REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Austrijoje vyko antrosios „Formulės 1“ sezono lenktynės – Štirijos GP. Jose nuo starto iki finišo dominavo britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“).

Sekmadienį Austrijoje vyko antrosios „Formulės 1“ sezono lenktynės – Štirijos GP. Jose nuo starto iki finišo dominavo britas Lewisas Hamiltonas („Mercedes“).

REKLAMA

Iš „pole“ pozicijos lenktynes pradėjęs britas išlaikė pirmąją vietą, o lenktynių metu taip ir nesulaukė rimtesnio spaudimo iš varžovų.

Olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“) ilgą laiką važiavo atsilikęs 4-5 sek., o lenktynių pabaigoje jo tempas krito ir olandui teko galvoti apie gynybą nuo suomio Valtterio Botto („Mercedes“). Likus 5 ratams V.Bottas galiausiai aplenkė dėl padangų dilimo kentusį M.Verstappeną ir užtikrino „Mercedes“ dublį.

Olandas lenktynių pabaigoje dar pasuko į boksus, bet nuvažiuoti greičiausio rato nepajėgė. Dėl ketvirtos vietos kovojo tailandietis Alexanderis Albonas („Red Bull“) ir meksikietis Sergio Perezas („Force India“).

REKLAMA
REKLAMA

S.Perezas po bandymo lenkti pažeidė priekinį sparną, paskutinius ratus važiavo labai lėtai ir prieš pat finišą prarado penktą poziciją britui Lando Norrisui („McLaren“). Fiasko patyrė „Ferrari“ komanda. Abu jos pilotai startavo rikiuotės viduryje ir abu baigė lenktynes per keletą pirmųjų ratų.

REKLAMA

Monakietis Charlesas Leclercas („Ferrari“) netinkamai įvertino situaciją ir trenkėsi į komandos draugą vokietį Sebastianą Vettelį („Ferrari“). Pastarajam lūžo galinis sparnas, tad lenktynes jam baigėsi iš karto.

Ch.Leclercas sugadino priekinį sparną, po apsilankymo boksuose jis dar grįžo lenktynes, bet po kelių minučių grįžo atgal į boksus ir baigė savo pasirodymą, tad „Ferrari“ užėmė dvi paskutines vietas.

V.Bottas su 43 tšk. išliko čempionato lyderiu. L.Hamiltonas (37) šoktelėjo į antrą poziciją, L.Norrisas (26) liko trečias.

Konstruktorių įskaitos lyderių trejetą sudaro „Mercedes“ (80), „McLaren“ (39) ir „Red Bull“ (27). Dabar komandos kelsis į netoliese esančią Vengriją. Ten liepos 19 d. vyks trečiosios sezono lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų