REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo federacija (LFF) dėl COVID-19 pandemijos turės kiek susiveržti diržus, o artėjančiuose prezidento rinkimuose Tomas Danilevičius sieks būti perrinktas.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) dėl COVID-19 pandemijos turės kiek susiveržti diržus, o artėjančiuose prezidento rinkimuose Tomas Danilevičius sieks būti perrinktas.

REKLAMA

Legendinis futbolininkas LFF prezidentu tapo 2017 m., kai viduryje kadencijos pakeitė Edviną Eimontą.

Kol kas neaišku, kada vyks rinkimai. Iššūkį T. Danilevičiui ketina mesti su LFF atvirai konfliktuojantis ir šios vadovus kritikuojantis Vilniaus regiono futbolo sąjungos prezidentas Paulius Malžinskas.

„Birželio pabaigoje vyks kitas vykdomojo komiteto posėdis, tada patvirtins (datą, – aut. past.). Taip, sieksiu perrinkimo.

Dveji metai buvo nelengvi, tai nėra pilna kadencija. Kai būna pilna, gali visai kitaip planuoti savo darbą. Kai perėmiau postą, LFF strategija buvo patvirtina, ne viskas yra įvykdyta.

Reikalinga nauja strategija, naujas požiūris ir vystymo planas. Tai greičiausiai bus pristatyta artimiausiu metu“, – spaudos konferencijoje sakė T. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį įvyko LFF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame daugiausiai kalbėta apie jaunimo ir vaikų, salės bei paplūdimio futbolo sezonus bei pokyčius.

REKLAMA

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius taip pat praskleidė pirmuosius finansinius skaičius, kuriuos paveikė COVID-19 pandemija, sukausčiusi visą pasaulį.

LFF metų pradžioje planavo surinkti 9 mln. 92 tūkst. eurų biudžetą, dabar jis sumenko iki 8,8 mln.

Antroje metų pusėje LFF ketina taupyti ir jau pradėti pirmi žingsniai – atlyginimai sumažinti visų rinktinių treneriams ir administracijai.

„Vyko individualūs pokalbiai su kiekvienu treneriu. Kai treneris gauna 800-1000 eurų, yra viena situacija, kai uždirba daugiau – kita. Buvo keturi mėnesiai, kai faktiškai nebuvo teikiamos paslaugos. Skaičių, kiek algos sumažinta neatskleisime, bet nuo 10 procentų ir daugiau. Visi supranta situacijos rimtumą ir reagavo adekvačiai. Taip, buvo diskusijų, bet tai normalu. Tas pats ir su federacijos vadovybe. Pradedant nuo prezidento. Rudenį pristatysime planą, kaip sumažinome mėnesines išlaidas“, – sakė E. Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pabrėžė, kad LFF kol kas nėra gavusi jokios finansinės pagalbos iš FIFA ar UEFA dėl COVID-19 pandemijos. Šios organizacijos rinksis birželio viduryje, tada ir turėtų būti priimti atitinkami sprendimai.

Nepaisant smunkančių finansų, LFF išties pagalbos ranką A, I ir II lygos klubams. Ketinama padengti visas teisėjavimo išlaidas ne tik šį, bet ir kelis ateinančius šių lygų sezonus, taip pat LFF taurės varžybose.

Šiam sezonui tai kainuotų kiek daugiau nei 200 tūkst. eurų, bendra suma per kelis metus pasieks 1,5 mln.

E. Stankevičius patvirtino ir informaciją, kad grįžta legendinis Panevėžio „Ekranas“. Ketvirtadienį paskelbta, kad II lygoje žaidžianti „Aukštaitijos“ komanda iš „Ekrano“ bankroto administratoriaus įsigijo teisę į prekinį ženklą. LFF pritarė šiam ėjimui.

„Jeigu neatsiras teisinių kliūčių iš institucijų, turėsime legendinį pavadinimą jau šiame sezone“, – pasidžiaugė E. Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų