REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį Vilniuje sieks iškovoti pirmą pergalę atrankos varžybose į 2021 metų Europos čempionatą. Į „Siemens“ areną atvykstanti Čekija – puikiai susižaidusi ir itin puolime pavojinga komanda, sako Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys Benas Matkevičius.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pirmadienį Vilniuje sieks iškovoti pirmą pergalę atrankos varžybose į 2021 metų Europos čempionatą. Į „Siemens“ areną atvykstanti Čekija – puikiai susižaidusi ir itin puolime pavojinga komanda, sako Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys Benas Matkevičius.

REKLAMA

Mačas su Čekija „Siemens“ arenoje prasidės 19.30 val. Tiesioginę mačo transliaciją stebėkite portale tv3.lt!

Penktadienį C grupėje Lietuva 65:86 neprilygo Belgijai, tuo tarp Čekija 75:71 nugalėjo Daniją.

Čekijos rinktinėje net penki krepšininkai – iš vieno klubo, Nymburko ERA, o aštuoni buvo ir galutiniame dvyliktuke, kuris rudenį vykusiame pasaulio čempionate užėmė šeštą vietą.

Tarp ryškiausių veidų – ir Kinijoje žibėjęs Jaromiras Bohačikas, tada rinkęs po 15,4 taško (42,6 proc. trit.).

Rinktinę nuo 2013 metų treniruoja Romenas Ginzburgas. Visi šie faktai aiškiai rodo – Čekija turi puikiai vieni kitus pažįstančių krepšininkų branduolį, kurie jau ilgą laiką žaidžia ta pačia trenerio sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, trūksta dviejų ryškiausių žvaigždžių – Tomašo Satoransky ir Ondrejaus Balvino.

Apie Čekijos rinktinę – pokalbis su B. Matkevičiumi.

Kokias galime išskirti stipriąsias Čekijos rinktinės puses?

T. Satoransky jiems buvo labai didelis raktas į pergales pasaulio čempionate, bet jie bendromis jėgomis bando užpildyti pirmą poziciją. Tai bus komanda, kuri bėgs į greitą puolimą, bandys susirinkti pigių taškų. Neturi pilnos sudėties, bet turi gerą trenerį ir tikrai ras būdų, kaip mus atakuoti.

REKLAMA

Galvojame, kad jie daug žais su mažu penketu. Žiūrėsime, kaip gynyboje susitvarkysime prieš jų aktyvų puolimą, nes čekai labai išplečia aikštelę, gerai bėga į greitą puolimą visi penki, nesavanaudiškai žaidžia, ieško vienas kito, negaili perdavimo. Gražu žiūrėti, kaip jie žaidžia.

Mes turėtume turėti fiziškumo pranašumą ir žiūrėsime, kaip susitvarkysime.

Kas nuima T. Satoransky nebuvimo naštą?

Jie bendromis jėgomis - turi tu žaidėjų, kurie išvedinėja kmauolį. Tas pats Bohačikas gali tą daryti. Jis labai įvairiapusiškas žaidėjas, turime būti pasiruošę įvairiems atvejams, žiūrėti matchupus, nepasimesti jų deriniuose. Turi pakankamai daug opcijų ir nemanau, kad viską parodė prieš danus.

REKLAMA
REKLAMA

Nesant O. Balvinui, kas kamšys penktą poziciją?

Penktoje pozicijoje žais Auda, pirmas rungtynes praleido dėl čiurnos traumos, žiūrėsime kaip įsiterps šiandienos rungtynėse. Jie turi mažai didelių šiuo metu, turėsime būti pasiruošę, kad mūsų dideliems reikės daug ant perimetro dengtis. Reikės koncentruotai žaisti ir gerai komunikuoti, kad nepasimestume.

Su D. Motiejūnu turėsime pranašumą šioje pozicijoje?

Su Donatu turėsime pranašumą po krepšiu ir tą turėsime išnaudoti, bet manau ir jie tam bus pasiruošę. Kaip jie reaguos į mūsų atakas, turėsime atitinkamai rasti kitų būdų, ne tik aklai laužti.

Kokią pamatėte rinktinės reakciją po pralaimėjimo Belgijoje?

Koncentracija yra. Matosi, kad vyrai nepatogiai jaučiasi prieš sirgalius, save, savo darbą. Manau, kad šiandien akivaizdu bus, kokią reakciją parodysime ir kokio charakterio mūsų komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

***

Europos čempionato atrankoje žaidžia 32 rinktinės ir net 24 jų pateks į pirmenybes. Šios vyks keturiose valstybėse – Čekijoje, Gruzijoje, Vokietijoje ir Italijoje. Šeimininkės į čempionatą patenka automatiškai, bet vis tiek varžosi atrankos varžybose.

Iš kiekvienos grupės tris pirmas vietas užėmusios rinktinės keliaus į „Eurobasket 2021“, išskyrus tas, kuriose žais ir šeimininkės.

Iš jų toliau keliaus šeimininkės ir kitos dvi geriausios rinktinės. Atrankoje rinktinės sužais šešias rungtynes – su kiekviena komanda po dukart, namie ir išvykoje.

„Eurobasket 2021“ vyks 2021 m. rugpjūčio 17-29 dienomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų