REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, kuriame netrūko nei aukštų rezultatų, nei staigmenų. Bene sėkmingiausiai pirmenybėse pasirodė Simas Bertašius, 1500 m rungtyje pagerinęs 39-erius metus gyvavusį Lietuvos čempionatų rekordą – 3 min. 43,25 sek. 

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo Lietuvos uždarų patalpų lengvosios atletikos čempionatas, kuriame netrūko nei aukštų rezultatų, nei staigmenų. Bene sėkmingiausiai pirmenybėse pasirodė Simas Bertašius, 1500 m rungtyje pagerinęs 39-erius metus gyvavusį Lietuvos čempionatų rekordą – 3 min. 43,25 sek. 

REKLAMA

Nuo pernai Liuksemburge pasiekto šalies rekordo Juozapo Garalevičiaus auklėtinis atsiliko nedaug – tik 0,42 sek. Be to, šis rezultatas į S.Bertašiaus Tokijo olimpinių žaidynių atrankos taupyklę atnešė 1152 taškus, o tai yra antras geriausias sportininko rezultatas atrankos periode. 

„Tokių tikslų (pagerinti rekordą – lengvoji.lt) niekada neturiu, kaip treneris sako, visada reikia spręsti bėgant ir žiūrėti į savijautą – prieš startą planuoti mažų mažiausiai kvaila“, – komentavo S.Bertašius. 

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad tokį rezultatą Vilniaus „Cosma“ atstovas pasiekė neturėjęs nė vienos treniruotės manieže: Vilniuje tebesitęsia maniežo rekonstrukcijos darbai. 

REKLAMA

„Dar po LLAF taurės varžybų sakiau, kad sunku priprasti prie maniežo posūkių, tada buvo pirmasis startas, o dabar trečiasis. Galbūt po truputį priprantu prie tų posūkių, jaučiuosi stabiliau. Optimistiškai nuteikia tai, kad Lietuvos manieže prabėgau beveik savo asmeniniam laikui, tad kitą savaitę komercinėse varžybose Serbijoje galiu tikėtis aukštesnio rezultato“, – sakė S.Bertašius. 

Neįprasta tvarka medalius išsidalino šuolininkės į aukštį. Airinė Palšytė peršoko 180 cm ir turėjo pripažinti asmeninį uždarų patalpų rekordą pakartojusios Urtės Baikštytės pranašumą – šiaulietė įveikė 186 cm. 

REKLAMA
REKLAMA

„Emocijos neblogos, nes šiandien prieš varžybas savijauta buvo sunki. Džiaugiuosi rezultatu, nors norėjau šokti dar aukščiau, bet techninės klaidos pakliudė. O dėl vietos nežinau, tiesiog Airinei šiandien nepasisekė, pasiseks kitą dieną“, – už A.Palšytę stipresne nesijaučia U.Baikštytė. 

Praėjusią vasarą šuolininkę kamavo trauma, tad iš šios žiemos aukštų rezultatų mamos Juzefos Baikštienės treniruojama lengvaatletė apskritai nesitikėjo. 

„Tikslo prieš žiemą neturėjome, nes pasiruošimas buvo tikrai sunkus dėl traumų, negalėjau pilnai treniruotis. Praeitą savaitgalį peršokau 186 cm ir pajutau, kad pataisiusi tam tikras technines detales galiu šokti. Džiaugiuosi, kad šiandien įveikiau 186 cm, bet vasarą reikės šokti virš 190 cm“, – Europos čempionato normatyvo tikisi U.Baikštytė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu A.Palšytė žiemą baigia geriausią rezultatą pasiekusi komercinėse varžybose Vokietijoje – ten ji įveikė 192 cm. Prieš metus sportininkė pasidabino Europos čempionato bronza, tačiau birželį patirtos traumos pasekmes ji jaučia dar ir dabar. 

„Pirmasis sezono startas buvo tokio lygio, kur galvojau „na va, pagaliau virš 190“. Labai sunkiai sekėsi „kaparotis“ iš 180-185 cm tiek vasaros eigoje, tiek vėliau pasiruošimo periode. Bet kai įveikiau 192 cm, tai šiuo metu atrodo, kad viskas sezone klostėsi šiek tiek ne taip. Koja lyg ir atsistatė, bet lenda kitų skausmelių. Toks yra sportas ir negali kažko kaltinti bei ieškoti kažkokių pasiteisinimų“, – žiemos startus įvertino A.Palšytė. 

REKLAMA

Šuolininkė prisipažįsta, kad kol kas didžiausias galvos skausmas yra šlubuojanti technika. Dėl to Klaipėdoje varžybas ji buvo priversta palikti su sau neįprastu rezultatu. 

„Šiandien koją pakišo šiokie tokie techniniai niuansai. Nepasakyčiau, kad šuoliai buvo blogi. Urtė po varžybų priėjusi sakė „kaip nepatogiai jaučiuosi, esi visa galva geresnė“. Aš taip savęs nestatau, sektoriuje esame 

visos lygios, šiandien laimėjo ji ir už ją džiaugiuosi. Man nepasisekė, atrodė, kad virš kartelės kilau, bet dėl atsispyrimo vietos ir padėties „nusinešdavau“ kartelę“, – aiškino A.Palšytė. 

Analogišką vyrų rungtį laimėjo Adrijus Glebauskas – į Tokijo olimpines žaidynes besitaikantis kaunietis peršoko 224 cm. Aukštą lygį iki pat sezono pabaigos išlaikę 60 m rungtyje triumfavęs Gediminas Truskauskas (6,80 sek.), tuo tarpu rutulio stūmime konkurencijos nesulaukė Ieva Zarankaitė – uteniškė įrankį nustūmė 16,63 m. 

REKLAMA

„Pasirodymą vertinu visai neblogai, žinoma, norėjosi stumti geriau. Rutulys nėra mano pagrindinė rungtis, džiaugiuosi rezultatu, nes visą sezoną stumdžiau virš 16 metrų – labai džiugu, – sakė I.Zarankaitė. – Kas sutrukdė šiandien pasiekti 17 metrų? Turbūt buvau išsikėlusi per didelius tikslus ir tas truputį pakišo koją – buvau nusiteikusi stumti daug daugiau, bet būna, kad susijaudini ir pamiršti techninius aspektus.“ 

Jau kovą lengvaatletė vyks į treniruočių stovyklą, kur ji visą dėmesį sutelks į jai pagrindinę disko metimo rungtį. 

„Laukiu disko sezono, nes jei rutulio stūmime rezultatai taip pakilo, įdomu pažiūrėti, kokie jie bus disko metime. Kovo mėnesį išvažiuojame į treniruočių stovyklą Portugalijoje, ten bus pagrindinis darbas. Vėliau prasidės varžybų sezonas ir tikėsimės, kad su kiekvienomis varžybomis, kaip ir rutulio stūmime, gerinsim ir gerinsim rezultatą“, – vylėsi mamos Vitos Zarankienės treniruojama atletė. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Intrigą kėlė moterų 400 m rungtis – čia dalyvavo abi pajėgiausios šios distancijos lietuvės, besitaikančios į Tokijo žaidynes. 

Lietuvos čempione tapo Modesta Morauskaitė (54,45 sek.), aplenkusi Europos čempionato finalininkę Agnę Šerkšnienę (55,36 sek.). 

„Ši pergalė yra viena saldžiausių. Buvau nusiteikusi labai rimtai, nes žinojau, kad Agnė yra labai rimta varžovė ir net nesvarbu, ar ji atsigavinėja po traumos, ar ne. Jos patirtis ir aukštas meistriškumas visada pasireiškia varžybose. Bėgau kaip nuo vilkų gaujos, buvo be galo daug įtampos, bet tikrai labai smagu ir džiaugiuosi, kad pavyko išplėšti pergalę“, – džiaugėsi M.Morauskaitė. 

REKLAMA

Ispanijoje besitreniruojančiai bėgikei Lietuvos maniežai dėl staigių posūkių visada tampa iššūkiu – čia rezultatai suprastėja kone sekunde. 

„Vienintelis maniežas, kuris yra ganėtinai tinkamas bėgti greitai, yra Panevėžyje, bet jame nevyksta nei Lietuvos čempionatai, nei LLAF taurės varžybos, tad sunku pagerinti uždarų patalpų rekordus“, – teigė M.Morauskaitė. 

Šeštadienį intrigos uostamiestyje taip pat netrūks: čempionate varžysis trišuolininkė Dovilė Kilty, vėl bėgs S.Bertašius ir į aukštus rezultatus taikysis ėjikai. 

Rezultatai: 

Vyrai. 

60 m. 1.Gediminas Truskauskas (Vilnius) 6.80 (atrankoje 6.79, pakartojo pernykštį laimėjimą), 2.Ugnius Savickas (Vilnius) 6.90, 3.Kristupas Seikauskas (Panevėžys) 7.00. Jaunimo čempionas – K.Seikauskas. 

REKLAMA

400 m. 1.Benediktas Mickus (Klaipėda) 49.77 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas), 2.Artūras Janauskas (Vilnius/Klaipėda) 50.09, 3.Daniel Golovacki (Kaunas/Švenčionys) 50.31. Jaunimo čempionas – Lukas Šermukšnis (Kaunas) 52.04 (asmeninis rekordas). 

1500 m. 1.Simas Bertašius (Raseiniai/Vilnius) 3:43.25 (Lietuvos čempionatų rekordas, geriausias Lietuvos sezono rezultatas, penkta pergalė iš eilės Lietuvos čempionate), 2.Robertas Vališauskas (Šiauliai/Šiaulių r.) 

3:58.73, 3.Lukas Tarasevičius (Alytus/Švenčionys) 4:05.08. Jaunimo čempionas – Tomas Bačiulis (Šiauliai) 4:12.41 (asmeninis rekordas). 

60 m barjerinis. Jaunimo čempionas – Domas Gailevičius (Kaunas) 8.30 (asmeninis rekordas). 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aukštis. 1.Adrijus Glebauskas (Kaunas/Kėdainiai) 2.24 (žiemos čempionatą laimėjo trečią kartą iš eilės), 2.Dainius Pazdrazdis (Kaunas) 2.00, 3.Algirdas Asauskas (Kaunas) 1.95. Jaunimo čempionas – Evaldas Šidlauskas (Joniškis/Kaunas) 1.90. 

Kartis. 1.Osvaldas Gedrimas (Klaipėda) 4.80 (laimėjo trečią iš eilės čempionatą), 2.Lukas Kolpakovas (Vilnius) 4.40, 3.Modestas Šalnaitis (Kaunas) 4.20 (asmeninis rekordas). Jaunimo čempionas – M.Šalnaitis. 

Tolis. 1.Tomas Lotužis (Skuodas/Vilnius) 7.26 (čempionatą laimėjo trečią kartą iš eilės), 2.Marius Vadeikis (Kaunas) 7.14, 3.Tomas Urbonavičius (Kaunas) 6.93. Jaunimo čempionas – Airidas Zabaras (Šiauliai) 6.86. 

REKLAMA

Rutulys. 1.Šarūnas Banevičius (Klaipėda/Klaipėdos r.) 18.48 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, septintas aukso medalis uždarų patalpų čempionatuose), 2.Arminas Čečkauskas (Klaipėda) 17.08 (asmeninis uždarų patalpų rekordas), 3.Karolis Maisuradzė (Kaunas) 16.73. Geriausią rezultatą pasiekė be konkurencijos dalyvavęs jamaikietis Ashinija Milleris (19.53). 

Moterys. 

60 m. 1.Karolina Deliautaitė (Kaunas) 7.56 (uždarų patalpų čempionatą laimėjo trečią kartą), 2.Andrė Ožechauskaitė (Kaunas) 7.60, 3.Eivilė Cemnolonskytė (Panevėžys) 7.61. Jaunimo čempionė – A.Ožechauskaitė. 

400 m. 1.Modesta Justė Morauskaitė (Vilnius) 54.45 (anksčiau buvo laimėjusi 2012 ir 2018 metais), 2.Agnė Šerkšnienė (Kaunas) 55.36, 3.Erika Krūminaitė (Klaipėda) 56.84. Jaunimo čempionė – Augustė Markevičiūtė (Kaunas) 59.71. 

REKLAMA

1500 m. 1.Dominyka Petraškaitė (Alytus) 4:42.88 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas), 2.Marija Jekabsone (Kaunas) 4:43.09 (asmeninis rekordas), 3.Auksė Linkutė (Vilnius) 4:43.19 (asmeninis rekordas). Jaunimo čempionė – D.Petraškaitė. 

Aukštis. 1.Urtė Baikštytė (Šiauliai) 1.86 (pakartotas asmeninis uždarų patalpų rekordas, antra pergalė Lietuvos čempionatuose), 2.Airinė Palšytė (Vilnius) 1.80, 3.Atėnė Šliževičiūtė (Kaunas) 1.70. Jaunimo čempionė – A.Šliževičiūtė. 

Kartis. 1.Rugilė Miklyčiūtė (Kaunas) 3.48 (geriausias Lietuvos sezono rezultatas, du kartus – 3.42 ir 3.48 – gerino Lietuvos 14 ir 15 metų rekordus bei Lietuvos 14 ir 15 metų uždarų patalpų rekordus, jau aišku, kad bus jauniausia šio čempionato nugalėtoja), 2.Neringa Skipskytė (Kaunas) 3.10 (asmeninis rekordas), 3. Aušra Guigaitė (Šiauliai) 2.60 (pakartotas asmeninis rekordas) ir Izabelė Anosova (Kaunas) 2.60 (jauniausia čempionato prizininkė). Jaunimo čempionė – R.Miklyčiūtė. 

REKLAMA
REKLAMA

Tolis. 1.Vaida Padimanskaitė (Kaunas/Panevėžys) 6.11 (asmeninis rekordas), 2.Simona Bukovskė (Kaunas) 5.97 (asmeninis rekordas), 3.Gabija Stočkutė (Kaunas) 5.91. Jaunimo čempionė – Emilija Strupaitė (Šiauliai) 5.55. 

Rutulys. 1.Ieva Zarankaitė (Utena) 16.63, 2.Agnė Jonkutė (Vilnius) 14.07, 3.Marija Šyvytė (Kaunas/Utena) 14.02. Jaunimo čempionė – Sonata Rudytė (Rokiškis/Vilnius) 11.96.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų