REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pandemija pasiglemžė dar vieną svarbų šių metų sporto renginį. Lietuvoje pirmą kartą turėjęs vykti Pasaulio salės futbolo čempionatas yra nukeliamas į 2021 metus, skelbia FIFA po tarybos posėdžio.

Pandemija pasiglemžė dar vieną svarbų šių metų sporto renginį. Lietuvoje pirmą kartą turėjęs vykti Pasaulio salės futbolo čempionatas yra nukeliamas į 2021 metus, skelbia FIFA po tarybos posėdžio.

REKLAMA

Tokio FIFA sprendimo buvo galima tikėtis ir anksčiau, tačiau jis oficialiai buvo priimtas tik dabar, gegužės 12 dieną.

„Truko ganėtinai ilgai, kol buvo priimtas galutinis sprendimas. Šiandien galime oficialiai patvirtinti, kad čempionatas yra nukeltas.

Žiūrint į bendrą padėtį sporto pasaulyje, manau, kad FIFA priėmė teisingą sprendimą. Mes patys teikėme tokias rekomendacijas, kad šiemet pirmenybės turėtų nevykti. Tai būtų didelė apkrova šalies arenoms, turnyras sutrauktų daug žmonių, todėl dabar toks renginys būtų per sudėtingas.

Turime pilnus metus tam pasiruošti, turime kelis darbus dar padaryti, pavyzdžiui, naudojimui paruošti Kretingos treniruočių salę. Organizaciniai darbai tęsiasi, netrukus laukia pokalbis su FIFA turnyrų direktoriais, aptarsime esminius ėjimus. Darysime viską, kad renginys būtų sėkmingas, bet dabar sveikata yra svarbiausia“, – nuotolinės konferencijos metu žurnalistams pirmadienį sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Palaikome FIFA sprendimą, sveikata yra svarbiausia, suprantame dabartinę situaciją. Visi didžiausi renginiai yra nukelti, šis atvejis nėra išskirtinis“, – pridūrė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

REKLAMA

Čempionatą rengti tuščiose arenose, be žiūrovų, LFF nebūtų sutikusi. Tai patvirtino E. Stankevičius, sakęs, kad žiūrovai yra itin svarbi renginio dalis, o pasaulio čempionatas Lietuvoje turėtų pritraukti ir turistų.

„Turnyrą rengti be žiūrovų nesvarstėme. Norime padaryti šį renginį išskirtinį, tikimės ir turistų antplūdžio“, – tvirtino E. Stankevičius.

Pasaulio čempionatas vyks didžiausiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje, o pagrindinės kovos vyks 2021 m. rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis. Jau buvo prasidėjusi ir bilietų prekyba, o LFF tvirtina, kad visi su bilietais susiję reikalai yra jų rankose.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia buvo manoma, kad pajamos, gautos už bilietus, bus FIFA reikalas. Dabar nuspręsta, kad bilietų pardavimas yra valdomas mūsų, tai dalis biudžeto“, – tvirtino E. Stankevičius.

Kol kas nėra aišku, kaip įvyks ir atranka į patį čempionatą.

„Dar nėra priimtas sprendimas dėl patekimo į čempionatą. FIFA darbo grupės svarsto galimus variantus. Žinome, kad čempionate jau yra 13 nacionalinių komandų, šis skaičius bus didesnis, bet šiai dienai sprendimo, kaip tai vyks, nėra“, – sakė T. Danilevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų