REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Lasickienė kartu su kitais įžymiais Rusijos lengvaatlečiais – Sergejumi Šubenkovu ir Anželika Sidorova – parašė laišką šalies prezidentui Vladimirui Putinui.

Marija Lasickienė kartu su kitais įžymiais Rusijos lengvaatlečiais – Sergejumi Šubenkovu ir Anželika Sidorova – parašė laišką šalies prezidentui Vladimirui Putinui.

REKLAMA

Šiuo laišku prašoma pagalbos šalies lengvajai atletikai, kuri atsidūrė itin sunkioje padėtyje. Rusijos lengvosios atletikos federacija yra gavusi apie 10 mln. JAV dolerių dydžio baudą dėl dopingo skandalų ir jų dangstymo.

Pagal dabartinę situaciją Rusijos lengvaatlečiai į Tokijo olimpiadą galėtų vykti tik kaip neutralūs atletai. Anksčiau skelbta, kad tokių neutralių lengvaatlečių iš Rusijos olimpinėse žaidynėse galės būti ne daugiau nei 10, o dabar aiškėja, jog net ir toks skaičius gali būti nepasiektas.

Tarptautinė lengvosios atletikos asociacija pagrasino rusams, kad nebesuteiks jiems neutralių atletų statuso, jei ki liepos 1 d. nebus sumokėta bent 5 mln. JAV dolerių iš jiems skirtos baudos. Dėl šios priežasties žymūs Rusijos lengvaatlečiai kreipėsi į V.Putiną, prašydami pagalbos.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį TASS pranešė, kad lengvaatlečiams pagalbos ranką nori tiesti Rusijos bokso federacija.

„Kalbėjome su Marija Lasickiene. Norime padėti lengvaatlečiams išspręsti konfliktinius klausimus“, - sakė Rusijos bokso federacijos generalinis sekretorius Umaras Kremlevas.

REKLAMA

M.Lasickienė anksčiau ne kartą kritikavo Rusijos lengvosios atletikos federaciją. Buvusi federacijos viceprezidentė 2004 m. olimpinė čempionė Tatjana Lebedeva mano, kad šuolių į aukštį žvaigždė ateityje turėtų perimti federacijos valdymą.

„Manau, kad ateityje Marija turėtų vadovauti federacijai. Paskutiniu metu ji pradėjo labai aktyviai reikštis, nuolat išdėsto aiškią savo poziciją. Ją palaiko Šubenkovas su Anželika. Tokia lyderystė, kokia pasižymi Marija, yra labai reikalinga šalies federacijai. Reikia jiems nuolat priminti, kad svarbiausi yra sportininkų, o ne funkcionierių interesai. Jei negalite išspręsti turimų problemų, tuomet tai pripažinkite ir užleiskite vietą tiems, kas gali tai padaryti“, - sakė T.Lebedeva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų