REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje šeštadienį pratęstas skandalo sudrebintas pasaulio biatlono čempionatas, kuriame surengta vyrų 4x7,5 km estafetė.

Italijoje šeštadienį pratęstas skandalo sudrebintas pasaulio biatlono čempionatas, kuriame surengta vyrų 4x7,5 km estafetė.

REKLAMA

Auksu džiaugėsi Prancūzijos rinktinė, kuriai atstovavo Emilienas Jacquelinas, Martinas Fourcade‘as, Simonas Desthieux ir Quentinas Fillonas Maillet. Jie išvengė baudos ratų, panaudojo tik 4 papildomus šovinius ir finišavo per 1 val. 12 min. 35.9 sek. Antri buvo prastai šaudę norvegai (+21.5 sek., 1 baudos ratas + 12 papildomų šovinių), treti – vokiečiai (+36.2, 1+8). Rusai užėmė ketvirtą poziciją (+1:44.7, 0+9).

Prieš startą buvo nežinoma, ar rusai turės stipriausią savo sudėtį, nes ryte į jų viešbutį įsiveržė Italijos policininkai, atlikę pusantros valandos trukusią kratą. Jie konfiskavo geriausio Rusijos biatlonininko Aleksandro Loginovo kompiuterį ir telefoną. Pasirodė informacija, kad kartą dėl dopingo vartojimo jau pagautas rusas vėl buvo įtartas draudžiamų medžiagų vartojimu.

Rusijos biatlono federacijos prezidentas Vladimiras Dračiovas pareiškė, kad tai buvo antidopingo kontrolierės Sarah Fussek-Hakkarainen savivalė: „Kalbėjau su pasaulio biatlono sąjungos (IBU) viceprezidentu. Laikinoji IBU antidopingo komisijos atstovė Hakkarainen, kuri buvo išmesta iš tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS), pati pasirašė visus dokumentus be IBU vadovų patvirtinimo ir iškvietė policiją. Iš FIS ji buvo išmesta būtent dėl nesankcionuotų veiksmų darymo. Dabar aš klausinėju savo kolegų iš IBU, kaip jie elgsis šioje situacijoje. Jie sakė, kad svarstys jos likimą, o aš pasakiau, kad tai jau per vėlu.“

REKLAMA
REKLAMA

Apie šį reidą ilgai nieko nežinojo ir IBU prezidentas Olle Dahlinas: „Apie tai sužinojau tik šiandien 8 val. ryte iš Rusijos žiniasklaidos. Negaliu to plačiau komentuoti, nes neturiu reikiamos informacijos. Tirsime situaciją ir pateiksime savo išvadas. Dabar koncentruojamės į likusias pasaulio čempionato lenktynes.“

REKLAMA

Lietuvos vyrų rinktinė nepasiekė finišo, nes buvo aplenkta ratu. Lietuviai panaudojo 11 papildomų šovinių ir užėmė 24-ą vietą tarp 27 komandų. Karolis Dombrovskis panaudojo tik 2 papildomus šovinius, bet vis tiek prarado daugiau nei 2 min. laiko. Vytautas Strolia (3 papildomi šoviniai) pralaimėjo dar pusantros minutės, o Linas Banys (5) buvo aplenktas ratu. Tomui Kaukėnui startuoti neteko.

Sekmadienį pasaulio čempionatą baigs dvejos bendro starto lenktynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų