REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Čikagos „Bulls“ ekipa ir toliau keičiasi nuo pagrindų. Komandą paliko už žaidėjų tobulėjimą atsakingas Shawnas Respertas.

Čikagos „Bulls“ ekipa ir toliau keičiasi nuo pagrindų. Komandą paliko už žaidėjų tobulėjimą atsakingas Shawnas Respertas.

REKLAMA

„Noriu augti. „Bulls“ suteikė man galimybę ir jaučiuosi jau išaugęs pareigas. Tikiuosi, tad palieku organizaciją geresnę nei ją radau. Stengiausi tiesiog padėti tobulėti“, – teigė Sh.Respertas.

Amerikietis puoselėja norą tapti vyriausiuoju treneriu, todėl savo laimę veikiausiai bandys žemesniame lygyje – Nacionalinėje koledžų atletų asociacijoje (NCAA) ar Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) Plėtojimosi lygoje.

Sh.Respertas yra puikiai pažįstamas su komandos krepšinio operacijų viceprezidentu Artūru Karnišovu. Kartu jie darbavosi tiek NBA vadovybėje, tiek Hjustono „Rockets“ klube. Vis dėlto lietuvis prie kolegos prisitraukimo neprisidėjo – už trenerių štabo formavimą yra atsakingas komandos strategas Jimas Boylenas.

Krepšinio kultūrą Čikagoje ketinantis pakeisti A.Karnišovas į Sh.Resperto vietą veikiausiai samdys ne vieną asmenį.

Lietuvį apskritai nustebino faktas, kad už žaidėjų tobulėjimą yra atsakingas vienintelis žmogus, kai daugelyje NBA komandų šias pareigas dalinasi nuo penkių iki dešimties.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvau nustebęs, kad trenerių štabe yra tik vienas už žaidėjų tobulėjimą atsakingas žmogus. Tai yra velniškai didelis darbas vienam žmogui. Žaidėjų tobulėjimo sistemos pertvarkymas bus mano darbas“, – teigė klubo generaliniu direktoriumi tapęs Marcas Eversley.

Sh.Respertas Čikagoje gilių šaknų įleidęs nebuvo – komandoje jis dirbo nuo 2017-ųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų