REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiek Čikagos „Bulls“ komanda su Artūru Karnišovu yra toli nuo kovojimo dėl NBA čempionų titulo?

Kiek Čikagos „Bulls“ komanda su Artūru Karnišovu yra toli nuo kovojimo dėl NBA čempionų titulo?

REKLAMA

Lietuvis praėjusią savaitę oficialiai tapo „Bulls“ komandos krepšinio operacijų viceprezidentu ir legendiniame NBA klube jo laukia daug darbo.

ESPN analitikas Kevinas Peltonas apžvelgė dabartinę „Bulls“ padėtį ir galimus A.Karnišovo sprendimus.

Kokios permainų galimybės šią vasarą?

A. Karnišovo galimybės stipriai pakeisti sudėtį artėjančiam sezonui yra ribotos. Galimybės atlaisvėtų, jeigu Otto Porteris nuspręstų vasarą nutraukti kontraktą ir atsisakytų 28,5 mln. JAV dolerių kitam sezonui, tačiau tokia tikimybė tikrai atrodo labai menka. Ypač prie dabartinės neaiškios situacijos NBA.

Įskaitant O.Porterį, „Bulls“ komanda dabar turi 12 krepšininkų su kontraktais kitam sezonui. Dar reikės pridėti naujokų biržos šaukimus. Taigi, vienintelis būdas atlikti ryškius pakeitimus gali būti mainai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu didžiausias A.Karnišovo galvosūkis yra vyriausiojo trenerio Jimo Boyleno likimas.  J.Boylenas su „Bulls“ komanda laimėjo 39 rungtynes, pralaimėjo 86. Anksčiau jis konfliktavo su komandos krepšininkais, kuriems nepatiko trenerio darbo metodai ir ilgos treniruotės. Dabar tokios kalbos yra nurimusios, tačiau specialistas dar išsiskiria minutinėmis pertraukėlėms triuškinamų rungtynių pabaigose.

REKLAMA

„Bulls“ šiame sezone pagal gynybą buvo 13 geriausia komanda, nors anksčiau turėdavo dėl to problemų.

J.Boylenas 2019 metų vasarą su komanda sudarė ilgalaikį kontraktą ir A.Karnišovo sprendimas treneriui bei žaidėjams suteikti dar vieną šansą atrodytų protingas. Ypač žinant, kad anksčiau „Bulls“ žaidėjus kamuodavo traumos ir komanda negalėdavo parodyti viso savo potencialo.

Zachas LaVine‘as ir Tomas Satoransky buvo vieninteliai startinio penketuko žaidėjai, kurie šiame sezone nepraleido daugiau nei 14 rungtynių.

Didžiausi sprendimai laukia 2021 metų vasarą

Kai Paxsonas ir Formanas rinko dabartinę komandos sudėtį, jie taikėsi, kad žaidėjų kontraktai baigtųsi 2021 metų vasarą, kada ir jų pačių turėjo baigtis. 2021 metų vasarą baigs galioti O.Porterio kontraktas, „Bulls“ dar turės galimybę nutraukti T.Satoransky ir Thaddeuso Youngo sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Tada su didžiausiu kontraktu liks tik Z.LaVine‘as, kuris 2021-22 metų sezone gaus 19,5 mln. JAV dolerių. 

Po metų „Bulls“ vadovybei taip pat bus aiškiau, ar komanda yra pajėgi su dabartine sudėtimi žengti į atkrintamąsias. A.Karnišovas tikrai sieks į klubą įvesti tokią tobulėjimo sistemą, kokią turi „Nuggets“ komanda.

Jau dabar matoma, kad komandos lyderiu bus Z.LaVine‘as, kuris kiekviename sezone stabiliai gerina žaidimą. Didesnis išbandymas bus sustatyti tinkamus krepšininkus aplink Z.LaVine‘ą.

Didelį klaustuką kelia aukštais šaukimais pakviesti aukštaūgiai Wendelis Carteris ir Lauri Markkanenas. Pastarasis galingai debiutavo NBA būdamas 20 metų, tačiau po to progresas sustojo. Dabar suomio panaudojimas puolime yra žemiausias per visą jo karjerą. Taip pat suprastėjo ir kova dėl kamuolių, kai komandą paliko krepšį atitverdavęs Robinas Lopezas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

W.Carteris antrajame savo sezone patobulėjo kovojant dėl kamuolių ir geriau atakuoja krepšį. Tačiau jis mažiau blokuoja metimų ir puolime aukštaūgio vaidmuo tapo dar mažesnis. Krepšininkas yra mobilus gynyboje ir tuo jis labai patinka komandos treneriui.

Čikagos komanda dėl L.Markkaneno ateities turės nuspręsti iki 2021 metų vasaros. Tada jis gali tapti apribotuoju laisvuoju agentu, jeigu per kitą sezoną nebus sudarytas naujas kontraktas. L.Markkanenas turėjo blogesnį sezoną, „Bulls“ valdžia yra pasikeitusi ir atrodo realu, jog komanda suomį gali paleisti. Nebent aukštaūgis sužais labai gerą kitą sezoną.

Protinga manyti, kad Čikagos komanda per artimiausius metus gali patekti į atkrintamąsias. Tačiau su dabartine sudėtimi ji būtų tarp blogesnių atkrintamųjų komandų. Nebent labai sparčiai ir daug patobulėtų naujokas Coby White‘as.

REKLAMA

C.White‘as beveik šį sezoną kilo nuo suolelio ir tik paskutinėse rungtynėse prieš NBA sezono sustabdymą pirmą kartą žaidė startiniame penketuke. Jis per rungtynes išmeta 5,8 tritaškio ir renka 13,2 taško.

Gynėjo žaidimo kokybė labai priklauso nuo tritaškių metimų. Jis turėjo 23 rungtynes, kuriose iš toli atakavo mažiausiai 40 proc. taiklumu ir tada rinkdavo 12,7 taško. Kitose rungtynėse jis metė mažesniu nei 30 proc. taiklumu ir tada taškų vidurkis buvo 5,2.

Per paskutines devynias rungtynes prieš sustabdymą jis žaidė labai galingai. Tritaškius metė 43 proc. taiklumu ir rinkdavo 26,1 taško. Trejose rungtynėse iš eilės surinko daugiau nei 30 taškų.

Tačiau jo bendras taiklumas yra blogesnis nei lygos vidurkis.

Jeigu C.White‘as taps stabiliu taškų rinkėju, tai bus rimtas ginklas A.Karnišovo arsenale ir didelė paspirtis „Bulls“ komandai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų