REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (07.09) Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame patvirtinta 2020 metų pirmojo pusmečio biudžeto vykdymo apyskaita.

Ketvirtadienį (07.09) Vilniuje vyko Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame patvirtinta 2020 metų pirmojo pusmečio biudžeto vykdymo apyskaita.

REKLAMA

Posėdyje švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė taip pat pristatė Vyriausybėje aptartą sporto sistemos tobulinimo viziją, sportininkų rengimo sistemos tobulinimo planus.

Dieną prieš vykusiuose LTOK Ekonomikos komisijos bei Lietuvos olimpinio fondo (LOF) Tarybos posėdžiuose buvo pristatytos ir VK tvirtinti pateiktos LTOK bei LOF pirmojo šių metų pusmečio biudžeto apyskaitos.

„Dar balandį situacija atrodė tragiškai, su dideliais pavojaus ženklais. Baiminomės, kad biudžete gali atsiverti net 2 mln. eurų skylė. Dabar matome, kad situacija gerokai sušvelnėjo, o loterijų bilietų pardavimai, nuo kurių didele dalimi priklauso LTOK biudžetas, po truputį grįžta į prieš tai buvusias vėžes. Apibendrinant galiu pasakyti, kad pirmojo pusmečio skaičiai atrodo patenkinamai“, – kalbėjo LTOK iždininkas Rimgaudas Balaiša.

Skaičiuojama, kad LTOK iš UAB „Olifėja“ gaunamos pajamos pirmąjį  šių metų pusmetį sumažėjo apie 15 proc., t.y. 485 tūkst. eurų. Tai lėmė dėl koronaviruso pandemijos smukę UAB „Olifėja“ loterijų bilietų pardavimo rodikliai. Taip pat sumažėjo ir subsidijos gaunamos iš Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) bei Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK).

REKLAMA
REKLAMA

„Žinoma, kai kurias programas turėsime apkarpyti. Jau sumažinome LTOK direkcijos atlyginimus ir ūkinės veiklos išlaidas, tačiau sportininkai, federacijos, treneriai neturėtų nerimauti. Jie – mūsų prioritetas ir darysime viską, kad jie nenukentėtų“, – sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA

Posėdžio metu LOF direktorius Mantas Marcinkevičius pristatė fondo pirmojo pusmečio biudžeto vykdymo apyskaitą.

„Dar sunku pasakyti, kokio masto bus padariniai, realius skaičius matysime tik antroje metų pusėje. Šiais metais mūsų rėmėjai ir partneriai savo įsipareigojimus įvykdys, todėl galime tikėtis, kad metinį planą pavyks įgyvendinti. Vis dėlto, bendraudami su partneriais jaučiame daug neužtikrintumo dėl kitų metų. Niekas nėra tikras, kaip seksis“, – kalbėjo M. Marcinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų