REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koronavirusas jaukia visų sporto šakų planus. Ne išimtis ir rankinio čempionatai, kurie yra sustabdyti. Vienas geriausių Lietuvos rankininkų Jonas Truchanovičius šiuo metu yra Monpeljė mieste, Prancūzijoje, kur karantino laikosi kartu su savo šeima.

Koronavirusas jaukia visų sporto šakų planus. Ne išimtis ir rankinio čempionatai, kurie yra sustabdyti. Vienas geriausių Lietuvos rankininkų Jonas Truchanovičius šiuo metu yra Monpeljė mieste, Prancūzijoje, kur karantino laikosi kartu su savo šeima.

REKLAMA

Prancūzijoje koronaviruso statistika taip pat gana grėsminga ir juntamas plitimas. Pagal paskutinius duomenis, užsikrėtusių jau yra beveik 20 tūkst, o 860 žmonės neteko savo gyvybių.

Šalyje yra įvestas karantinas, kuris pastarosiomis dienomis dar labiau sugriežtintas. Kalbėdamas su tv3.lt portalu J.Truchanovičius tikino, kad gal kai kuriuose didesniuose miestuose žmonės kiek atsainiau anksčiau dar žiūrėjo į visą situaciją, bet dabar jau tikrai suprato, kad visa tai yra grėsminga padėtis.

„Tikrai ne ne, praktiškai nieko nėra, – paklaustas, kaip atrodo miesto gatvės, tikino sportininkas. – Pas mus dabar yra labai griežtai, palyginus ir su Lietuva. Jokių bereikšmių ėjimų į lauką. Jei einame turime tokias anketas užpildyti ir su savimi turėti, kur atsakyta būtų, kodėl einame ir ko mums ten lauke prireikė.“

REKLAMA
REKLAMA

Požiūris pasikeitė

Kai kuriose Europos valstybėse karantino laikotarpiu leidžiama tik eiti į parduotuvę arba vaistinę, tai yra apsirūpinti būtiniausiomis prekėmis. Anot pašnekovo, prancūzai taip pat pasekė šiuo pavyzdžiu.

REKLAMA

„Tikrai niekas jau nebejuokauja, – tikino J.Truchanovičius. – Dar teko girdėti, kad didesniuose miestuose Paryžiuje ar Marselyje gal ir būdavo tų problemų, žmonės ne taip laikėsi visko, karantino reikalavimų, bet, kaip supratau, dabar padidino baudas ir kaip tik nuo vakar ar šiandien jos įsigalioja, kad į lauką galima išeiti tik valandai ir tik vieno kilometro spinduliu nuo savo namų.

O kiti dalykai tai kaip pas italus berods skaičiau. Vaistinės, parduotuvės, tik būtiniausi šitie dalykai. Arba jei gyvūnėlių turi ir reikia juos išvesti pasivaikščioti į lauką. Na, dar yra kelios išlygos, tokios kaip jei tėvai išsiskyrę, tai vaiką perduoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Rankininkas paklaustas, kokia situacija su sportu, ar ruošiamasi atnaujinti čempionatą, tik nusišypsojo ir patikino, kad kol kas tokių kalbų nėra.

„Mums kažkur prieš dvi savaites, kai dar vyko normali treniruotė, jos metu buvo susirinkimas. Tai tiesiog pasakė, kad klubas šiam momentui kaip ir stabdo savo veiklą. Mus visus padarė, kaip čia pasakyti lietuviškai (juokiasi), bedarbiais. Atlyginimai yra mokami, bet valstybė moka didžiąją dalį, berods 85 procentus nuo įprasto atlygio.“

Sportininkas priduria, kad prieš keletą savaičių į visą situaciją gal dar nebuvo taip rimtai žiūrima.

„Ne, nebuvo pas mus kažkaip tokio. Buvo gana įprasta kasdienybė, nesijautė kažkokios panikos didelės. Sekėme aišku informaciją apie virusio sklidimą. Dar prieš keletą savaičių ir varžybas turėjome, keliavome per Turkiją, nors jau tada tik žvilgsniais su visais susižvalgydavome, kad gal to jau nereikia, jautėsi kitokia aplinka visur. Na, bet keliavome, sportavome dar įprastai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą sugrįžti būtų sunku

Pats J. Truchanovičius Prancūzijoje gyvena su drauge ir mažu vaiku. Kai kurie sportininkai išreiškė norą grįžti į Lietuvą, kiti kaip tik panoro pasilikti. Apie šią situaciją paklaustas rankininkas užsiminė, kad grįžti dabar būtų labai sunku.

„Iš tiesų mes nelabai ir svarstėme. Juk ir pas jus ten vyksta visi šitie dalykai. Sudėtinga ir taip grįžti būtų, o kur dar tas privalomas karantinas. Viena draugė turi grįžti, tai sakė, kad į autobusus juos sodins ir priverstinai jau veš laikytis karantino. M es nenorėjome pakliūti į tokį chaosą, juk dar ir vaiką mažą turime. Tai tiesiog nusprendėme likti. Turime namus, maisto, viską, ko mums reikia. Tai liksime čia.“

REKLAMA

Prancūzijos čempionatas, kuriame be J.Truchanovičiaus rungtyniauja ir dar du lietuviai – Gerdas Babarskas ir Vaidotas Grosas – sustabdytas likus 8 turams iki sezono pabaigos. Pirmenybės sustabdytos iki balandžio 22 dienos, tačiau mažai abejojama, kad jos tikrai bus nukeltos dar į vėlesnį laiką.

Dėl koronaviruso grėsmės yra nukelti ir Pasaulio čempionato atrankos mačai, kuriuose Lietuvos rinktinė balandžio viduryje turėjo varžytis su lenkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų