REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo liepos mėnesio pradžios, sostinės Vingio parke treniruotes pradėjo neregys Karolis Verbliugevičius kartu su treneriu-vedliu Vyteniu Makausku. Nepaisant visų sportininkų kelyje pasitaikiusių nesklandumų, nutrūktgalviai sustoti neketina ir vis tvirtesniu žingsniu žengia link išsvajoto siekio – dalyvavimo 2022-ųjų žiemos paralimpinėse žaidynėse Pekine. 

Nuo liepos mėnesio pradžios, sostinės Vingio parke treniruotes pradėjo neregys Karolis Verbliugevičius kartu su treneriu-vedliu Vyteniu Makausku. Nepaisant visų sportininkų kelyje pasitaikiusių nesklandumų, nutrūktgalviai sustoti neketina ir vis tvirtesniu žingsniu žengia link išsvajoto siekio – dalyvavimo 2022-ųjų žiemos paralimpinėse žaidynėse Pekine. 

REKLAMA

Vasara žiemos sporto atstovams – toli gražu ne atostogų, bet įtemptų treniruočių, fizinės formos gerinimo ir pasirengimo, prieš rudenį prasidėsiančias varžybas laikotarpis. Pasak sportininko K. Verbliugevičiaus, vos prieš porą savaičių su Vilniaus „Vingis“ sporto centru pasirašyta sutartis slidininkams suteikė galimybių, padėsiančių pasiruošti ne tik morališkai, bet ir fiziškai. 

„Sostinės sporto centras „Vingis” yra vienas iš pagrindinių mūsų dueto rėmėjų, kurie rūpinasi, jog treniruotės net ir vasaros metu vyktų kuo sklandžiau ir efektyviau. Mes pilnai galime naudotis Vingio stadiono infrastruktūra, visomis fizinio rengimo priemonėmis bei treniruokliais. Tai vieta, kurioje kartu su mumis treniruojasi ir geriausi atletai iš visos Lietuvos“, – sako K. Verbliugevičius. 

REKLAMA
REKLAMA

Kaip didžiausią šio sporto centro privalumą, treneris-vedlys V. Makauskas išskiria modernią stadiono aplinką, kuri yra pritaikyta tiek darbui grupėse, tiek individualioms treniruotėms. Pasak sportininko, individualiose treniruotėse susikaupti ir susikoncentruoti ties teisingu pratimų atlikimu pavyksta daug lengviau. 

REKLAMA

„Treniruočių metu, kuomet stengiamės gilintis ne tik į pratimų atlikimą, bet ir analizuoti savo silpnąsias bei stipriąsias puses, mums yra svarbu, jog pernelyg netrauktume pašalinių žmonių žvilgsnių bei negirdėtume aplinkos triukšmo. Tai pagrindiniai aspektai, kurie veda link tikslingo mokėjimo panaudoti išmoktus technikos veiksmus varžybų sąlygomis, tad susikaupimas šiomis akimirkomis yra būtinas“, – sako V. Makauskas. 

Kaip teigia Karolio treneris-vedlys V. Makauskas, šiuo metu treniruojantis yra svarbu ne tik sportinių gebėjimų analizavimas, bet ir tikslus bei savalaikis komandų išpildymas. Būtent todėl slidininkai treniruotes stengiasi orientuoti ir į psichologinį, ir į fizinį pasirengimą. Dideliam tikslui pasiryžę sportininkai, nors ir tikina specialių programų nesudarinėję, prisipažįsta, kad šiek tiek pakoregavo jau turimą. 

REKLAMA
REKLAMA

„Treniruočių metu labiausiai stengiamės dirbti ties kojų raumenimis. Prieš pasinaudojant suteikta galimybe naudotis Vingio stadiono erdvėmis, „Slidinėjimo akademijoje“, ant specialaus simuliatoriaus ir treniruoklių, atidirbinėjome bei tobulinome asmeninę Karolio techniką, koregavome stovėseną, slidžių valdymo principus ir kitas, nors mažas, tačiau svarbias detales. Šiuo metu, visą dėmesį žadame skirti mūsų, kaip dueto, sinchronizacijai tiksliam komandų vykdymui, sekimo technikos, garso, erdvės ir atstumų supratimui“, – pasakoja V. Makauskas. 

Sekimo technikos svarbą treneris-vedlys įvardija kaip ypač reikšmingą elementą, galintį padėti siekiant deramai pasiruošti iššūkiams, su kuriais slidininkai nuolatos susiduria trasose. Šįsyk, sportininkai į pagalbą pasitelkia ir naują, būtent jų duetui sukurtą technologiją – garso kolonėlę. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Slidinėjimo technikos išbandymas bus atliekamas tokiu principu, jog aš, kaip vedlys, esantis priekyje, per mikrofoną perduosiu komandas, kurios bus transliuojamos ant kuprinės pritvirtintos kolonėlės dėka, o Karolio tikslas bus mane sekti ir jas vykdyti. Treniruočių metu galėsime ne tik susipažinti su šiuo unikaliu prietaisu, bet ir pratintis prie jo veikimo. Tik gerai įvaldžius sekimo technikos veikimo principus, bus galima jaustis drąsiau ir labiau 

užtikrintai dalyvaujant svarbiose varžybose bei renkant taškus, kurie bus svarbūs norint atstovauti Lietuvai paralimpinėse žaidynėse“, – aiškina V. Makauskas. 

Pasak nutrūktgalviais pramintų slidininkų, rėmėjų pagalba bei prisidėjimas ryžtingai siekiant savo svajonės dalyvauti 2022-ųjų žiemos paralimpinėse žaidynėse Pekine, yra geriausia dovana judviejų komandai: „Esame dėkingi už kiekvieną suteiktą šansą, kad ir mažais žingsneliais, tačiau sulig kiekviena diena judame į priekį. Šiuo metu naujos erdvės treniruotėms bei speciali įranga yra pagrindiniai elementai gelbstintys siekiant ne tik dar geriau perprasti savo pačių galimybes, bet ir nestabdomai tobulėti, ruošiantis svarbioms varžyboms“, – pažymi K. Verbliugevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų