REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sankt Peterburgo Zenit" ekipos treneris ispanas Xavi Pascualis su savo šalies žurnalistais pasidalijo įspūdžiais apie savo grįžimą namo ir kas jį labiausiai nustebino.

Sankt Peterburgo Zenit" ekipos treneris ispanas Xavi Pascualis su savo šalies žurnalistais pasidalijo įspūdžiais apie savo grįžimą namo ir kas jį labiausiai nustebino.

REKLAMA

Sustabdžius VTB Vieningosios lygos kovas krepšininkai bei treneriai iš klubų gavo leidimus išvykti. 47-metų specialistas, kaip ir daugelis, nusprendė grįžti į savo gimtuosius namus. X.Pascualis kalbėdamas su Ispanijos žiniasklaida tikino, kad visa jo kelionė buvo sunkiai įtikinama.

„Iki praėjusios savaitės pabaigos viskas vyko gana normaliai, mes dar treniravomės, gyvenimas Sankt Peterburge buvo gana įprastas, tačiau tada VTB sezonas buvo atšauktas ir užsieniečiai gavo leidimus išvykti,–sakė ispanas. – Tada Rusijos Prezidentas pasirašė įsakymą, kad nuo pirmadienio oro uostai bus uždaromi, tad mes turime vos dieną palikti šalį."

X.Pascualio namai yra Barselonoje. Tačiau iš Sankt Peterburgo tiesioginių skrydžių nėra, tad treneris kartu su savo kolega Inigo Zorzano turėjo surasti kitų kelių.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienintelis kelias buvo mums nuvykti į Maskvą, o ten skristi į Madridą. Bet vien tas jausmas, kad oro uostai gana tušti, darbuotojai mūvi pirštines ir kaukes, jau neįprasta ir keista. Lėktuve be mūsų buvo gal vos 10-15 žmonių, visi sėdėjome atskirti vieni nuo kitų."

REKLAMA

Kai abu ispanai atvyko į Madridą, skrydžio į Barseloną nebuvo iki kitos dienos, tad jiems beliko išsinuomoti automobilius ir leistis į 600 km kelionę. 

„Tai buvo tarsi kažkoks filmas, nes kelyje važiavau vienas,– sakė X.Pascualis. – Kelyje sutikau nebent sunkvežimius ir kelias kitas mašinas. Galiu drąsiai sakyti, kad per visą kelionę sutikau gal vos 20 kitų automobilių, buvo labai keistas jausmas. Buvau sustabdytas dvejuose patikros punktuose. Ir nors mane atpažino, turėjau parodyti dokumentus ir sakyti, kur ir ko vykstu, iš kur atvykau."

Ispanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso paveiktų šalių pasaulyje. Paskutiniais duomenimis, užsikrėtųsiujų jau yra beveik 105 tūkst. Registruota kiek daugiau nei 9300 tūkst. mirčių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų