REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę aptartas Klaipėdos „Neptūno“ Simo Galdiko įrašas feisbuke, Eurolygos sprendimas dar nenutraukti sezono ir olimpiados nukėlimas bei kaip tai gali pakeisti Lietuvos rinktinės veidą.

„Penktojo kėlinio“ laidoje šią savaitę aptartas Klaipėdos „Neptūno“ Simo Galdiko įrašas feisbuke, Eurolygos sprendimas dar nenutraukti sezono ir olimpiados nukėlimas bei kaip tai gali pakeisti Lietuvos rinktinės veidą.

REKLAMA

Pirmoje temoje aptartas Klaipėdos „Neptūno“ Simo Galdiko išstojimas feisbuke, kur jis asmeninėje anketoje kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministrę Korneliją Tiesnesytę ir klausė, ką daryti krepšininkams.

„Gerb. Viceministre, į Jus kreipiuosi aš, Simas Galdikas, Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ komandos kapitonas. Kaip visiems yra žinoma, dėl koronaviruso pandemijos sustabdytos visos sporto varžybos bei visi renginiai.

Visi stebime, kaip Lietuvos Respublikos vadovybė sprendžia socialinius ir ekonominius šalies klausimus. Girdėjome, kad numatyta skirti milijonines lėšas pramonei ir verslo struktūroms, kad jos šiek tiek „amortizuotų“ patiriamus ekonominius nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

  Ką gi daryti mums, kurių pagrindinis darbas yra atstovauti Lietuvai, pasaulio, Europos ir įvairaus lygio tarptautinėse varžybose, kovoti už Lietuvos, kaip valstybės, prestižą, už lietuvius, kaip tautos atstovus, kurių šimtmečiais nepalaužė svetimi užkariautojai ar ilgi okupacijos ir priespaudos dešimtmečiai?

REKLAMA

Jau nutrauktas LKL čempionatas, paskirstytos sąlyginai užimtos vietos. Sustabdytas yra ne tik krepšinis, neteko darbo visų sporto šakų profesionalūs sportininkai, pramogų pasaulio atstovai ir kt. Daugelis iš mūsų esame tik pradėję savo savarankišką gyvenimo kelią, sukūrę šeimas, auginame mažamečius vaikus, kreditų keliu įsigiję gyvenamuosius būstus. Ką gi daryti mums?“, – rašė Klaipėdos ekipos atstovas, kuris vėliau šį įrašą pašalino

„Simas sako, kad kalbėjo ne tik iš savo pusės, bet ir kitų žaidėjų, kurie galbūt yra jaunesni ar uždirba labai mažus pinigus. Žinoma, kad Galdiko išstojimas skamba makabriškai“, – mano Krepsinis.net žurnalistas Tautvydas Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Kai tu mėtaisi tokiais pareiškimais, turi atsižvelgti į tai, kad visame pasaulyje yra sudėtinga padėtis ir problemų turės visos sritys. Kažkas uždirba 5–6 kartus mažiau nei Simas, kažkas jau neturi darbo arba greitai neturės, kadangi jo įmonė bankrutuos. Kaip žmonėms reikėtų reaguoti skaitant tokius dalykus“, – retoriškai klausė Krepsinis.net žurnalistė Gabrielė Miknevičiūtė.

„Galdiko žodžiai skamba kaip noras puotauti bado metu. Suprantu, kad jis yra piktas, nes tokie esame mes visi, kadangi negalime gyventi savo normalaus gyvenimo. Niekas nenori atsisakyti savo pinigų ir aš nenorėčiau to daryti, bet taip tokie dalykai netvarkomi. Kiti žaidėjai susiprotėjo ir viešai tų reikalų neeskalavo. Tiesiog nereikia erzinti žmonių. Reikia žiūrėti į tuos klubo žmones, kurie uždirba po 800 ar 1000 eurų ir dabar lieka be savo pajamų“, – mano Krepsinis.net vyr. redaktorius Edgaras Pulkovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galdikas, Delininkaitis ir dar keli žaidėjai turi sutartis kitam sezonui. Ką daryti – mokėti jiems pinigus ar imti kitus žaidėjus?“, – klausė E.Pulkovskis.

„Manyčiau, kad po tokio išstojimo Galdikui reikėtų pasakyti „viso gero“. O su kitais žaidėjais kalbėčiau individualiai. Visi mažinasi algas ir žaidėjai turi suprasti, kad klubams pinigai nebyra iš dangaus“, – teigė T.Kubilius.

"Sunkiausia šioje situacijoje „Žalgiriui“, kadangi jie turi sutartis su daugumą žaidėjų. Laisvieji agentai yra tik Milaknis, Riversas, Ulanovas. Tikrai niekas nenorės paleisti į rinką LeDay‘aus ar Walkupo“, – pastebėjo E.Pulkovskis.

REKLAMA

„Suprantu žaidėjų norą gauti pinigus, nes jų karjeros nėra amžinos ir jie nori pasiimti kaip įmanoma daugiau pinigų. Kalbėjau su keliais agentais ir jie sako, kad žaidėjai yra linkę 20–30 proc. nusirėžti algų, bet ar nuo 100 tūkst. algos tai kažką išgelbės? Vis tiek klubams reikės rasti tuos 70 tūkst. Manau, kad visos Europos agentai užvers FIBA Arbitražo teismą ieškiniais“, – mano E.Pulkovskis.

„Yra šalių, kur valstybės kompensuoja žaidėjams algas. Prancūzijoje dabar 80 proc. algos moka valstybė“, – sakė T.Kubilius. „Agentai sako, kad LKL nutraukimo dieną Lietuvoje nebuvo net karantino. Taip, jis buvo įvestas po dviejų dienų, bet tuo metu jo nebuvo. Ir jeigu balandžio 15-ąją Lietuva grįš į normalų gyvenimą, tai bus dar vienas kabliukas, už kurio bandys kabintis teisme. Jeigu būtų sezonas kovo 13-ąją suspenduotas mėnesiui, vadinasi, kad balandžio viduryje jau būtų galima kalbėti apie kažką“, – pasakojo E.Pulkovskis.

REKLAMA

Antroji tema – Eurolygos sezono likimas.

E.Pulkovskis mano, kad nukėlimas vėlesniam laikui tėra laiko vilkinimas ir sezonas yra palaidotas.

„Norėčiau, kad būtų sužaistas tas reguliarusis sezonas, bet vargu, ar taip nutiks – toks scenarijus yra labai optimistinis“, – sako T.Kubilius.  

„Reikėtų tuos žaidėjus susigabenti kažkur, tada kelių bent jau savaičių, kad įgytų sportinę formą. Kur viskas vyktų? Vokietijoje situacija labai prasta, ten tikrai finalinio ketverto nebus. Jie laukia turbūt NBA sprendimo“, – mano G.Miknevčiūtė.

„Skirtinga situacija yra NBA ir Eurolygos, kadangi Europoje nacionaliniai čempionatai baigia savo kovas, o NBA viena lyga. Labai sudėtinga tikėtis, kad po mėnesio vėl atsigaus skrydžiai iš Ispanijos į Lietuvą. Vargu, ar tai atsitiks“, – kalbėjo T.Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu jau situacija pasitaiso, manau, kad logiškiausia būtų suvežti keturias pirmaujančias komandas ir sužaisti tą ketvertą, kadangi reikia čempiono“, – kalbėjo T.Kubilius.

„Olimpiados nukėlimas leidžia Eurolygai palūkėti ilgiau ir žaisti vasarą, ką ketina daryti NBA. Jeigu žaidėjai praleidžia mėnesį be normalių krūvių, jie turi vėl daryti fizinį pasirengimą ir viskas prasideda kaip prieš sezoną. Tada sužaidi 6 mačus ir vėl baigta? Viskas atrodo nelogiškai“, – sakė E.Pulkovskis. REKLAMA „Ar reikėtų nutraukus turnyrus skelbti čempionus“, – paklausė E.Pulkovskis

. „Manau, kad nereikia – nei tie čempionai džiaugsis, nei tas laimėjimas būtų pelnytas“, – mano G.Miknevičiūtė.

REKLAMA

„O kaip tada išsidalinti bilietus į tarptautinius turnyrus? O jeigu rėmėjai ateis ir sakys, kad tarsi sezono nebuvo, žaidėte dėl nieko, tuomet ir pinigus grąžinkite“, – svarstė E.Pulkovskis.

„Čia būtų gera pamoka, kad reguliarusis sezonas yra svarbus“, – šypsojosi T.Kubilius.

Paskutinėje laidoje dalyje aptarta, kaip olimpiados nukėlimas pakoreguos Lietuvos rinktinės veidą. Vieningai buvo sutarta, kad Jono Mačiulio, Pauliaus Jankūno ir Renaldo Seibučio nacionalinėje komandoje nematysime.

„Penktą kėlinį“ galite rasti ir audio formatu jums patogiose platformose – „Podbean“, „Spotify“ bei „Apple Podcasts“. Laidos įrašą galite atsisiųsti ir į savo telefoną ar kompiuterį, kad jų galėtumėte klausyti sau patogiu laiku. Kviečiame prenumeruoti Krepsinis.net „Youtube“ kanalą ir naujausius interviu bei laidas stebėti ČIA.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų