REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po to, kai UEFA buvo priversta metams nukelti šią vasarą turėjusį vykti Europos futbolo čempionatą, organizacijos prezidentas Aleksandras Čeferinas sako, kad futbolas išgyvena didžiausią visų laikų krizę.

Po to, kai UEFA buvo priversta metams nukelti šią vasarą turėjusį vykti Europos futbolo čempionatą, organizacijos prezidentas Aleksandras Čeferinas sako, kad futbolas išgyvena didžiausią visų laikų krizę.

REKLAMA

Koronaviruso pandemija sustabdė Europos futbolą ir nėra galimybių žinoti, kada čempionatai gali būti pratęsti. Pasak A.Čeferino, net ir nukėlus Europos čempionatą, sunkumai dar toli gražu nesibaigė.

„Tai didžiausia futbolo krizė istorijoje“, – sakė A.Čeferinas. – „Visi žinome, kad šis siaubingas virusas paplitęs Europoje sustabdė futbolą ir visą gyvenimą Europoje. Mes žinome, kad turime nutraukti varžybas“.

Kalbant apie UEFA finansinį smūgį „Euro 2020“ paverčiant „Euro 2021“, A.Čeferinas teigė, kad tai vis dar yra vertinama.

REKLAMA
REKLAMA

„Bet tai kainuos šimtus milijonų eurų“, – sakė A.Čeferinas.

Europos čempionatas UEFA iš rėmėjų ir transliuotojų uždirba apie 2 milijardus eurų, tačiau kompanijos taip pat pajus viruso padarinius.

REKLAMA

„Ekonominė padėtis Europoje ir pasaulyje taip pat pakenks ir mums“, – pripažino A.Čeferinas. – „Kalbame ne tik apie nuostolius, kuriuos tiesiogiai patirsime atidedant Europos čempionatą, tačiau ir apie visą pablogėjusią ekonomiką. Šiandien atėjo laikas vienybei priimti ryžtingus sprendimus, o rytoj bus laikas vertinti žalą. Vis tiek manau ir esu tikras, kad kartu mes tai užbaigsime bei išeisime stipresni nei bet kada anksčiau“.

UEFA prezidentas teigė, kad klubams gali reikėti teikti finansinę pagalbą, kad tik jie išgyventų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes visi esame toje pačioje situacijoje ir turime padėti vieni kitiems“, – pabrėžė A.Čeferino. – „Kai žinosime apie kokį finansinį poveikį klubams kalbame, tada ir žiūrėsime, kaip galime padėti. Bet taip, kai kurie klubai, kai kurios lygos, turės rimtų problemų. Neturėtume pamiršti ir apie nacionalines asociacijas, nes jų vienintelis pajamų šaltinis yra UEFA. Po kelių mėnesių ar metų bus sunku, tačiau tai išgyvensime kartu. Kaip sakiau, esu labai optimistiškas sprendžiant šias situacijas“.

Darbo grupė vertins futbolo finansinę situaciją Europoje, o kita – vertins galimybes nutraukti Čempionų lygos, Europos lygos ir nacionalines pirmenybes.

„Mes manome, kad atidėti Europos čempionatą yra vienintelė galimybė suteikti galimybę nacionalinėms lygoms ir kitoks klubinėms varžyboms baigti tai, ką pradėjo. Geriausias variantas būtų užbaigti čempionatus, tačiau ar tai yra įmanoma dėl ypač griežto kalendoriaus? Sunku pasakyti“. – teigė A.Čeferinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų