REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas po pralaimėjimo Estijoje ironiškai kalbėjo apie varžovams padarytą šventę.

Lietuvos rinktinės treneris Darius Maskoliūnas po pralaimėjimo Estijoje ironiškai kalbėjo apie varžovams padarytą šventę.

REKLAMA

Mūsiškiai po pratęsimo 85:92 nusileido Estijai.

„Vienintelis teigiamas akcentas, kad padarėme estams gerą šventę jubiliejaus proga. Tikrai to nenorėjome, bet gavosi gražios rungtynės su pratęsimu, daug emocijų. Kas liečia patį žaidimą, žymiai daugiau negatyvo nei pozityvo. Būdami aukštesni visose pozicijose pralošėme lentą ir davėme 28 antrojo šanso taškus. Atrodė, kad jie daug labiau nori ir labiau stengiasi, viename išpuolyje turi po tris atakas, mes negalime nuimti kamuolio, kuris yra mūsų rankose.

Visiškai nepergyvenu dėl nepataikytų metimų, susikūrėme progų, bet nepataikėme dėl neturimo žaidimo ritmo. Dėl to problemų nėra, bet mes paprasčiausiai neapsigynėme. Leidome jiems kontroliuoti, vesti žaidimą, o prieš tokią komandą atėjus į lemiamas sekundes yra loterija. Dar turėjome progą laimėti, bet svečiuose tokios pražangos tikrai niekas nešvilps. Pratęsime vienareikšmiai Kriisa susikūrė tritaškius ir įrodė, kad buvo vertas likti Kaune. Šaunuolis, sužaidė geras rungtynes“, – teigė strategas.

REKLAMA
REKLAMA

Kerras Kriisa nugalėtojams pelnė 26 taškus ir atliko septynis rezultatyvius perdavimus. Toks 19-ečio pasirodymas trenerio nenustebino.

„Ne, jis dėl to ir buvo treniruotėse, žinojome, ką jis gali, koks emocinis lyderis yra. Net ir vyrų komandoje jis niekada nepasimesdavo, o čia yra pilnavertis lyderis. Pataikė keletą metimų, užsivedė ir mes jo nebesustabdėme“, - sakė treneris.

REKLAMA

Jam smagu po kėlių mėnesių pertraukos vėl pajusti rungtynių ritmą: „Smagu, jau minėjau, tikros rungtynės, nors ir draugiškos, visiškai kita emocija, plius turėjome galimybę žaisti prieš žiūrovus. Smagu turėti tokią galimybę“.

Šeštadienį Lietuva susitiks su Latvija ir ši nesėkmė komandos planuose nieko nekeis.

„Nieko nekeičia, toliau eksperimentuosime, bandysime įvairius penketus ir visokias situacijas“, - sakė specialistas.

Kaip jis vertina jaunųjų krepšininkų žaidimą?

„Dėl Mareko viskas gerai, jaunas, pirmos rungtynės už rinktinę, sakyčiau, neblogai atrodė, nors momentais buvo taktinių klaidų. Jis gerai dirba treniruotėse, stengiasi ir tobulėja. Ateityje, manau, bus stiprus ramstis Lietuvos rinktinėje. Tadui kiek sudėtingiau, nes stumdome jį per kelias pozicijas. Jis nejaučia tikros savo vietos, todėl jam kiek sudėtingiau, bet priekaištų neturiu“, - sakė D.Maskoliūnas. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų