REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei vakar stebėjote „Žalgirio“ dvikovą Kaune su „Chimki“ ar patikėtumėte, jei kažkas pasakytų, kad kauniečiai vienu metu Eurolygoje buvo paskutinėje vietoje. Taip, paskutinėje. Tačiau viskas pasikeitė gana greitai.

Jei vakar stebėjote „Žalgirio“ dvikovą Kaune su „Chimki“ ar patikėtumėte, jei kažkas pasakytų, kad kauniečiai vienu metu Eurolygoje buvo paskutinėje vietoje. Taip, paskutinėje. Tačiau viskas pasikeitė gana greitai.

REKLAMA

O juk buvo devynių pralaimėjimų serija, užstrigęs tolimų metimų taikiklis, problemos įžaidžiant kamuolį, kvailos klaidos, lyderio Mariaus Grigonio trauma ir nesugebėjimas kartais, kaip sako Šarūnas Jasikevičius, „išgyventi“ pergalių. Toks „Žalgiris“ atrodo buvo dar visai neseniai, o dabar situacija kardinaliai kita. Jau galima pamiršti apie tą Eurolygos dugną, nes „Žalgiris“ dabar jau aštuntas.

„Žalgiris“ vėl vakar tiesiog liepsnojo. Š.Jasikevičius kariauna antradienio vakarą 96:85 parklupdė galingą „Chimki“ klubą, vadovaujamą Rimo Kurtiniaičio, ir įšoko į atkrintamųjų varžybų traukinį. Kauniečiai ne tik iškovojo svarbią pergalę, bet tai ir padarė reikiamu skirtumu, kadangi pirmąjį mačą Rusijoje dar gruodį jie buvo pralaimėję devyniais taškais. Tai buvo trečioji iš eilės ir šešta per paskutines septynerias rungtynes pasiekta kauniečių pergalė.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui“ nė motais buvo visos kalbos apie koronaviruso pavojų, o už komandos nugaros stovėjo beveik pilna arena. Minia sirgalių penktadienio mače su „AX Armani“ kiek prisibijojo viruso ir į arena nesusirinko beveik 6 tūkst. sirgalių, bet šįkart gerbėjai neišsigando. Jie, kaip ir dažniausiai žaidžiant Kaune, aistringai ir emocingai palaikė savus žalgiriečius.

REKLAMA

Stebint transliaciją tribūnuose galima buvo išvysti ir Lietuvos Respublikos Prezidentą Gitaną Nausėdą su žmona Diana. Šis taip pat emocingai palaikė kauniečius svarbiose rungtynėse. Arena užsikūrė jau nuo pirmųjų minučių, nes visi suprato, kokios tai svarbos mačas. Šeimininkai puikiai pataikė jau nuo pat pirmųjų minučių ir iškart šovė į priekį.

Apskritai žiūrint mačą neapleido jausmas, kad stebi kažką fenomenalaus. Kamuolio dalijimasis, publikos palaikymas ir kiekvieno įėjusio į aikštę žaidėjo indėlis buvo fantastiškas. Ir net kai paskutiniame kėlinyje „Chimki“, turėdami puikią sudėtį, priartėjo ir iki šešių taškų, „Žalgiris“ atrodė toks, kuris negali pralaimėti tokio mačo, ypač kai taip puikiai pataiko dar ir iš toli. Kauniečiai mače iš viso įmetė 14 tritaškių iš 28 išmestų.

REKLAMA
REKLAMA

Stebint tokį žaidimą vis galvoji, kaip treneris sugeba sulipdyti tokį darnų kolektyvą, kur kiekviena detale siekiama pasinaudoti maksimaliai. „Žalgiris“ nuolat tiek vakar, tiek kituose mačuose bando pasinaudoti silpnosiomis varžovų pusėmis. Nurodymai tokie preciziški, kad Š.Jasikevičius, pavyzdžiui, vos į aikštę įleidęs Zachą Leday‘ų tuoj pat trumpam jį pakeitė, nes šis neišpildė kelių smulkių detalių. Emocingai jam kažką paaiškinęs pasodino jį ant suolo.

Amerikietis labai greitai grįžo į aikštę ir rungtynėse buvo vienas didžiausių „Žalgirio“ ginklų. Rungtynes jis baigė galingu dėjimu, kuris dar labiau įaudrino žiūrovus, o iš viso susitikime surinko 23 taškus ir buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas. Aukštaūgis apskritai per pastarąsias rungtynes pelno po 18,8 taško, atkovojo 5,3 kamuolio ir renka vidutiniškai 22,3 naudingumo balo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lukas Lekavičius taip pat vėl skrajojo ir nardė po „Chimki“ krepšiu, o sezono pradžioje daug kritikos strėlių sulaukęs Nigelis Hayesas ne tik pagaliau yra rimta jėga gynyboje, bet pagaliau ir pataiko tuos metimus, kuriuos jis privalo pataikyti ir gali būti ta paspirtimi.

O kur dar senas lapinas K.C.Riversas, kurio atvykimas į „Žalgirį“ sezono eigoje apskritai yra tikras laimėjimas. Jis šiame susitikime iki ketvirtojo kėlinio buvo pelnęs vos tris taškus, o ketvirtąjį pradėjo įmesdamas keturis tritaškius iš eilės, kai varžovai pavojingai artėjo, įjungę galingą savo puolimo mašiną.

„Chimki“ lyderis Aleksejus Švedas didžiąją dalį rungtynių atrodė sutrikęs, nes kauniečiai labai sėkmingai, bent jau kurį laiką, taikė prieš jį agresyvią gynybą. Šis daug jėgų išeikvojo ne žaisdamas, o ginčydamasis su teisėjais dėl įvairių epizodų.

REKLAMA

Net pats R.Kurinaitis po rungtynių spaudos konferencijos atviravo, kad net ir priartėjus ketvirtajame kėlinyje jis ne itin tikėjo, kad jo komanda tokį „Žalgirį“ gali įveikti. Tribūnos užsikūrė dar labiau, nors ir taip pilnutėlė Kauno arena palaikė savus viso susitikimo metu.

Sėkmingai susiklosčius ir kitiems keliems mačams („Real“ ir ASVEL pergalės) „Žalgiris“ dabar oficialiai aštuntas. Iki reguliariojo sezono pabaigos lieka septyni mačai, o šią savaitę kauniečiai sužais ir dar vienerias rungtynes turnyre, kai ketvirtadienį Rusijoje susitiks su „Zenit“.

Mes stebime tokį „Žalgirį“, kuris privalo būti aštuntuke ir keliauti į atkrintamąsias. Komanda tikrame pakilime, kai gali lygus su lygiais žaistu ir su turnyro favoritais, ir išplėšti pergales, kai to reikia. Svarbiausia, kad tai daro ir žaisdamas labai gražų akiai žaidimą, kuriuo negalime nesižavėti. Kad ir kaip banaliai tai skambėtų, bet kiekvienas mačas tokioje sezono stadijoje yra finalas.

REKLAMA

Š.Jasikevičiaus vadovaujama komanda nuolat buvo įvardijama kaip favoritų siaubas, bet tiesa tokia, kad jie patys dabar favoritai. Visada galima atsisukti į praeitį ir peržvelgti, kur buvo padaryto klaidos, kuriuose mačuose buvo galima iškovoti papildomą pergalę ar dvi.

Vis dėlto, faktas vienas – toks „Žalgiris“ yra sunkiai sustabdomas. Įvykdytos kelios privalomos užduotis įveikiant varžovus ir reikiamais skirtumais. Kaip sako pats Š.Jasikevičius, jo komanda tikrai užsikūrė ir pradeda rodyti savo talentą. Belieka tik stebėti, nes bilietas į Eurolygos atkrintamąsias pasiekiamas ir šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų