REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Posėdžio akimirka (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Nė viena šalis pasaulyje iš pandemijos gniaužtų, kalbant apie krepšinį, neištrūko taip greitai. Lietuviai pirmieji nutraukė LKL sezoną, o dabar pirmieji pristato naują, ambicingą projektą – 3x3 vasaros krepšinio čempionatą. Organizatoriai neslėpia, kad tai taps ypatingu įvykiu ir, tikėtina, sulauks viso pasaulio dėmesio.

13

Nė viena šalis pasaulyje iš pandemijos gniaužtų, kalbant apie krepšinį, neištrūko taip greitai. Lietuviai pirmieji nutraukė LKL sezoną, o dabar pirmieji pristato naują, ambicingą projektą – 3x3 vasaros krepšinio čempionatą. Organizatoriai neslėpia, kad tai taps ypatingu įvykiu ir, tikėtina, sulauks viso pasaulio dėmesio.

REKLAMA

Lietuvoje krepšinio sezonas buvo nutrauktas bene anksčiausiai pasaulyje. Tada dažnam sirgaliui pasirodė, kad sprendimas priimtas per greitai.

Vis dėlto, dabar aišku, kad ankstyvas LKL nutraukimas leido gimti naujam, analogų pasaulyje neturinčiam projektui. Vasarą šalies krepšininkai varžysis 3x3 formatu, o tokio formato krepšinis jau yra tapęs olimpinių žaidynių programos dalimi.

Visas šias dvikovas žiūrovai galės stebėti TV6 televzijoje ir naujienų portale tv3.lt!

„Sezono nutraukimas man buvo labai liūdnas, tai buvo milžiniški nuostoliai, jūs (žiniasklaidos atstovai, - aut. past.), paskubėjote kritikuoti, dabar turbūt patys matote, kad tai buvo pats geriausias sprendimas. Pirmieji uždarėme sezoną, pirmieji pradedame ir šį projektą“, – spaudos konferencijoje sakė LKL vadovas Remigijus Milašius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai bus ganėtinai įspūdinga ir įdomu, pažadu“, – šyptelėjo 3x3 krepšinio asociacijos vadovas Rolandas Skasigirys.

Krepšinio turnyras prasidės liepos mėnesį, viso vyks keturi etapai. Organizatoriai žada, kad Lietuva turės naują laikiną krepšinio sostinę, o turnyre dalyvaus aukšto lygio žaidėjai.

REKLAMA

„Palanga, net neabejoju, bus nauja krepšinio sostinė vasarą. Turėsime daug kitų projektų, ir 2x2 krepšinį, tam, kad įsitrauktų kuo daugiau jaunimo. Džiaugiamės šia iniciatyva, nes dabar krepšininkai ne tik galės ruoštis, treniruotis, bet ir varžytis (...) Jungiasi aukšto lygio krepšininkai, bet pavardžių kol kas atskleisti negalime“, – sako LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

„Palangoje bus labai gražioje vietoje, miesto širdyje, prie fontano. Kai žmonės pamatys, kad tai yra įdomu ir garbinga atstovauti, tai supras, kad šis projektas turi potencialo vykti ilgai, augti dar labiau“, – pridūrė R. Milašius.

REKLAMA
REKLAMA

Vienintelis Kauno „Žalgiris“ oficialiai atsisakė dalyvauti šiame turnyre. Pasak „Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno, klubas nenorėjo, kad žaidėjai keistų savo profilį.

Pristatydami projektą organizatoriai švelniai įgėlė Lietuvos čempionams ir paaiškino sprendimo priėmimo aplinkybes.

„Žalgiris“ turi didelius kontraktus, todėl sprendimus labai veikia žaidėjų agentai. Visada nauja pradžia yra sunki, visų tikėtis čia ir negalime. Tačiau turiu patikinti, kad visi žaidėjai, dalyvausiantys šiame turnyre, yra apdrausti. Aš manau, kad gal jie vėliau gailėsis, kad nesudalyvavo“, – sakė R. Milašius.

R. Skaisgirys kuo puikiausiai išmano, ką reiškia 3x3 krepšinis. 2003 metais jis yra tapęs pasaulio čempionu, o šiandien, 2020 metais, jis sako neabejojantis, kad tai – krepšinio ateitis ir tik laiko klausimas, kada tai taps įprastu reginiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visas šis turnyras bus transliuojamas tiesiogiai visam pasauliui. FIBA labai patenkinta, nes tai bus pirmas toks projektas pasaulyje, šios pandemijos kontekste (...) Laiko klausimas, kada Eurolygos klubai pradės žaisti 3x3, tereikia Tel Avivo ar Madrido klubui pradėti, ir tada viskas įsisuks“, – tvirtina R. Skaisgirys.

Kaip žaidėjai apsisaugos nuo traumų?, – paklausė žurnalistai.

Bus suteiktas sveikatos draudimas, o patys žaidėjai jau pradėjo pasiruošimą. Žinoma, niekas nėra apsaugotas.

Kokie žaidėjai dalyvaus turnyre?

Į pavardes kol kas nesigilinkime, bet tikrai bus neblogų, netrukus viską sužinosite.

Kada vyks turnyras?

Liepos 3-4 d. pirmas turas, liepos10-11 d. antras, 16-17 d. trečias, liepos 24-25 d. ketvirtas.

Kokie prizai laukia dalyvių?

Viso bus išdalinta 74 tūkst. eurų. Pirma vieta laimės 15 tūkst., antra 10 tūkst., trečia 8 tūkst. ir taip toliau. 

Gairės:
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Gairės:
3x3
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų