REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos futbolo A lygos grandai blogiausio scenarijaus atveju gali netekti apie 70 proc. planuotų pajamų, tačiau skaičiuoti nuostolius dar anksti. Tuo tarpu klubai ir lygos vadovai planuoja, kada atnaujins vos startuoti spėjusias pirmenybes.

Lietuvos futbolo A lygos grandai blogiausio scenarijaus atveju gali netekti apie 70 proc. planuotų pajamų, tačiau skaičiuoti nuostolius dar anksti. Tuo tarpu klubai ir lygos vadovai planuoja, kada atnaujins vos startuoti spėjusias pirmenybes.

REKLAMA

Šeši A lygos dalyviai spėjo sužaisti po vienerias rungtynes, kai dėl įvesto karantino čempionatas buvo neribotam laikui sustabdytas.

Nauju A lygos prezidentu prieš kiek mažiau nei mėnesį paskirtas Janas Nevoina sako, kad yra aiškios gairės, kada kovos bus pratęstos – praėjus trims savaitėms po karantino nutraukimo.

Šis yra laipsniškai švelninamas, bet vyriausybė pratęsė jį dar iki gegužės 11 d. Jeigu tada karantinas būtų nutrauktas, A lyga sugrįžtų pirmomis birželio mėnesio dienomis.

O kol varžybos nevyksta, A lyga ir klubai vyriausybei pateikė prašymą leisti treniruotis grupėmis iki penkių žmonių.

J. Nevoina supranta, kad atnaujinus A lygą, bus žaidžiama be žiūrovų, bet daug svarbesnis klausimas yra ekipų nuostoliai. Bendras skaičius sieks šešiaženklę sumą, sako jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Skaičiavome nuostolius, UEFA mūsų paprašė tą paskaičiuoti. Kuo mes skiriamės nuo krepšinio, mes ir taip sunkiai gyvename, tai dabar dar sunkiau.

REKLAMA

Dabar tiksliai nepasakysiu, bet kalbame apie milijonus. Skaičiuojant lygą su klubais. Mūsų skaičiuoklė bendra“, – TV3 sporto žinių vedėjui Viliui Stalgaičiui sakė J. Nevoina, pridūręs, kad dėl to pirmenybių lygis dar labiau kris.

Šalies čempionės Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas šiuos skaičiavimus tik patvirtina.

Kol kas neaišku kaip ir kada vyks atrankos varžybos į UEFA Čempionų ir Europos lygas. Būtent dalyvavimas šiuose turnyruose užimdavo didžiausią eilutę „Sūduvos“ biudžete.

„Yra keli variantai. Pats blogiausias scenarijus – jeigu nevyktų Čempionų ir Europos lygos etapai. Tada netektume labai daug. Procentaliai tada netektume apie 70 proc., gal net daugiau. Kita dalis – neaišku, kaip bus su žiūrovais. Esame pardavę nemažai abonementų, tad gali tekti juos kompensuoti. Netektis ir vėl būtų didelė.

REKLAMA
REKLAMA

Perkalbėta su rėmėjais, kai kurie jų yra sustoję ir nedirba, todėl paramos tikėtis yra sunku. Manau, kad netektys bus didelės“, – sakė V. Murauskas.

Detalizuoti skaičių kol kas negali ir Vilniaus „Žalgiris“.

„Skaičiai įspūdingi, bet tikimės, kad atsinaujinus kovoms situacija stabilizuosis. Nes rėmėjams negalime suteikti to, ko jie tikisi, jie sustabdė rėmimo lėšas. Bet pradėjus dirbti visam pasauliui, tikiuosi, kad viskas stos į vėžes.

Atvirai, dabar nenoriu apie juos (skaičius, red. past.) kalbėti, nes tai nėra faktas. Apie skaičius galėsime kalbėti po sezono“, – sakė „Žalgirio“ vadovė Vilma Venslovaitienė.

Ji kartu pridėjo, kad tikisi valstybės pagalbos futbolo klubams ir supratingumo.

Nors sutaria dėl finansinių sunkumų, „Sūduva“ ir „Žalgiris“ atnaujinus sezonui atsidurs skirtingose situacijose. Marijampoliečiai leido užsieniečiams palikti Lietuvą ir grįžti pas šeimas, tuo tarpu visi „Žalgirio“ legionieriai liko Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai kam bus privalumas, kad užsieniečiai yra likę. Bet mums geriau, kad jie dabar su šeima.

Jeigu nesikeis dabartinė tvarka, grįžę jie turės karantinuotis dvi savaites ir būsime blogesnėje padėtyje.

Šauksime juo grįžti, bet ne ES piliečiams yra uždrausta įvažiuoti į ES. Turime brazilą, amerikietį, bosnį, tunisietį. Bus matyt, kokios taisyklės. Gali būti, kad kai kurie grįš vėliau“, – teigė V. Murauskas.

„Jie liko todėl, kad turi sutartis ir sezonas nesibaigė. Tai formali pusė. O reali pusė yra ta, kad niekas nežino, kaip vystysis situacija. Išvykti iš Lietuvos, nežinant, kaip bus atidarytos sienos, tai kaip tektų grįžti? Sėdime laukime“, – „Žalgirio“ poziciją komentavo V. Venslovaitienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų