REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusį savaitgalį WBC sunkiasvorių čempiono diržo kovoje prieš Tysoną Fury netekęs Deontay Wilderis prabilo pirmą kartą po skaudaus pralaimėjimo. Amerikietis pateikė keistą pasiteisinimą dėl per sunkaus kostiumo ir patvirtino, kad tikrai pasinaudos galimybe ir trečia kova įvyks.

Praėjusį savaitgalį WBC sunkiasvorių čempiono diržo kovoje prieš Tysoną Fury netekęs Deontay Wilderis prabilo pirmą kartą po skaudaus pralaimėjimo. Amerikietis pateikė keistą pasiteisinimą dėl per sunkaus kostiumo ir patvirtino, kad tikrai pasinaudos galimybe ir trečia kova įvyks.

REKLAMA

Sekmadienį iki tol nepralaimėjęs amerikietis D. Wilderis trečiame ir penktame raunduose krito po brito T. Fury smūgių, o galiausiai septintame raunde buvo įspęstas į kampą ir nors dar laikėsi ant kojų, tačiau jo kampas, o tiksliau trenerio asistentas Markas Brelandas, išmetė baltą rankšluostį ir nutraukė kovą.

D. Wilderis stipriai kraujavo iš ausies ir burnos, o per visus prieš tai buvusius šešis raundus neparodė nieko. Visgi didžiule jėga pasižymintis boksininkas norėjo tęsti kovą, o kaip sakė jo pagrindinis treneris Jay Deasas, galbūt jis pagautų tą vieną šansą ir pataikytų savo garsųjį dešinės rankos smūgį.

REKLAMA
REKLAMA

D. Wilderio koordinacija atrodė prasta jau nuo pirmojo raundo, tačiau tylą nutraukęs ir su „Yahoo Sports“ portalu kalbėjęs boksininkas patikino, kad tai nėra T. Fury smūgių pasekmė.

REKLAMA

Buvęs WBC sunkiasvorių čempionas kaltino 40 svarų (18,14 kg) kostiumą, kurį dėvėjo prieš išeidamas į ringą bei tikino, kad jis susilpnino jo kojas.

„Jis manęs visiškai nesužeidė, tačiau paprastas faktas yra tas.. mano kostiumas buvo per sunkus man“, – sakė D.Wilderis. – Aš neturėjau kojų nuo pat kovos pradžios. Trečiame raunde mano kojos buvo tiesiog judėjo tiesiai. Bet aš esu karys ir žmonės tai žino. Būtų lengva sakyti, kad aš neturėjau kojų ar panašiai. Daugelis žmonių man sako, kad kažkas su manimi buvo negerai. Kažkas tikrai buvo, bet kai tu esi ringe, tu turi blefuoti dėl daugelio dalykų. Bandžiau daryti geriausią ką galiu. Žinojau, kad neturiu kojų dėl savo kostiumo.

REKLAMA
REKLAMA

Aš jį pirmą kartą užsidėti galėjau tik vakarą prieš kovą, bet tada nemaniau, kad jis bus toks sunkus. Jis svėrė šiek tiek virš 40 svarų su šalmu ir visomis baterijomis. Norėjau pagerbti ir būti puikus per „Juodosios istorijos mėnesį“ (angl. Black History month). Norėjau, kad atrodytų gerai ir manau, kad tai man buvo svarbiau už viską“.

Tuo tarpu bendraudamas su ESPN boksininkas sakė, kad sieks revanšo.

„Mes neabejotinai pasinaudosime šia galimybe. Laukiame to. Esu kovotojas ir tikras čempionas. Tai įvyks jau šią vasarą“, – tikino jis.

Pagal sutartį, abu kovotojai turi teisę per mėnesį pasinaudoti galimybe ir pareikalauti trečios kovos, nepaisant rezultato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors praėjo jau keletas dienų nuo kovos, tačiau D.Wilderis vis dar bando suprasti, kodėl M. Brelandas išmetė rankšluostį į ringą. Boksininkas visada liepdavo savo ilgamečiam trenerio asistentui bei pagrindiniam treneriui J. Deasui niekada nemesti rankšluosčio kovos metu. Net ir šioje kovoje J. Deasas priminė M. Brelandui neišmesti rankšluosčio, tačiau jis tai padarė septintame raunde.

„Dėl M. Brelando esu nusiminęs todėl, kad mes jau daug kartų apie tai esame kalbėję. Tai nėra emocingas ir tik dabar sugalvotas dalykas, tai visada buvo esminis dalykas. Apie tokią situaciją kalbėjome daug metų prieš tai. Sakiau, kad aš, kaip karys, kaip čempionas, kaip lyderis, kaip vadovas noriu gintis pats. Jeigu aš kalbu apie tai, kaip galėčiau ringe nužudyti žmogų, jaučiu pagarbą ir iš kitos pusės. Aš laikausi tokio paties principo abejose situacijose. Taigi, aš pasakiau savo komandai, kad niekada, nesvarbu kas nutiktų ir kaip tai atrodytų, nemestų rankšluosčio į ringą, nes aš esu ypatinga rūšis. Man dar buvo likę penki raundai. Nesvarbu, kaip viskas atrodė, aš vis dar buvau kovoje“, – pasakojo D.Wilderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų