REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelį dėmesį Lietuvoje ir užsienyje pritraukęs „Hoptrans 3x3“ turnyras ketvirtadienį sulaukė dar vieno įvertinimo – į Palangą atvyko FIBA federacijos generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

Didelį dėmesį Lietuvoje ir užsienyje pritraukęs „Hoptrans 3x3“ turnyras ketvirtadienį sulaukė dar vieno įvertinimo – į Palangą atvyko FIBA federacijos generalinis sekretorius Andreas Zagklis.

REKLAMA

Graikas spaudos konferencijoje dalyvavo kartu su Lietuvos krepšinio federacijos prezidentu Mindaugu Špoku. 

„Džiaugiamės, kad ilgai planuota kelionė į Lietuvą atvyko. Aplankėme federaciją, svečias susipažino, kaip mes dirbame. Vakare planuojame aplankyt ir rinktinės stovyklą. Pasidalinome, kuo mes gyvename, ką mes darome. Džiaugiamės trijulių krepšinio populiarumu ir jo sieku konkuruoti ateityje, džiaugiamės, kad sutapome jo apsilankymas su tuo ir galima jį pamatyti“ ,– sakė. M. Špokas.

„Garbė būti čia, tai man yra pirmoji kelionė į užsienio federaciją po koronaviruso pandemijos. Priežastis kodėl aš čia, nes LKF vadovai norėjo pasidalinti su manim planais dėl Krepšinio namų projekto. Tai rodo, kad ši šalis, šie žmonės myli krepšinį be galo. Buvau sužavėtas viskuo, ypač, kad tai projektas, kuris tarsi taps viso Lietuvos krepšinio širdimi.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip sakėme kovą, krepšinis grįžta po mažu. Kur leidžiama tą daryti pagal aplinkybes, kur žmonės myli krepšinį. Manau, šis turnyras labai gera idėja. Tikiuosi, kad šis turnyras taps platforma ateities projektas. Manau, visos šalies miestai išreikš norą ateity galbūt organizuoti, žaisti tokio tipo turnyrus kaip 3x3“, – konferencijos metu lakoniškai sakė FIBA sekretorius A. Zagklis.

REKLAMA

Graikas dalijosi įspūdžiais ir apie FIBA organizuojamą Čempionų lygą, kurioje kitąmet pirmą sykį dalyvaus „Rytas“ ir atranką dar turintis įveikti Klaipėdos „Neptūnas“.

„Vakar turėjome burtų ceremoniją. Kol kas matome įgaunančias turnyro formas. Aišku, yra unikalios charakteristikos, kad bandome viską vykdyti tokiu keistu ir sunkiu metu po koronaviruso pandemijos. Čempionų lygos komandų turimi žaidėjai tapo aukštesnės klasės, visa organizacija patobulėjo .Manau, kas metais mes dedame žingsnį į priekį, ypač link tos FIBA vizijos, kurią mes norime matyti ateityje, tai yra įvairios suinteresuotos pusės.“

REKLAMA
REKLAMA

„Mes esame vienas sportą su dviem krepšinio disciplinomis, ypač olimpinėse. Gera matyti, kad tokia šalis kaip Lietuva atranda 3x3 krepšinį, kurį mes, kaip organizacija, matome kaip labai urbanistinį dalyką. Čia mes esame arti jūros, matome areną pastatytą puikioje, gražioje vietoje. Manau, sinergija, kuri sklinda iš įvairių pusių rodo, kaip šis krepšinis tampa vis įdomesnis ir populiaresnis. Su 3x3 ne tik pritraukiame naujus žaidėjus, bet ir auditorijas. Kitąmet Tokijuje pirmą sykį bus žaidžiamas 3x3 ir tai bus mūsų momentas“, – mintis užbaigė sekretorius.

Palangoje vykstantį „Hoptrans 3x3“ turnyrą galima stebėti per TV6 bei TV3 Play kanalus ir portale tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų