REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė, kad būtų rengiamas daugiafunkcės ledo arenos investicinis projektas.

Alytaus miesto savivaldybės taryba pritarė, kad būtų rengiamas daugiafunkcės ledo arenos investicinis projektas.

REKLAMA

Jame turi būti nustatytas investicijų poreikio tikslingumas, identifikuota galima investicijų grąža, parinktas tinkamiausias įgyvendinimo būdas.

Ledo arenos tikslas – didinti sporto infrastruktūros prieinamumą alytiškiams, gerinti sveikatinimo paslaugų kokybę, skatinti kultūros ir sporto plėtrą, rašoma aiškinamajame rašte.

Jame taip pat teigiama, kad ledo arenoje būtų galima kultivuoti iki 15 rungčių – ledo ritulį, akmenslydį, dailųjį čiuožimą ir kitas.

„Tokio tipo arena galėtų tapti ir regiono traukos centru, kuriame ir nesportuojantys žiemos sporto šakų visada galės pasipraktikuoti masiniuose čiuožimuose ar dalyvauti kitoje organizuojamoje veikloje“, – rašoma šią savaitę priimtame dokumente.

Savivaldybė teigia, kad investicinio projekto tikėtina trukmė yra nuo vieno iki keturių mėnesių, jo rengimas gali kainuoti iki 10 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Alytuje – D. Zubraus akademija?

Miesto meras Nerijus Cesiulis sako, kad legendinis šalies ledo ritulininkas Dainius Zubrus Alytuje norėtų įkurti savo vardo ledo ritulio akademiją.

REKLAMA

„Atsirado ir investuotojai, atsirado ir D. Zubrus, jis pažadėjo asmeniškai visiems tarybos nariams, kurie dalyvavo, girdint. Jis norėtų steigti savo vardo akademiją, kadangi turi sąsajų su Alytumi – Alytaus rajone, Luksnėnuose, jo tėveliai yra“, – per tarybos posėdį sakė meras.

Anksčiau šiais metais N. Cesiulis porą kartų buvo susitikęs su D. Zubrumi bei teigė, kad kilo klausimų dėl tokio arenos ir joje teikiamų paslaugų populiarumo, reikalingumo, taip pat dėl vietos, projektavimo, statybos darbų bei lėšų.

Alytaus meras teigė sulaukęs ledo ritulininko prašymo rasti sklypą, kuriame būtų visos komunikacijos, kad vieta būtų saugiai ir lengvai pasiekiama vaikams – būsimiems sportininkams, kad nekiltų problemų dėl automobilių parkavimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavau ir pažadą – jeigu rasime sklypą ledo arenai, D. Zubrus Alytuje įsteigs savo vardo ledo ritulio mokyklą, kurioje vaikus treniruotų ne tik Lietuvos, bet ir užsienio profesionalai“, – birželio pradžioje feisbuke rašė N. Cesiulis.

Jo teigimu, arena būtų daugiafunkcė – žiemą būtų galima organizuoti pramogas ir užsiėmimus ant ledo, o šiltuoju metų laiku arenoje būtų galima žaisti krepšinį, salės futbolą, tinklinį, taip pat galėtų vykti renginiai ar koncertai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų