REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Rinktinės treneris Darius Maskoliūnas. (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Po triuškinamo pralaimėjimo svečiuose Belgijos rinktinei naujojo trenerio Dariaus Maskoliūno vadovaujama rinktinė sekmadienį jau plušo treniruotė Vilniuje. Komanda ruošiasi kitam Europos čempionato atrankos mačui pirmadienį su Čekija.

46

Po triuškinamo pralaimėjimo svečiuose Belgijos rinktinei naujojo trenerio Dariaus Maskoliūno vadovaujama rinktinė sekmadienį jau plušo treniruotė Vilniuje. Komanda ruošiasi kitam Europos čempionato atrankos mačui pirmadienį su Čekija.

REKLAMA

Po skaudaus dūrio Belgijoje rezultatu 65:86 tiek D.Maskoliūnas, tiek ir rinktinės krepšininkai nesipurtė atsakomybės ir vieningai sutarė, kad rungtynės susiklostė tragiškai ir būtinai reikia padaryti tinkamas išvadas.

Kalbėdamas su žurnalistais apie artėjantį varžovą pirmadienio vakarą, treneris išskyrė Čekijos stipriąsias puses bei tikino ilgai su žaidėjais žiūrėjęs ir analizavęs klaidas mače su Belgija.

– Kokia komandoje nuotaika po tokio skaudas pralaimėjimo?

– Visi jaučią tą kvapą, kiek besipraustum. Prisidirbom nuo galvos iki kojų. Aišku, per treniruotę visi gerai atrodo, bet ir prieš tai atrodė. Turėjom ilgą video sesiją, kur aiškinomės, kur buvo klaidos, atrodo viską išanalizavome. 

REKLAMA
REKLAMA

– Už ką daugiausiai turėjote pretenzijų?

– Praktiškai už visas maždaug 32 minutes, nes ketvirtą kėlinį ten jie jau nemušė gulinčio, leido mums atsistoti. Tai mes atsiklaupėm ant kelių ir kažkaip pabaigėme rungtynes. Daug ką žiūrėti buvo ir analizuoti. Viskas buvo blogai.

REKLAMA

 – Ar netrūksta motyvacijos tiems žaidėjams, kurie tiksliai žino, kad jų nebus Europos čempionate?

– Nežinau, klausimas ne man. Bet bent jau aš manau, kad jei esi pakviestas į rinktinę tai čia tau vieta numatyta. Tai yra puiki proga pasirodyti, kad esi vertas dalyvauti čempionate, ar bent jau būti pakviestas į pasiruošimą su kitais, apsivilkti marškinėlius. Jei tai žaidėjo nemotyvuoja, tai nežinau, kas tada gali motyvuoti.

– Prisijungė Rokas Jokubaitis, ką jis gali duoti rinktinei?

 Ir Masiulis (šypsosi). Matėte patys, kad trūko mums organizavimo, trūko ramumo momentais, kitais kaip  tik agresyvumo. Tai Rokas žino tą sistemą, manau tikrai jis padės ir padraskyti varžovų gynybą, ir sudėlioti žaidėjus į reikiamas pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip toks jaunas žaidėjas atrodo kitų rinktinės žaidėjų kontekste?

 Gerai. Jaunas, bet du metus jau yra „Žalgirio“ sudėtyje. Jis tikrai pasiruošęs.

– Kiti Žalgirio žaidėjai šiuo metu ilsisi, negalvojote pasikviesti kažką? Gal Edgarą Ulanovą?

 (juokiasi). Taip, galvojau. Ne, aišku, negalvojau, nes tiesiog tai neįmanoma.

– Kalbant apie čekus, kokios jų stipriosios pusės?

 Pagrindinis stiprumas tas, kad branduolys, tai yra 5-6 žaidėjai, žaidžia senai, net viename klube. Tai pat tas pats treneris. Žiūrėjau ir Pietų Korėjoje vykusias varžybas dar besiruošiant Pasaulio čempionatui ir dabar su danais. Tai deriniai tie patys, sistema panaši. Viskas žinoma jiems, plius tie žaidėjai vienas kitą labai supranta, kas leidžia jiems žaisti gražų akiai krepšinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Treneris Dainius Adomaitis prieš tai yra kalbėjęs, kokia ši kėdė yra karšta. Ar po tokios pirmos nesėkmės supratote, kokia ji tikrai karšta, jaučiate tai?

 Nu, o ką daryti. Aš nebijau atsakomybės prisiimti, o juk nieko mes nepralošėme. Sulošėme blogą mačą. Šis langas gera proga įsivertinti žaidėjus man. Aišku, faktas, kad mes negalime taip blogai žaisti, žinom, už ką rungtyniaujame. Reikia gerbti užrašą ant marškinėlių. Pirmadienį turime pataisyti situaciją.

– Ar pirmadienį prieš Čekiją būtent rinktinės senbuviai turėtų imtis iniciatyvos. Iš jų būtent daugiau tikitės?

 Iš kiekvieno, kuris aikštėje, tikiuosi žymiai daugiau nei buvo Belgijoje. O čia ar seni, ar nauji, nežinau. Visi puikiai supranta ir iš jų nuotaikų matėsi, kad visi nori ištaisyti situaciją.

REKLAMA

– Ar tai buvo blogiausias mačas, kuriame jums teko dalyvauti rinktinėje būtent trenerių štabe?

 O, ne, patikėkit. Yra blogesnių buvę, bet sakau kaip man, tai čia nebuvo net prisvilęs blynas, o daug daugiau, nes jis sudegė dar prieš patekdamas man.

Rungtynės su Čekija pirmadienio vakarą prasidės 19.30 val., o jas tiesiogiai transliuos ir tv3.lt portalas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų