REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir toliau tikslina sezono pratęsimo Orlande detales. Liepos 31-ąją atnaujinamas sezonas turės daugybę pakeitimų, lyginant su originaliu scenarijumi.

Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) ir toliau tikslina sezono pratęsimo Orlande detales. Liepos 31-ąją atnaujinamas sezonas turės daugybę pakeitimų, lyginant su originaliu scenarijumi.

REKLAMA

Lyga paskelbė, kad vietos turnyro lentelėje bus skirstomos pagal pergalių procentą, o ne jų kiekį. Komandos Orlande sužais po 8 reguliariojo sezono mačus, o pridėjus iki sezono sustabdymą sužaistus susitikimus, turės skirtingą rungtynių kiekį.

Tai reiškia, kad nežymų pranašumą turės iki pertraukos mažiau rungtynių sužaidę klubai. Dviem klubams Orlande surinkus vienodą pergalių kiekį, mažiau žaidusioms komandoms kiekvienas laimėjimas svers šiek tiek daugiau. Itin svarbu tai gali būti stumdantis dėl vietų Vakaruose. Ten Portlando „Trail Blazers“ (29/37) ir Naujojo Orleano „Pelicans“ (28/36) yra patyrusios aštuoniais pralaimėjimais daugiau nei iškovojo pergalių. Nors „Trail Blazers“ laimėjo daugiau kartų, pagal dabartinę sistemą aukščiau rikiuotųsi „Pelicans“.

yga taip pat aktyviai svarsto, kokių priemonių būtų imtasi jei „burbule“ žaidžiantis krepšininkas susirgtų koronavirusu ar patirtų traumą. Komandoms tai sukeltų didelių nepatogumų, nes į apribotą teritoriją įvežti žaidėją iš šalies būtų išties sudėtinga. NBA žaidėjų asociacija (NBPA) kovoja dėl galimybės į Orlandą klubams vežtis „dvipusius“ kontraktus turinčius žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Taip kiekviena komanda disponuotų 17 žaidėjų ir būtų bent šiek tiek apsidraudusi. Jei šis variantas nepasiteisintų, komandoms veikiausiai tektų rinktis iš šį sezoną kontraktus NBA arba Plėtojimosi lygoje turėjusių krepšininkų. Užsienio žaidėjus įvežti į Orlandą būtų tiesiog per daug sudėtinga.

REKLAMA

Tiesa, toks kelias užveria duris į lygą sutarties šį sezoną neturėjusiam veteranui Jamalui Crawfordui. Apskritai svarstoma, ar komandoms yra prasmė bandyti pakeisti iš rikiuotės iškritusius žaidėjus. Kiekvienas į Orlando „burbulą“ atvykęs papildomas žaidėjas turėtų bent 10 dienų praleisti saviizoliacijoje, o trumpame sezone tai praktiškai panaikina naujų pirkinių prasmę.

NBA į koronaviruso situaciją žvelgia itin rimtai ir rengiasi visiškai užtikrinti krepšininkų saugumą. Paskelbta, kad visiems žaidėjams bus kasdien atliekami koronaviruso testai, taip užkertant kelią pandemijos protrūkiui lygos viduje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų