REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį Vilniaus Vingio parko regbio stadione įvyko intriguojantis Lietuvos sostinės derbis dėl Lietuvos regbio federacijos (LRF) Mažosios taurės. Šis turnyras buvo pirmas oficialus regbio renginys Europoje nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

Šeštadienį Vilniaus Vingio parko regbio stadione įvyko intriguojantis Lietuvos sostinės derbis dėl Lietuvos regbio federacijos (LRF) Mažosios taurės. Šis turnyras buvo pirmas oficialus regbio renginys Europoje nuo koronaviruso pandemijos pradžios.

REKLAMA

Dramatišką Vilniaus klubų kaktomušą 16:12 (6:0) laimėjo ir taurę į viršų kėlė Vilniaus „VRA-Tomosta“ atstovai.

Rungtynės prasidėjo atkaklia kova. Nemažai klaidų bylojo apie tai, kad karantino sąlygomis komandoms pritrūko laiko tinkamai susižaisti, bet nors laimėti spindėjo abiejų komandų žaidėjų akyse. Pirmajame kėlinyje vienintelius 6 taškus „VRA-Tomostos“ ekipai baudos smūgiais pelnė Mantas Butkevičius.

Antrojo kėlinio pradžioje pirmąjį žeminimą šiose rungtynėse atliko „VRA-Tomostos“ narys Domantas Stravinskas ir šeimininkai nutolo iki 13:0. Ryškesnį pranašumą VRA turėjo žaisdami grumtynėmis, bet vėliau sunkesni žaidėjai darėsi vis lėtesni ir žaidžiančio Lietuvos regbio rinktinių nario Dovydo Taujansko treniruojami „vilkai“ sugebėjo atkurti intrigą.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunasis Deividas Krečius „Geležiniam vilkui“ pelnė pirmuosius penkis taškus, o dar du realizacijos smūgiu pridėjo Matas Šakėnas. Vėliau kova tapo dar kietesnė. „VRA-Tomosta“ kiek galėjo atsikvėpti po dar vieno M. Butkevičiaus tikslaus baudos smūgio (16:7), bet vėliau šeimininkų žaidėjas Artūras Miežys buvo nubaustas geltona kortele, o M. Šakėnas po sėkmingos atakos sumažino „Geležini vilko“ atsilikimą iki 4 taškų (12:16). Vėliau „Geležinis vilkas“ įgijo net dviejų žaidėjų kiekybinę persvarą, bet puikiai apsigynę „VRA-Tomostos“ regbininkai sugebėjo išsaugoti pergalingą rezultatą.

REKLAMA

Nugalėtojams M. Butkevičius iš viso pelnė 11 taškų, D. Stravinskas – 5. „Geležinio vilko“ ekipoje 7 taškus surinko M. Šakėnas, 5 – D. Krečius.

„Pergalę lėmė fizinis pasirengimas. Mūsų komanda buvo gerai pasiruošusi. Pabaigoje matėsi, kurie žaidėjai jau „nebepatempia“, bet turėjome atsarginius, kurie labai pagelbėjo. Žinoma, blogai buvo kai du žaidėjai buvo išvaryti iš aikštės, bet išlaikėme šį egzaminą, - džiaugėsi „VRA-Tomostos“ treneris Vidmantas Valys. – Mūsų ekipa šiandien buvo tikrai gerai nusiteikus, susikoncentravusi ir tas mane tenkino. Svarbiausia, kad darėme mažiau klaidų. Pabaigoje jau pasimatė dagiau klaidų, bet jų darė ir varžovai. Reikia prisipažinti, kad abi komandos yra lygios. Labai gerbiu varžovus ir jie taip pat buvo verti pergalės, bet džiaugiuosi, kad pavyko laimėti mums“.

REKLAMA
REKLAMA

Abejose Vilniaus komandose šiame susitikime žaidė nemažai jaunų regbininkų, kurie atliko gana svarbius vaidmenis.

„Esu patenkintas įdėtu darbu ir jaunimo pasirodymu. Jaunimas jau įrodė, kad galime jais pasitikėti ir tai bus geras impulsas visai komandai“, - pridūrė V. Valys.

Praėjusiame sezone „Geležinis vilkas“ tapo Lietuvos čempionato Pirmos grupės nugalėtoju, o „VRA-Tomosta“ tuomet liko trečia. Šių metų Lietuvos pirmenybių Pirmos grupės kovos turėtų prasidėti vasaros pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų