REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar vyko trečiasis virtualaus Pasaulio ralio-kroso čempionato etapas Abu Dhabyje. Jame varžėsi dvidešimt profesionalių lenktynininkų, tarp kurių rungtyniavo ir vienintelis lietuvis – Rokas Baciuška.

Vakar vyko trečiasis virtualaus Pasaulio ralio-kroso čempionato etapas Abu Dhabyje. Jame varžėsi dvidešimt profesionalių lenktynininkų, tarp kurių rungtyniavo ir vienintelis lietuvis – Rokas Baciuška.

REKLAMA

Šiame etape organizatoriai išskyrė profesionalius lenktynininkus ir tuos žaidėjus, kurie lenktyniauja tik virtualiai. Dėl to prie starto rikiuotės rinkosi ne tik ralio-kroso meistrai, bet ir kitų kategorijų profesionalai, lenktyniaujantys GT3, ilgų distancijų lenktynėse ir net pirmos formulės sportininkai.

Pirmi du etapai vyko Europoje – Ispanijoje, Barselonoje ir Portugalijoje, Montalegre trasoje.

Šį kartą prie Abu Dhabio lenktynių starto rikiuotėje pasirodė ir Formulės 1 „Ferrari“ komandos pilotas Charles Leclerc. Bet lenktyniauti ant dangos, kur nėra labai daug sukibimo, pirmos formulės žvaigždei nesisekė – jis nepateko į pusfinalius.

„Matosi, kad Charles neturi labai daug patirties kovojant ralio-kroso trasose. Jam sunkiai sekėsi kovoti su priešininkais – jis vis įsiveldavo į avarijas. Šitas sportas toks, kad čia yra nuolatinis pasistumdymas su priešininkais, todėl reikia būti kartu ir labai atsargiam, bet ir agresyviam tuo pačiu,“ – apie C. Leclerc pasirodymą pasakoja Rokas Baciuška.

REKLAMA
REKLAMA

Tik dešimt greičiausiųjų pilotų po keturių kvalifikacinių važiavimų patenka į du pusfinalius po penkis pilotus. Tarp dešimtuko greičiausiųjų nepateko ir tokie autosporto grandai kaip Andreas Bakkerud ar Timo Scheider.

REKLAMA

Finale gali kautis tik penki greičiausi – po du greičiausius iš abiejų pusfinalių ir dar vienas, viename iš pusfinalių užėmęs trečią vietą, bet parodęs geresnį bendrą važiavimo laiką.

Po keturių kvalifikacinių važiavimų Rokas Baciuška pasirodė puikiai – užėmė ketvirtą vietą ir lengvai pateko į pusfinalį.

Jame jau po pirmo posūkio didžiulės grūsties ir masinių susistumdymų Rokas nukrito į ketvirtą poziciją bet pamažu kopė rikiuotėje aukštyn ir buvo pakilęs net iki antros vietos. Tačiau paskutiniajame rate po užvažiavimo į „Joker“ ratą Rokas tiesiog šimtąsias sekundės dalis atsiliko finišo tiesiojoje ir nukrito į trečią vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad Rokas nepateko į finalą – jam pritrūko vos dviejų sekundžių, kuris lėmė, kad į finalą prasimušė Kevin Hansen – praėjusiais metais Pasaulio čempionate lis buvo trečias.

„Truputį gaila, kad pirmame rate labai daug laiko sugaišau kovodamas su priešininkais, buvau trumpam net išlėkęs iš trasos. Šiaip, kai lenktynėse nebeliko tų dalyvių, kurie žaidžia tik kompiuteriniais žaidimais, kova pasidarė panaši į tikras lenktynes. Kartais trasoje buvo labai karšta,“ – pasakoja Rokas Baciuška.

Į finalą pateko tik du Pasaulio ralio-kroso čempionato dalyviai, pernai čempionate užėmę pirmą ir trečią vietas - abu broliai Hansenai. Kiti trys patekę – Šiaurės Europos ralio-kroso čempionate lenktyniaujantis Henrik Krogstad, žiedinių lenktynių profesionalas, gamyklinis BMW komandos narys Tom Blomqvist ir Australijos „V8 Supercars“ žvaigždė iš Naujosios Zelandijos Shane Van Gisbergen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarasis ir laimėjo finalą. Negana to, jis laimėjo visas keturias kvalifikacijas ir nepaliko niekam šansų pasipriešinti.

Nepaisant to, kad į finalą nepateko, Rokas Baciuška šiame etape finišavo penktas.

Galutinė lenktynininkų rikiuotė:

1. Shane Van Gisbergen (NZL) 29

2. Timmy Hansen (SWE) 23

3. Kevin Hanssen (SWE) 23

4. Henrik Krogstad (NOR) 20

5. Rokas Baciuška (LTU) 17

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų