REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA pateikė planą, kaip bus pratęstas sezonas

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) ir toliau kurpiamas sezono pratęsimo planas, kuris patenkintų daugiausiai lygos komandų.

Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) ir toliau kurpiamas sezono pratęsimo planas, kuris patenkintų daugiausiai lygos komandų.

REKLAMA

Žurnalistas Adrianas Wojnarowskis skelbia, kad pagrindinės gairės jau yra nustatytos – sezonas turėtų atsinaujinti liepos 31-ąją ir tęstis galėtų iki spalio 12-osios, jei finalo serijoje prireiks 7 mačų.

Neįprasto formato lygoje žaistų 22 komandos. Sezoną planuojama pratęsti Orlande, kur susirinktų per šešias pergales nuo atkrintamųjų barjero esančios komandos. Tai reiškia, kad kovas pratęstų 16 geriausių klubų, penki papildomi Vakarų konferencijos pretendentai (San Antonijaus „Spurs“, Sakramento „Kings“, Portlando „Trail Blazers“, Fynikso „Suns“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“), o Rytuose šį kriterijų atitinka tik Vašingtono „Wizards“.

Vėliau A.Wojnarowskis pridėjo, jog dėl aštuntosios vietos komandos kovos papildomame turnyre. Jei aštuntoje vietoje esanti komanda nuo devintosios yra atitrūkusi 4 ar daugiau pergalių, ji vietą išsaugos. Jei skirtumas mažesnis, ekipos kausis tarpusavyje: tiesa, aštuntoje vietoje esančiai komandai reiktų vienos pergalės, devintoje – dviejų. 

REKLAMA

Dėl galutinio plano ketinama balsuoti ketvirtadienį, jį jau patvirtino Adamas Silveris ir pateikė klubams. Neabejojama, kad jam bus pritarta. Nors toks planas realus netrūksta ir idėjai oponuojančių asmenų.

Baiminamasi, kad kai kurių komandų palikimas už borto gali skaudžiai atsiliepti mažesnės rinkos klubams ir sukuria skirtingas sąlygas tolimesnėje perspektyvoje.

Minties nutraukti sezoną atsisakiusi NBA gerokai iškreipė vasaros rinką. Lygos sezonui užsitęsus šis gali finišuoti vėliau nei startuos Eurolyga, todėl žaidėjų judėjimas tarp komandų bus kitoks nei bet kada anksčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų