REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jonas Valančiūnas neseniai sugrįžo į Memfio „Grizzlies“ treniruočių bazę ir čia pasijuto lyg po gerų vasaros atostogų. NBA sprendimo laukiantis lietuvis visą karantino laikotarpį praleido JAV, kur tvarkė namus ir daug laiko skyrė savo aistrai – maisto gamybai.

Jonas Valančiūnas neseniai sugrįžo į Memfio „Grizzlies“ treniruočių bazę ir čia pasijuto lyg po gerų vasaros atostogų. NBA sprendimo laukiantis lietuvis visą karantino laikotarpį praleido JAV, kur tvarkė namus ir daug laiko skyrė savo aistrai – maisto gamybai.

REKLAMA

NBA per artimiausias dvi savaites turi paskelbti ar atnaujins 2019-2020 m. sezoną. Nėra abejonių, kad sezonas tikrai tęsis ir kalbama apie liepos 31 d. datą, kada krepšininkai grįš į oficialias varžybas.

Lieka tiksliai neaišku, kokiu formatu tęsis pirmenybės, tad nežinomybės dar daug.

Kol kabinetuose sprendžiami šie klausimai, didžioji dalis komandų jau atvėrė sporto bazių duris ir leidžia krepšininkams treniruotis bei atgauti sportinę formą.

Prieš priverstinę pertrauką J. Valančiūno „Grizzlies“ ekipa  su 32 pergalėmis ir 33 nesėkmėmis žengė aštuntoje Vakarų konferencijos vietoje, o lietuvis žaidė geriausią karjeros krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA

Centras fiksavo 14,9 taško, 11,2 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Dėl tokio žaidimo jis ypač dėkingas Memfio klubo trenerių kolektyvui, ypač buvusiam NBA žaidėjui, ukrainiečiui Vitalijui Potapenko.

REKLAMA

Sezonui sustojus, J. Valančiūnas siekė stipriai patobulėti ir kitoje srityje – maisto gamyboje.

Plačiau apie tai ir kitas veiklas karantino metu – „Grizzlies“ tinklapio interviu su J. Valančiūnu.

Kaip tu ir tavo šeima praleido pastarąjį laikotarpį?

Mums pasisekė, nes turime kiemą, kuriame vaikai gali lakstyti ir žaisti. Oras puikus, tikrai nesėdėjome užsidarę namie be saulės šviesos (juokiasi, – aut. past.). Bet vis tiek norime grįžti prie įprastų veiklų. Judame į priekį.

Pats šį laikotarpį praleidote tarp Majamio ir Memfio. Kaip sekasi palaikyti ryšį su Lietuvoje likusiais giminaičiais?

REKLAMA
REKLAMA

Šiais laikais labai lengva bendrauti nepaisant atstumo. Mama yra iš mažo miestelio, todėl būna namie ir kaip įmanydama saugosi. Džiugu, kad Lietuva nebuvo taip paveikta COVID-19. Esame maža šalis ir situaciją sutvarkėme gana lengvai. Viskas grįžta į įprastas vėžes. Visi mano šeimos nariai yra saugūs ir dėl to jaučiuosi laimingas. Šiuo metu keliauti yra sunku, todėl nenorėjau susidurti su galimais sunkumais dėl grįžimo į JAV. Todėl pats nusprendžiau likti čia ir laukti sprendimo dėl sezono pratęsimo.

Neseniai leista vėl treniruotis klubų bazėse. Kaip smagu ir vėl grįžti prie darbo?

Tai tikra palaima. Turėti šansą palikti namus, pakeisti aplinką yra sveika psichinei sveikatai. Pamatyti draugus, pabūti kitokioje aplinkoje yra svarbu. Gera grįžti ir būti pasiruošusiam. Dar nedarome daug, tik treniruotes vienas prieš vieną. Bet tai vis tiek padeda grįžti į žaidybinę sportinę formą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie fizinę būklę, kaip ji stipriai pasikeitė lyginant su momentu, kai buvo sustabdytas sezonas?

Panašus jausmas, lyg grįžtum po vasaros. Du su puse mėnesio nieko neveikėme. Bet beveik kiekvieną vasarą žaidžiu su Lietuvos rinktine, todėl niekad neturėdavau daug laisvo laiko jos metu.  Tai lyg nauja pradžia, kai atvyksti į treniruočių stovyklą sezono pradžioje. Tai neįprasta, vaikinai dėvi kaukes ir kitas apsaugos priemones.

Ką spėjai nuveikti per šį laisvą laikotarpį?

Daugiausiai tiesiog dirbau namuose. Turėjau daug laiko smulkiems dalykams, kai to laiko nerasdavau sezono metu. Dirbau kieme, namo viduje atlikau smulkių pakeitimų. Taip pat stengiausi daugiau gaminti. Mokiausi naujų receptų. Nesu geras šefas, bet tai mano aistra ir noriu dažniau gaminti. Žmona ties tuo labai padeda. Tai vienas pagrindinių projektų, ties kuriuo dirbau (juokiasi).

REKLAMA

Kai „Grizzlies“ susirinks sezonui uždarymui, kokio patiekalo gali tikėtis iš J. Valančiūno?

Hm. Pastaruoju metu pradėjau daryti sušius. Mėgstu šį patiekalą. Tai nėra įprastinis išvykų maistas, bet jį pastaruoju metu gaminau itin dažnai. Tad štai ką atsinešiu.

Prieš sustabdant sezoną rodėte puikų žaidimą. Turbūt netrūksta motyvacijos grįžti ir tęsti darbus?

Esame labai motyvuoti. Nereikia papildomo postūmio. Esame jauni ir norime susikurti savo vardą. Puikiai pažįstame vienas kitą ir žinome, ką sugebame. Tiesiog turėtume tęsti tai, ką pradėjome.

Sezono metu tapote tikrai artima komanda. Kaip sekėsi išlaikyti šį ryšį karantino metu?

Kartu su treneriu Tayloru Jenkinsu žiūrėjome filmus, bendravome su žaidėjais. Buvo svarbu toliau pažinti vieni kitus, gerinti ryšį. Treneriai atliko puikų darbą, išlaikydami mus kartu. Belieka tikėtis, kad greitai visi vėl būsime kartu.

REKLAMA

Žaidei geriausią karjeros sezoną. Kas tai lėmė?

Vis atrandu papildomos motyvacijos. Praėjęs sezonas buvo pakilimų ir nuosmukių metas. Mane iškeitė. Daug dalykų nutiko praėjusio sezono metu ir neradau vietos. Šį sezoną visą koncentraciją nukreipiau į krepšinį, savo žaidimo gerinimą. Ir tai suveikė. Treneriai taip pat pastūmėjo į priekį. Daug dirbau su asistentu Vitalijumi Potapenko. Visi treneriai davė patarimų ir papildomo darbo, ties kuo turėčiau padirbėti.

Kokią žinutę skirtum sirgaliams, kurie negalės grįžti į arenas atsinaujinus sezonui?

Žinau, kad sunku neturėti galimybės patekti į areną ir palaikyti komandos. Sirgaliai mums labai svarbūs, todėl darysime viską, kad jie išliktų kuo arčiau komandos. Tikimės, kad kito sezono metu viskas grįš į savo vėžes. Labai lauksime momento, kai išvysime sirgalius, palaikančius mus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų