matysis sezono eigoje. Aišku ir treneriai yra visi nauji. Tai ir ten reiks žiūrėti, kaip visiems seksis. Visas žaidimas keisis iš esmės, kita schema. Patyrimas su jaunatviškumu turėtų būti mūsų derinys šiemet. Mes visada garsėjome, kad renkamės žaidėjus pagal charakterį, prisideda visa ir klubo atmosfera. Tai, kaip visada, bandysime visiems įkasti. 

– Trenerių štabe dirbs ir Tautvydas Sabonis. Kodėl buvo nuspręsta jį pasikviesti?

– Jis praėjusiais metais prisijungė prie mūsų klubo sistemos. Matėme, kaip jis tobulėja ir gerai dirba. Vėlgi,  jis mums labai tiko. Jis įrodė, kad gali puikiai dirbti ir šis pakylimas yra natūralus kitas etapas. Mums ir patiems norisi auginti ne tik žaidėjus, bet ir talentingus trenerius. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Naujasis treneris M. Schilleris jau artimiausiu metu atvyks į Kauną?

–  Taip, tikrai labai greitu metu jis jau bus čia.

– Turbūt svarbus žingsnis, kad pavyko išsaugoti tokį žaidėją kaip Marius Grigonis?

– Tai čia toks tas išsaugojimas (šypsosi). Turėjome su juo vis dar galiojantį kontraktą. Aišku, galėjo kažkas įsiterpti iš užsienio klubų, bet kažko tokio nebuvo labai, o tie gandai, kuria sklandė, buvo daugiau ne iš mūsų pusės. Mes gana ramiai sėdėjome visą tą laiką. Džiaugiamės, kad jis lieka.

–  Apibendrinant visą komplektaciją, esate patenkinti, ką pavyko nuveikti?

– Taip, manau viską atlikome gana gerai ir greitai. Pavyko įgyvendinti tai, ką ir planavome.

– Užbaigiant pokalbį, kaip jūs matote pačios Eurolygos situaciją. Pastaruoju metu ir Lietuvoje, ir Europoje matome, kad taisyklės koronaviruso vėl kiek griežtėja. Turnyro pradžia numatoma spalio 1-ąją, bet turbūt įvairių dalykų čia dar gali nutikti?

REKLAMA

– Labiausiai tas nerimas ir yra dėl tos nežinomybės. Kol kas ruošiamės, kad viskas įvyks laiku. Žaidėjai jau atvykę į Kauną. Realiai viskas vyksta, visas procesas jau įsibėgėjęs. Bet, aišku, yra tas nerimas vidinis, ar viskas įvyks, ar nebus trukdžių. Nes jei taip nutiktų viskas keistųsi, visas procesas, o tai išderina ir žaidėjus. Jie anksčiau atvyko ir dėl to privalomo 14 dienų saviizolliacijos laikotarpio, nes kai kuriems tai buvo reikalinga. Savo atostogų prarado (šypsosi). Tai kol kas viskas pagal planą, tikimės ir laiku įvyksiančio Eurolygos starto.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų