REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulyje išplitęs koronavirusas kaip reikiant supurtė sporto pasaulį  kai kurios lygos jau buvo nukėlusios keletą mačų, žaidė be žiūrovų, bet tai, kas nutiko per šią parą tapo milžinišku smūgiu didžiausioms lygoms.

Pasaulyje išplitęs koronavirusas kaip reikiant supurtė sporto pasaulį  kai kurios lygos jau buvo nukėlusios keletą mačų, žaidė be žiūrovų, bet tai, kas nutiko per šią parą tapo milžinišku smūgiu didžiausioms lygoms.

REKLAMA

Tai, kas nutiko per kovo 12 dieną sporto pasauliui kainuos milijardus, bet visi sutartinai pabrėžė, kad sveikata ir saugumas yra aukščiau visko.

Sporto sirgaliams liko tik kraipyti galvomis – visi didieji turnyrai yra jau arba bus atšaukti artimiausiu metu.

Sprendimų būdai kol kas neaiškūs, bet optimistiškiausi variantai leidžia tikėti, kad turnyrai bus atgaivinti iki vasaros, pesimistiški – kad 2020 m. sezonai jau baigti.

Naujienų srautas toks milžiniškas, kad šiame pasimesti ir pasiklysti labai lengva. Tv3.lt kviečia susipažinti, kaip per mažiau nei parą sugriuvo sporto pasaulis.

REKLAMA
REKLAMA

Atšauktos Anglijos grandų rungtynės. Trečiadienį turėjusios vykti „Manchester City“ ir Londono „Arsenal“ rungtynės buvo atšauktos, nes keletas „Arsenal“ ekipos žaidėjų buvo karantinuoti. Taip nutiko todėl, kad jie turėjo artimą kontaktą su Pirėjo „Olympiakos“ savininku. Jam buvo diagnozuotas koronavirusas.

REKLAMA

Suserga „Juventus“ žvaigždė. Vykstant UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėms pranešama, kad koronavirusu susirgo Turino „Juventus“ gynėjas Daniele Rugani. Cristiano Ronaldo atsisako grįžti į Italiją iš gimtinės, kur lankė sergančią mamą ir pats save izoliuoja. Netrukus izoliuojamas visas „Juventus“ klubas.

Smūgis NBA. Naktį pranešta, kad koronavirusu užsikrėtė Jutos „Jazz“ ir NBA žvaigždė Rudy Gobertas. Nedelsiant buvo atšauktos rungtynės tarp „Jazz“ ir Oklahomos „Thunder“. Pirmosios žaidėjai ir visas personalas laikomas karantine arenoje, visiems atliktas koronaviruso testas.

REKLAMA
REKLAMA

Netrukus lygos vadovai išplatino pranešimą, kad NBA pirmenybės yra stabdomos neribotam laikotarpiui.

Futbolas be žiūrovų. Anglijos „Premier“ lyga paskelbė, kad rungtynės vyks be žiūrovų. Kiek vėliau pranešta, kad neįvardijamas klubas karantinavo tris žaidėjus. Vėliau paaiškėjo, kad tai „Leicester City“, kurio trims nariams pasireiškė viruso simptomai.

Sustabdyta Eurolyga. Kauno „Žalgiris“ jau sėdėjo autobuse, kuris turėjo vežti į oro uostą, o iš ten kilti lėktuvas į Barseloną. Tačiau Eurolyga, spaudžiama žaidėjų, paskelbė stabdanti turnyrą neapibrėžtam laiko tarpui.

Sustabdyti nacionaliniai čempionatai. Apie stabdomus turnyrus paskelbė Vokietijos krepšinio lyga, Adrijos lyga, Prancūzija, kitos šalys. Stabdomas krepšinio ir futbolo turnyrai Ispanijoje. FIBA taip pat atšaukė visus turnyrus, įskaitant Čempionų lygą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Karantinas „Real“ klube. Pranešta, kad koronavirusu užsikrėtė Madrido „Real“ krepšinio ekipos žaidėjas Trey’us Thompkinsas. Virusą jis pasigavo praėjusią savaitę, kai žaidė rungtynes Milane. Jos vyko už uždarų durų.

Dėl šios situacijos „Real“ ekipoje įvestas karantinas – tiek krepšinio, tiek futbolo sekcijose.

Įžiebta olimpinė ugnis. 2020-ųjų Tokijo olimpiados ugnies įžiebimo ceremonija antikinėje Olimpijoje Graikijoje ketvirtadienį įvyko be žiūrovų. Nors žaidynių organizatoriai teigia, kad šios įvyks kaip planuota, pasigirsta vis daugiau kalbų, kad tai neįmanoma.

Čempionų lyga. UEFA kol kas nesustabdė Europos lygos ir Čempionų lygos turnyrų, bet „L’Equipe“ paskelbė, kad tai bus padaryta antradienį.

REKLAMA

Tą dieną UEFA sušaukė neelinį pasitarimą, kurio metu spręs turnyrų likimus. Pranešama, kad šie bus sustabdyti ir pratęsti vasarą.

Sustabdyta A lyga. Praėjusį savaitgalį startavęs Lietuvos futbolo čempionatas buvo sustabdytas LFF sprendimu.

„Formulė 1“. „McLaren“ ekipa nusprendė pati pasitraukti iš Melburno etapo, nes vieno iš jų komandos narių koronaviruso testas buvo teigiamas. Kalbama, kad „F1“ startas bus atšauktas.

Antras „Jazz“ narys užsikrėtė. Paskelbta, kad susirgo Jutos „Jazz“ žvaigždė Donovanas Mitchellas.

Pirmasis koronaviruso atvejis taip pat nustatytas Jutos klube, kai susirgo prancūzas Rudy Gobertas.

Apie antrą užsikrėtimo atvejį pranešė ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski, kuris kartu pridėjo šokiruojančios informacijos apie R. Goberto elgesį.

REKLAMA

Skelbiama, kad jis atvirai šaipėsi iš viruso grėsmės ir elgėsi labai neatsargiai, demonstratyviai liesdamas komandos draugus, jų daiktus.

Dar vienas susirgimas Italijoje. „Sampdoria“ ir Italijos rinktinės narys Manolo Gabbiadini tampa antruoju „Serie A“ žaidėju, kuriam nustatytas koronavirusas.

„Euro 2020“ neįvyks. „L’Equipe“ paskelbė, kad šią vasarą turėjęs vykti Europos futbolo čempionatas UEFA sprendimu bus nukeltas į 2021 m.

Signalas iš UEFA. UEFA paskelbė, kad kitą savaitę turėjęs vykti atsakomasis aštuntfinalio mačas tarp Madrido „Real“ ir „Manchester City“ yra atšaukiamas. Tai pirmasis ženklas, kad bus sustabdytas visas turnyras.

Signalas iš JAV. JAV prezidnetas Donaldas Trumpas paragino atidėti Tokijo olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų