REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2005 metų UEFA Čempionų lygos finalo 53-iąją minutę „Milan“ klubo sirgaliai dar traukė pergalės dainas, jie nė kiek neabejojo savo numylėtinių, kurie pirmavo 3:0, triumfu. Tačiau viskas aukštyn kojomis apsivertė per šešias minutes. 

2005 metų UEFA Čempionų lygos finalo 53-iąją minutę „Milan“ klubo sirgaliai dar traukė pergalės dainas, jie nė kiek neabejojo savo numylėtinių, kurie pirmavo 3:0, triumfu. Tačiau viskas aukštyn kojomis apsivertė per šešias minutes. 

REKLAMA

Per šį trumpą laiką „Liverpool“ pelnė tris įvarčius, išlygino rezultatą, o per baudinių seriją išplėšė ir neįtikėtiną pergalę. Tai buvo vienas įdomiausių ir dramatiškiausių Čempionų lygos finalų per visą jos istoriją. 

Šį kvapą gniaužiantį mačą šeštadienį, gegužės 30-ąją, nuo 21.30 val. rodys „TV3 Sport“ kanalas ir vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“. Stebėti rungtynes padės komentatorius Nerijus Kesminas. 

Toje dvikovoje, kuri vyko Stambule, Milano futbolininkai pasižymėjo jau pirmąją minutę, kai kamuolį į vartus pasiuntė garsusis Italijos komandos gynėjas Paolo Maldini. Pirmajame kėlinyje dar du įvarčius Milano klubui pelnė puolėjas argentinietis Hernanas Crespo. 

REKLAMA
REKLAMA

Pertrauka prasidėjo esant rezultatui 3:0. Atrodė, kad Anglijos ekipa jau pasmerkta. Bet nuo 54-osios minutės „Liverpool“ pradėjo varžovus riesti į ožio ragą, Per trumpą laiką įvarčius pelnė anglas Stevenas Gerrardas, čekas Vladimiras Šmiceras ir ispanas Xabi Alonso. 

REKLAMA

Tame mūšyje prireikė ir pratęsimo, ir baudinių serijos. Joje įtampos neišlaikė tokios „Milan“ žvaigždės kaip Andrejus Ševčenka, Andrea Pirlo, Serginho. Jie neįmušė nuo 11 metrų žymos. „Milan“ žaidėjai ir jų aistruoliai liejo ašaras, o „Liverpool“ futbolininkai bei jų sirgaliai džiaugdamiesi kraustėsi iš proto. 

Liverpulio ekipa penktą kartą triumfavo elitiniame žemyno turnyre, o S.Gerrardas tą sezoną buvo pripažintas geriausiu UEFA metų futbolininku. 

„Liverpool“ tada neturėjo tiek aukščiausio lygio žaidėjų kiek „Milan“. Šiai komandai, be minėtų futbolininkų, atstovavo Cafu, Jaapas Stamas, Kaka, Alessandro Nesta, Clarence'as Seedorfas. 

REKLAMA
REKLAMA

Beje, Liverpulio klubas tą sezoną vos ne vos įveikė pirmojo etapo, grupės varžybų, barjerą. Joje Rafaelio Benitezo auklėtiniai per plauką aplenkė Pirėjo „Olympiacos“. Abi komandos sukaupė po 10 taškų, bet Anglijos ekipa antra liko dėl geresnio įvarčių santykio. 

2005 metų finalą vaizdingai pakomentavo futbolo legenda Diego Maradona: „Netgi ta Brazilijos rinktinė, kuri 1970-aisiais laimėjo pasaulio čempionatą, nebūtų atsitiesusi ir „Milan“ komandai nebūtų įmušusi trijų įvarčių. Anglijos klubas įrodė, kad stebuklų išties būna. „Liverpool“ žaidėjai pademonstravo, kad futbolas yra pats gražiausias sportas“. 

Nuo pirmadienio „TV3 Sport“ kanalas žiūrovų pageidavimu tęs dienos temą. Pirmadienį visą dieną bus rodomos KHL geriausios kovos. Antradienis ir trečiadienis bus skirti išskirtiniams futbolo mačams. Geriausiomis krepšinio (Eurolygos, NBA bei FIBA) rungtynėmis bus galima mėgautis kitą ketvirtadienį ir penktadienį, o savaitgalio vakarai bus skirti klasika virtusioms dvikovoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų