REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį per pietus į Kauno autobusų stotį skubėjusius keliautojus pasitiko neįprastas vaizdas ir garsus opozicinio šešių cilindrų variklio burzgimo garsas: prieš paradines duris prisiparkavo baltai mėlynas „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilis.

Pirmadienį per pietus į Kauno autobusų stotį skubėjusius keliautojus pasitiko neįprastas vaizdas ir garsus opozicinio šešių cilindrų variklio burzgimo garsas: prieš paradines duris prisiparkavo baltai mėlynas „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilis.

REKLAMA

Savo komandą ir tikslus lenktynėse pristatė Arūnas Strumskis, Mindaugas Platūkis, Linas Skardžiukas ir Ramūnas Čapkauskas.

„Vytautas gazuotas“– naujas komandos vardas, tačiau prie „Porsche“ automobilio vairo sės jau ne pirmą kartą „Aurum 1006 km“ lenktynėse dalyvausiantys vilkai. Arūnas Strumskis – puikiai žinomas ralio gerbėjams, Lietuvos čempionas ant žvyro, su Mindaugu Platūkiu ir Linu Skardžiuku ne kartą Palangoje važiavęs „Subaru“ automobiliais. Prie jų prisijungė ir nei vienų 1000 km varžybų nepraleidęs Ramūnas Čapkauskas.

„Kaip bebūtų keista, per šią istoriją man dar neteko važiuoti su „Porsche“ automobiliu. Labai smagu, kad dar būna pirmų kartų ir džiaugiuosi turėdamas galimybę pavažiuoti su tokiu automobiliu. Jo dar nebandžiau, bet kadangi tai yra gamykloje sukurtas ir subalansuotas automobilis, nemanau, kad iškils kokių nors problemų adaptuojantis prie jo“, - sakė didelį bagažą čempiono titulų tiek žiedinėse lenktynėse, tiek ralyje sukaupęs Ramūnas Čapkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vytautas Gazuotas“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup“ automobilis yra toks pats, kokiu pernai „Aurum 1006 km“ lenktynes nugalėjo „Jutos“ komanda. „Porsche“ automobiliai Palangoje yra laimėję daugiausiai lenktynių ir įrodė, kad šios markės modeliai geriausiai tinka viešame kelyje įrengtos trasos specifikai. Vis tik sportininkai apie tikslus garsiai nekalba. Automobilis naujas, dar menkai pažįstamas, tad svarbiausiai šiemet jiems yra pasiekti finišą.

REKLAMA

„Bent jau kvalifikacijoje pabandysiu paspausti. Nors jos rezultatas nėra pagrindinis dalykas, bet patekti į TOP3 būtų gražu. O lenktynių metu svarbiausia yra protingas bei sąlyginai atsargus važiavimas. O tada jau žiūrėsime, kur mus nuves tempas. Bet manau, kad klasėje galime kovoti dėl podiumo“, - išsiplėtė Ramūnas Čapkauskas.

Kauno autobusų stotis „Vytautas Gazuotas“ komandos pristatymui pasirinkta neatsitiktinai. „Aurum 1006 km“ lenktynės į Palangą pritraukia mases žmonių, užkemša miestą, kurorte kasmet atsiranda neregėtos eismo spūstys. Dėl to sportininkai kviečia žiūrovus rinktis autobusus.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes kviečiame žmones vyksti į Palangą autobusais. Nesėdėti eismo spūstyse, neieškoti parkavimo vietų, ir juo labiau nemokėti už parkingą, o sėsti į autobusą ir ramiai bei patogiai nuvykti į kurortą,“ – kvietė „Vytautas gazuotas“ komandos lenktynininkas Linas Skardžiukas.

Palangos autobusų stotis – kaip tik pusiaukelėje tarp paplūdimio ir lenktynių trasos. Lenktynių savaitgalio metu trasos prieigose susidaro milžiniškos transporto spūstys, šalikelės pristatyto automobilių iki pat tos pačios autobusų stoties. Komanda ragina rinktis žalesnį transportą. Juolab kurorte yra išvystyta tokių transporto priemonių kaip dviračiai, elektriniai paspirtukai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

nuoma. Nors tai gali skambėti kontraversiškai, tačiau su „Porsche“ lenktyniausianti ekipa palaiko žalias idėjas.

„Visas pasaulis krypsta link ekologiškumo ir ekologiško transporto. Mes palaikome šias idėjas ir skatiname keliauti visuomeniniu transportu, o vidaus degimo variklius palikti sportui ir kovai trasose,“ – papildė „Vytautas Gazuotas“ komandos lenktynininkas L. Skardžiukas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų