REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ klubas priverstas ieškotis naujo trenerio. Ketvirtadienį oficialiai paskelbta, kad komandą palieka Šarūnas Jasikevičius.

Kauno „Žalgirio“ klubas priverstas ieškotis naujo trenerio. Ketvirtadienį oficialiai paskelbta, kad komandą palieka Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA

44 metų lietuvis keliasi į Ispaniją, kur pasirašė trijų metų kontraktą su „Barcelona.“ Š. Jasikevičius „Žalgirio“ ekipoje baigė profesionalaus krepšininko karjerą 2014-aisiais metais, o tada pradėjo dirbti komandos trenerių štabe.

2016-ųjų žiemą jis tapo vyriausiuoju treneriu, kai pakeitė Gintarą Krapiką. Tad po keturių su puse sezono klubo direktoriui Pauliu Motiejūnui tenka itin rimta užduotis – surasti naująjį komandos vedlį. Apie tai jis šiandien kalbėjo spaudos konferencijoje susirinkusiems žurnalistams.

„Susirinkome žaidėjų, administracijos, sirgalių vardu padėkoti treneriui už darbą. Palinkėti sėkmės naujoje stotelėje ir tikimės, kad jam greit pavyks Eurolygą laimėti. O mums, kaip klubui, naujas iššūkis, etapas, stengsimės nenuleisti kartelės žemyn ir važiuoti į priekį“, – konferenciją žodžiais pradėjo „Žalgirio“ direktorius P. Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kada sužinojote apie tokį trenerio sprendimą? Kaip reagavote?

– Tai čia kai visos vasaros, kai tie gandai prasidėjo prasidėjo tai ir buvo tos abejonės. Kalbų aplink jį visada buvo, bet šiemet gal tas dar labiau jautėsi. Bet turbūt dėl to, kad tas sezonas toks pasibaigęs buvo gana  anksti ir neaiškus. Tai pirmi gandai prasidėjo apie „Fenerbahče“, o tada visi kiti. Pačią žinią sužinojome vakar, bet, aišku, su treneriu kontaktavome nuolat. Buvo eilinė vasara, tik pabaiga kitokia, nei anksčiau.

REKLAMA

– Kokie buvo klubo argumentai išlaikyti Š. Jasikevičių?

– Turėjome dar sutartį iki kitos vasaros. Faktas, kad mes ne „Barcelona“ ar „Fenerbahče“ tikrai nieko daugiau negalėjome pasiūlyti. Šaras yra ambicingas žmogus ir tikrai nori laimėti Eurolygą. Su „Barcelona“ tai padaryti galima greičiau nei su mumis. Jis tikrai žinojo, kokios čia sąlygos, kaip mes dirbame, ką siūlome. Viską lėmė tai, kad tikrai yra kito kalibro klubai. Normalu, kad pasirinkimas yra toks, koks yra.

– Ar gavote išpirką?

– Taip, gavome. Bet į detales dabar nenoriu leistis. Tik noriu pasakyti, kad mes į  Š. Jasikevičių niekada nežiūrėjome kaip į kažkokį verslo projektą.

REKLAMA
REKLAMA

– Ar į Barseloną jis pasiims kartu ir asistentus?

– Yra tokių kalbų ir žinome, kad jie turbūt ne visi liks. Tikrai bus žmonių, kurie iškeliaus kartu. Bet čia jau jie gali daugiau pasakyti, koks bus jų sprendimas.

– Kokie naujojo trenerio paieškos prioritetai?

– Lietuvis. Nesikeičia strategija ir pradėjome kalbas su lietuviais. Turime variantas A, B ir C. Su visais kalbėsime. Nėra taip, kad sėdėjome ir nieko nedarėme.

– Kiek svarbus buvo Š. Jasikevičiaus vaidmuo perkant tris naujokus? 

– Derinome visada su juo ir Šarūnas buvo svarbus. Šaras buvo lyderis, aplink kurį viską klijavome. Nerasime tokio, koks buvo Jasikevičius, todėl turės keistis komplektavimo politika. Stiprinsimės su kitu treneriu, bet visi šitie naujokai lieka mūsų planuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Matėme viziją ir su Šaru, ir be Šaro. Stiprinsimės galvodami apie kitus žaidėjus, bet tuos, kuriuos pasirašėme, buvo atsižvelgta, kad Š. Jasikevičius gali išvykti.

– Kas didesnė problema D. Maskoliūno klausime – galimybė važiuoti su Š. Jasikevičiumi ar darbas rinktinėje?

– Iš mūsų pusės, manau, kad didžiausias klausimas, ar jis važiuos paskui Š. Jasikevičių. Čia didesnė problema. Bet, na, tai bus jo sprendimas, matysime.

– Ar yra numatytas terminas?

– Norisi kuo greičiau, nes komplektacija stovi ir žaidėjai laukia. Dirbame ir matysime, kaip seksis.

– Ko pasigesite labiausiai išvykus Š. Jasikevičiui?

– Ambicijos visada laimėti. Jo čia nebus, bet norisi, kad visada tikėtume, jog galime laimėti – tas nugalėtojo mentalitetas buvo svarbiausias dalykas. Kova, noras nugalėti ir t.t. Stengsimės ir tą daryti, kad nesvarbu su kuo žaistume, bet tikėtume, kad galime nugalėti. Manau, kad tai buvo esminis įvykis, kad tai kuo mes tikėjome patikėjo ir treneris bei perdavė visa tai žaidėjams, fanams.

REKLAMA

– Ar aiškiau dėl biudžeto ir sirgalių?

– Mes turime planą, kad viskas bus taip, kaip ir buvo anksčiau. Turime ir planą B, jeigu uždraus sirgaliams būti ar leis tik dalį jų. Aiškumo kol kas nėra, nes daug kas kalba apie antrą bangą. Tikimės, kad jos nebus. Norime tikėti, kad Lietuvoje nebeliks apribojimų žiūrovams lankytis arenoje.

– Ar tęsite pokalbius su žaidėjais? Ypač kai dabar neturite trenerio.

– Su žaidėjais kalbamės iki šiol. Kai kurių žaidėjų „pliusai“ baigėsi, kai kurių – baigsis po kelių savaičių. Mes kalbamės tiek su esamais, tiek su potencialiais galimais naujokais. Su naujokais pasirašydami sutartis galvojome apie ilgalaikę strategiją. Derybos vyksta, nepriklausomai nuo to, kas bus treneris.

REKLAMA

– Ar Š. Jasikevičiaus atlyginimas nebuvo našta, žinant, kad biudžetas mažėja?

– Ne, tikrai jis nebuvo našta. Net sakiau, kad galėtume Šarui mokėti visą biudžetą, bet tada reikėtų rasti žaidėjus, kurie rungtyniautų už dyką. Skaičiavome visus niuansus ir buvo galimybė, kad jeigu sirgalius leis į areną, surinktume maksimalų biudžetą. Dabar daugiau neaiškumo.  Vėlgi, jei bus tas variantas, kad nebus antros bangos ir galėsime be apribojimų leisti žiūrovus į areną, pakankamai realu išlaikyti tą pačią sudėtį.

– Kaip keisis komandos komplektacija?

– Galbūt ieškosime žaidėjų, kurie turi daugiau patirties, o ne pirksime jaunus, alkanus ir neapšaudytus žaidėjus. Netikiu, kad galime nukopijuoti tai, ką darė Jasikevičius. Jis buvo unikalus, su savo unikalia vizija, kitas treneris turės savąją. Reikia naujam žmogui leisti daryti tai, ką jis nori, o ne kopijuoti. Vizija tikrai keisis, nes kopija niekada negali būti tokia sėkminga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų