REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolui dar ketverius metus vadovaus Tomas Danilevičius. Šeštadienį greta Vilniaus Vingio parko įsikūrusiame „Crowne Plaza“ viešbutyje svarbiausi Lietuvos futbolo žmonės nusprendė, kad Lietuvos futbolo fedracijai (LFF) pokyčių nereikia – prezidentu lieka dabartinis prezidentas.

Lietuvos futbolui dar ketverius metus vadovaus Tomas Danilevičius. Šeštadienį greta Vilniaus Vingio parko įsikūrusiame „Crowne Plaza“ viešbutyje svarbiausi Lietuvos futbolo žmonės nusprendė, kad Lietuvos futbolo fedracijai (LFF) pokyčių nereikia – prezidentu lieka dabartinis prezidentas.

REKLAMA

Balsavime dalyvavo du kandidatai: T. Danilevičius ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovas Paulius Malžinskas. Už T. Danilevičių pasisakė 71 konferencijos dalyvis, už P. Malžinską – 6.

T. Danilevičius pirmąją kadenciją LFF vadovo poste pradėjo 2017 m. rugsėjį. Viso Lietuvos futbolui prezidentas vadovaus aštuonerius metus, iki 2024 metų.

„Nesitikėjau tokio netiesioginio ir tiesioginio palaikymo. Esu gan susijaudinęs. Noriu, kad paklausytumėte. Noriu, kad paklausytumėte apie tai, ką pavyko nuveikti. Ne man, o mums. Visa kita yra tik tuščios kalbos (...) Vienas iš tikslų mano kadencijos pradžioje buvo atvirumas ir skaidrumas – pradėjome rengti atviras konferencijas, dalintis ataskaitomis ir idėjomis. Šias tradicijas tęsčiau ir toliau.

REKLAMA
REKLAMA

Visada esame už bendradarbiavimui su Vyriausybe, taip pat, UEFA, FIFA organizacijomis. Noriu, kad bendradarbiavimas būtų į naudą Lietuvai. Pabrėžiu – Lietuvai (...) Turime atsigręžti į vaikus, jaunimą, į vaikų futbolą.

REKLAMA

Kitas didelis darbas, kurį reikia nuveikti – tolygus finansavimas visoms vaikų ir jaunimo ugdymo įstaigoms (...) Naudodamasis proga noriu pasakyti, kad Lietuvos futbolas yra gyvas. Kviečiu visus susitelkti ir ieškoti sprendimų. Nešaukti, nerėkti, bet ieškoti sprendimų“, – sakė T. Danilevičius.

T. Danilevičius šiuose rinkimuose nugalėjo Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovą Paulius Malžinską. Kandidatas savo prisistatymo kalboje nevyniojo žodžių į vatą, kol galų gale pareiškė, kad nei jis, nei T. Danilevičius, net nėra vertas šio posto.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nė vienas nesame vertas šio posto. Atsiimkime kandidatūras abu – tiek Tomas, tiek aš. Mes nesame tinkami žmonės, tai mano pozicija. Tai principo reikalas“, – įpykęs rėžė P. Malžinskas.

Taip pat P. Malžinskas pareiškė, kad visų pirma visiems reikia pamiršti reikalus „kabinetuose“ ir išdrįsti atsakyti sau, ko norime iš Lietuvos futbolo

„Pasakysiu atvirai – mūsų netenkina dabartinė Lietuvos futbolo situacija. Jokių stebuklų nesiūlysiu, pasiūlysiu atsigręžti į patį futbolą. Į klubus, į žaidėjus, į viską, kas jungia futbolą. Futbolas tai ne LFF, futbolas tai mes – plačioji futbolo bendruomenė. Išdrįskime savęs paklausti, su kuo ir kur einame. Tai ne vien retorinis klausimas, tai pasitikėjimo klausimas. Tai pamatinės vertybės, kuriomis remiantis, turime žengti tolyn (...) Raginu imtis pokyčių. Bendruomenė to laukia, visi to laukia, visuomenė to laukia (...) Dar kartą pakartosiu – atsigręžkime patys į save“, – sakė P. Malžinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, į prezidento postą besitaikantis P. Malžinskas sulaukė tikrai nemažai kritikos. Kone visi konferencijos dalyviai, kurie norėjo užduoti klausimą kandidatui, pažėrė aštrios kritikos jo adresu. Pagrindiniai motyvai buvo šie – dalyviai mano, kad P. Malžinskas tokiu būdu tiesiog darosi reklamą prieš artėjančius Seimo rinkimus, taip pat nemažai kas priminė ankstesnius kandidato nusižengimus, susijusius su neskaidria veikla teisėjavimo darbe.

Konferencijoje pasisakė ir LFF viceprezidentas Arūnas Pukelis. Jis savo kalba tarsi nepaliko jokių vilčių P. Malžinskui užimti prezidento postą.

„Tokia Hitleriška retorika gyvenime niekas nevyksta. Man, įvertinus visą šią kandidatūrą ir ypatingai šiandieninį kalbėjimą, būtų šiek tiek gėda“, – sakė A. Pukelis.

REKLAMA

Tiesa, konferencijoje buvo sprendžiamas toli gražu ne tik LFF prezidento klausimas. Tv3.lt pateikia svarbiausių nuosprendžių santrauką:

Atnaujinta 13:20 val. Daug diskusijų sukėlęs siūlymas apmokestinti vaikų perėjimą iš vienos futbolo mokyklos į kitą šįkart nebuvo sprendžiamas. LFF konferencijoje nuspręsta šį klausimą nagrinėti vėliau, nes nemaža dalis dalyvių dar nebuvo susipažinusi su septynių lapų dokumentu.

Naujas siūlymas skamba taip: jei vaikas nori pakeisti futbolo mokyklą, už tai turi būti sumokama konkreti suma mokyklai, kurią jis palieka. 

Už 10–11 metų vaiką reiktų mokėti 500 eurų, už 11–12 metų vaiką – 750 eurų, už 12–13 metų vaiką reikės pakloti 1000 eurų, už 13–14 metų vaiką – dvigubai daugiau, 2000 eurų, už 15–16 metų – 3000 eurų, 17–19 metų – 4000 eurų.

REKLAMA

Atnaujinta 12:40 val. Konferencijoje buvo nuspręsta į LFF sudėtį įtraukti Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo asociaciją (LVJUFA), kurios prezidentas yra FM „Ateitis“ įkūrėjas Dainius Gudaitis. Balsavime už pasisakė 65 dalyviai, prieš buvo 7.

Tuo pačiu iš LFF sudėties buvo pašalinta Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociaciją (LVJFA), kuri iki šiol buvo suspenduota.

Atnaujinta 12:20 val. Konferencijos dalyvius ir LFF organizaciją nuotoliniu būdu pasveikino UEFA atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų