REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ klubą palikęs ir į Turkiją persikėlęs Edgaras Ulanovas prisijungė prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos Palangoje.

Kauno „Žalgirio“ klubą palikęs ir į Turkiją persikėlęs Edgaras Ulanovas prisijungė prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklos Palangoje.

REKLAMA

28 metų lietuvis pirmą sykį profesionalaus krepšininko karjeroje pradės legionieriaus karjerą ir kitąmet žais Stambulo „Fenerbahče“ klube.

„Manau, kad dar pasijus ir labiau, kalbant apie pasiilgimą,  į klausimą, kiek emociškai sunkus sprendimas palikti Kauną, atsakė lietuvis.  Namai, draugai, Lietuva. Bet viskas, žingsnis jau padėtas, nėra ko atgal žvalgytis. Tik į priekį“.

– Būdamas 28 metų pradedate legionieriais karjerą. Yra kažkokių gal baimių?

– Baimių nėra, tik smalsumas. Bijot tikrai nebijau. Galbūt anksčiau tas smalsumas nenugalėdavo jeigu reikėdavo rinktis. Bet šiemet buvau pasiruošęs ir smalsumas, knietėjo pabandyti, ką reiškia jaustis būnant kitur.

– Buvote siejamas ir su kitomis komandomis. Ar daug pasiūlymų turėjote?

– Ne, daug pasiūlymų nebuvo, daugiau tik kalbos. Turkai pirmi parodė rimtą susidomėjimą ir treneris greit paskambino tai iškart viskas konkretu buvo, o kiti daugiau šnekėjo, prašė laukti.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar klubo atstovai, treneris, jau minėjo, kokia bus jūsų rolė komandoje?

– Visų pirmą, reik pabaigti komplektuoti komandą. O šiaip tai realiai, kad ir ką šnekėčiau, viskas priklausys nuo paties, reikės išsikovoti pačiam vietą. Norisi jaustis svarbiam, tai, sako, jeigu viskas daugiau mažiau gerai, tai taip ir bus.

REKLAMA

– Dažniausiai žaidėjai, kurie pasirašo sutartį su Turkijos klubais, o ypač „Fenerbahče“, sulaukia sirgalių dėmesio lavinos. Ar jūs pajautėte padidėjusį dėmesį?

–  Daug daug žmonių iki pasirašymo dar, jau nekalbu, kai žaisdavom su „Žalgiriu“, domėjosi. Dėmesys milžiniškas, ten žmonės tikrai myli krepšinį.

– Legionieriaus karjerą pradedate tokiame dideliame klube. Ar tai yra malonu?

 Lygiai kiek malonu tiek ir iššūkis. Kažkas gali pasakyti, kad didelis žingsnis, kažkas gal pats laikas. Viską pamatysime sezono eigoje.

REKLAMA
REKLAMA

– Kiek įtakos sprendimui išvyti turėjo tai, kad Š. Jasikevičius paliko Kauną?

 Turėjo, tikrai. Galima taip sakyti.

– Jei jis būtų likęs ir jūsų sprendimas gal būtų buvęs kitoks?

 Na, laukiau jo sprendimo, ar išeis, ar ne. Bet, kai išėjo, tai, sakykime, tai tikrai prisidėjo ir prie mano sprendimo.

– Kaip pasikeis „Žalgiris“ kitą sezoną, kas jo laukia, kaip manote?

Atsinaujins. Naujas etapas, žaidėjai, treneris. Verčiame naują etapą, žiūrėsime, kaip bus, Gyvenimas tęsiasi. Bus įdomus sezonas, nes seksime, kaip sekasi Šarui, Žalgiriui.

– Ko tikitės iš šios stovyklos?

– Visų pirma pasiilgome kovos vienas prieš kitą, pasivaržymo. Aišku, ji ne tokia, kaip kitos, kur renkamės, bet visi alkani krepšinio. Matom, vyksta 3x3 ir toks noras žiūrint knietėjo pačiam pabandyti. Jonas gerai atrodo va, teko matyti, puikiai jis ten tinka. Kai turnyras surenka tokius žaidėjus ir žiūrimumas geresnis. Tai, sakau, kai paklausia, tai visi sakytų, kad smagu būtų pabandyti, ypač kai tiek laiko sėdi be krepšinio, išalkęs.

 

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų