REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirė legendinis NBA treneris

Mirė legendinis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) treneris Jerry Sloanas.

Mirė legendinis Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) treneris Jerry Sloanas.

REKLAMA

Būdamas 78-erių vyras buvo kamuojamas Parkinsono ligos ir demencijos, kurios stipriai blogino stratego būklę. Kova su ligomis tęsėsi ketverius metus ir ją, deja, J. Sloanas pralaimėjo.

J. Sloanas 11 metų žaidė Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA). Tarp 1965 ir 1976 m. jis atstovavo „Bullets“ ir Čikagos „Bulls“  komandoms. Pakabinęs sportbačius ant vinies iškart pradėjo trenerio karjerą. Po trumpo etapo Čikagos „Bulls“, 1978-1982 m., jis įleido šaknis Jutoje.

Tris sezonus pasidarbavęs asistentu, 1988-aisiais jis perėmė komandos vairą, kurį išlaikė iki pat 2011-ųjų. Net 23-ejus metus „Jazz“ vadovavęs J. Sloanas treniravo tokias legendas kaip Karlas Malone‘as ir Johnas Stocktonas.

2009-ais metais J. Sloanas buvo įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų.

Marškinėliai su numeriu 1221 (J.Sloano iškovotų pergalių skaičius) kabo „Jazz“ arenos palubėse. Pagal iškovotų pergalių skaičių J. Sloanas užima ketvirtąją vietą NBA istorijoje.

Per 23-ejus jo darbo metus, Jutos klubas tik tris kartus nepateko į atkrintamąsias bei du kartus žaidė NBA finale, kuriame nesugebėjo įveikti Michaelo Jordano ir Čikagos klubo barjero.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų