REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Bulls“ pirmuoju šaukimu būtų pakvietusi ne Jordaną

Sekmadienio vakarą JAV pasirodė dešimties dalių dokumentinis serialas „The Last Dance“ apie Michaelą Jordaną ir Čikagos „Bulls“ komandą.

Sekmadienio vakarą JAV pasirodė dešimties dalių dokumentinis serialas „The Last Dance“ apie Michaelą Jordaną ir Čikagos „Bulls“ komandą.

REKLAMA

Buvęs „Bulls“ klubo vadovas Rodas Thornas, kuris 1984 metų naujokų biržoje trečiuoju šaukimu pasikvietė M.Jordaną, teigė, kad pirmuoju šaukimu NBA legendos nebūtų kvietęs.

„Bet kuris vadovas pirmuoju šaukimu būtų pakvietęs Olajuwoną, įskaitant ir mane“, – sakė R.Thornas.

1984 metų naujokų biržoje Hakeemas Olajuwonas buvo laikomas geriausiu tos kartos žaidėju. Aukštaūgis turėjo įspūdingą karjerą ir yra tarp lygos legendų, tačiau M.Jordanas buvo dar ryškesnis.

„Nebuvo nei vieno gyvo žmogaus, nei Šiaurės Karolinos universiteto treneris, nei „Bulls“ vadovas, niekas negalėjo pagalvoti, kad Jordanas taps tuo, kuo tapo“, - kalbėjo „Rockets“ komandos vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tada M.Jordano galimybėmis abejojo „Knicks“ žvaigždė Wiltas Frazieras.

„Jis turi suprasti, kad nėra 210 cm ūgio ir savo komandos į priekį neves“, – kalbėjo W.Frazieras.

REKLAMA

Ir pats „Bulls“ vadovas po naujokų biržos šmaikštavo apie M.Jordano ūgį: „Norėtume, kad jis būtų 210 cm ūgio, tačiau nėra“.

Praėjus keliems mėnesiams po naujokų biržos, M.Jordanas debiutavo JAV rinktinėje ir atvedė komandą link aukso olimpinėse žaidynėse.

„Mums pasisekė, kad birža vyko prieš olimpines žaidynes. Michaelas po olimpinių žaidynių tapo populiariausiu krepšininku pasaulyje“, – kalbėjo „Bulls“ vadovas. 

Pati dokumentika jau susilaukė gerų įvertinimų. M.Jordanas tik po ilgų įtikinėjimų sutiko būti filme, kadangi be jo buvimo visas kūrinys ir nebūtų tekę prasmės.

Dabar viso pasaulio sporto fanai gali pažvelgti į atvertus archyvo lobynus, kuriuose prisiminimais ir momentais dalijasi daugybė tikrų krepšinio legendų.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų