REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos policija šeštadienį anksti ryte atliko kratas Rusijos biatlono komandos viešbučių kambariuose, Rusijos naujienų agentūras informavo šalies biatlono federacijos vadovas Vladimiras Dračiovas.

Italijos policija šeštadienį anksti ryte atliko kratas Rusijos biatlono komandos viešbučių kambariuose, Rusijos naujienų agentūras informavo šalies biatlono federacijos vadovas Vladimiras Dračiovas.

REKLAMA

„Šiandien policija atvyko į viešbutį 5 val. 50 min. ryto (6 min. 50 min. Lietuvos laiku)... Policija atvyko Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) nario prašymu“, – naujienų agentūrai „Interfax“ teigė V. Dračiovas.

Rusijos komanda šiuo metu dalyvauja IBU biatlono pasaulio taurės varžybose Italijos Alpėse, Razen-Antholce.

Pasak V. Dračiovo, krata buvo „susijusi su tuo, kad Rusijos rinktinės vyriausiasis treneris (Aleksandras) Kasperovičius naudojo kito asmens akreditaciją“.

Rusijos biatlono federacijos vadovas taip pat pranešė, jog policija atliko kratą ir pas biatlonininką Aleksandrą Loginovą – galbūt siekdama ištirti, ar vėl nebuvo pažeistos antidopingo taisyklės.

REKLAMA
REKLAMA

A. Loginovas dvejus metus negalėjo dalyvauti varžybose, nes nuo 2014 metų lapkričio mėnesio iki 2016 metų lapkričio mėnesio naudojo uždraustą hormoną EPO kraujo sudėčiai gerinti.

REKLAMA

„Tai gali būti pakartotinis atvejis. [Policija] pusantros valandos tikrino jo daiktus ir konfiskavo jo prietaisus“, – teigė V. Dračiovas. Anot V. Dračiovo, jis kartu su A. Kasperovičiumi nuvyko į policijos nuovadą.

A. Loginovas Pasaulio taurės čempionate jau iškovojo aukso medalį 10 kilometrų sprinte bei bronzos medalį persekiojimo rungtyje. Šiandien sportininkas turėjo dalyvauti estafetės rungtyje.

A. Loginovas televizijos kanalui „Match TV“ papasakojo, kad jis ir jo kolega biatlonininkas Jevgenijus Garaničevas buvo pažadinti į jų kambarius įėjus pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

„Jie domėjosi tik mano daiktais“, – pareiškė sportininkas patvirtindamas, kad kratos paprašė IBU.

Pasak A. Loginovo, jokie įtarimai jam nebuvo inkriminuoti.

A. Loginovas negalės varžytis šeštadienį, naujienų agentūrai TASS pranešė vyriausiasis vyrų biatlonininkų komandos treneris Sergejus Belozerovas.

„Nerimauju, kad policija, konfiskavusi jo kompiuterį ir telefoną, gali prieš pietus pranešti, kad jiems reikia papildomos informacijos, ir jį įškviesti “, – kalbėjo S. Belozerovas. Jis pridūrė kad J. Garaničevas šeštadienį planuoja dalyvauti varžybose.

Rusijos ambasada Romoje savo "Twitter" žinutėje nurodė, kad konsulatas Milane tikrino žiniasklaidos pranešimus ir susisiekė su policija, taip pat išsiuntė konsulato darbuotoją padėti sportininkams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų