REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
T. Dimša (nuotr. LKL.lt)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo pasiruošimą artėjančios Europos čempionato atrankos rungtynėms su Belgija, kurias išvykoje žais penktadienį. Naujojo trenerio Dariaus Maskoliūno vadovaujami žaidėjai surengė pirmąją treniruotę, kur pradėjo šlifuoti būsimus derinius.

44

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pradėjo pasiruošimą artėjančios Europos čempionato atrankos rungtynėms su Belgija, kurias išvykoje žais penktadienį. Naujojo trenerio Dariaus Maskoliūno vadovaujami žaidėjai surengė pirmąją treniruotę, kur pradėjo šlifuoti būsimus derinius.

REKLAMA

Rinktinėje debiutuoja keli žaidėjai, o vienas jų yra puikiai šiemet Panevėžio „Lietkabelyje" rungtyniaujantis Tomas Dimša. Krepšininkas tikino labai nudžiugęs sulaukęs kvietimo ir tikisi kuo daugiau pasiimti iš šios geros patirties.

26 metų gynėjas tapo tikru komandos vedliu šiemet ir žaidžia veikiausiai geriausią krepšinį savo kaip profesionalaus žaidėjo karjeroje.

LKL čempionate T. Dimšta vidutiniškai pelno po 14,2 taško. Geri jo rodikliai ir FIBA Čempionų lygoje (12,6 tšk.), kur lietuvio atstovaujama komanda prasibrovė į kitą turnyro etapą.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį praūžusiame KMT turnyre, kur „Lietkabelis" iškovojo trečiąją vietą, gynėjas vėl buvo vienas svarbiausių žaidėjas. Bronziniame mūšyje į pergalę jis vedė savo komandą pelnydamas 20 taškų.

REKLAMA

T. Dimša nuolat buvo įvardijamas kaip vienas  talentingiausių savo kartos atstovų, kuriam reikia proveržio sezono.  Bet krepšininko karjera jam ligi šiol klostėsi banguotai, neišvengta ir traumų, ir gilių žaidimo duobių.

Anot paties sportininko, tai turėjo įtakos tam, kad geriausią savo žaidimą jis rodo tik šiuo karjeros etapu.

„Viskas aišku susidėjo, įvairūs mano sprendimai ir traumos, bet dabar viskas gerai",– sakė krepšininkas.

– Ar tas lūžis žaidime buvo praėjusiais metais, kai teko dažnai pirmoje pozicijoje žaisti?

REKLAMA
REKLAMA

 – Manau iš dalies padėjo, pabuvau toje pozicijoje, supratau, kaip valdyti komanda, daugiau žaidimų „pikenrolų“ situacijose. Nežinau ar tai buvo lūžis, bet tai labai padėjo man, tikrai netrukdė.

– Visas sezonas kol kas tau geras, iš kur to semiesi, gal psichologija kažkiek čia padeda?

 – Manau taip, psichologija padeda Nėra taip, kad aš užsidaręs dirbčiau vasarą visą ar panašiai, tiesiog ir sukrito kortos ir atvažiavau kaip antras numeris į komandą, daugiau kaip „combo“ žaidėjas, bet treneris pasitikėjo tai taip ir likau. O dabar tikrai pasitiki manimi, tad aš ir bandau tą pasitikėjimą pateisinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Treneris D. Maskoliūnas išreiškė kažkokius nurodymus, ko iš jūsų konkrečiai tikisi rinktinėje?

– Kol kas nekalbėjau. Turbūt bus panaši situacija kaip klube, žaisiu antru numeriu, bet šiandien tik derinius kelis pabandėme bendrai visi. Nekalbėjome taip detaliai.

– Esate geras Mariaus Grigonio draugas. Kaip jis reagavo, pasveikino su kvietimu į rinktinę?

– Man jis anksčiau jau yra sakęs, kad ruoškis, pamatysi, važiuosi. Palaiko, džiaugiasi, sako važiuok ir parodyk, ką moki.

– Ar minčių karjerai perkopti į dar didesnį lygį yra?

– Na aišku visada yra tas tikslas, bet kalbos visokios yra dabar. Tačiau dabar mintys sukasi kitur. Visų pirma pabaigti šį sezoną reikia,  o kai ateis vasara tada ir galvosim.

REKLAMA

– Koks įspūdis būti komandoje, kur kai kurie žaidėjai ir 10 metų rungtyniauja. Gal lygiavaisi į kažkuriuos iš jų?

 - Aišku, kai jaunesnis buvau stebėdavau juos. Pavyzdžiui, Manto ir Jono žaidimą, norėjau lygiuotis. Teko su kai kuriais kartu žaisti, su kai kuriais būti varžovais aikštėje. Bet tikrai visi draugiški, pasidalina patarimais, nėra baimės.

– Pati FIBA sistema sulaukia daug kritikos. Tau pačiam, kokia ji atrodo?

– Ne man spręsti. Visi žino, kokia ji yra, kad nelabai kam patinka, bet džiaugiuosi čia būdamas, nes tai gera proga tokiems kaip aš žaidėjams išbandyti save, kai nėra NBA ar Eurolygos žaidėjų. 

REKLAMA

– Kalbant apie belgus. Tau asocijuojasi su kažkuo jie, pažįstami varžovai?

– Teko su kai kuriais aikštėje susitikti FIBA Čempionų lygoje, bet detaliai su treneriais nekalbėjome dar dėl kažkokių detalių.

– Kaip atrodo Donatas Motiejūnas?

– Nežinau, kaip jis anksčiau atrodė (juokėsi). Ne, viskas gerai, kaip dabar ar anksčiau, tik tiek kad čia tiek ir treniravomės mes. Mažai tai laiko, tai čia visi gerai atrodo (šypsosi). 

– Dėl gynėjo pozicijos rinktinėje yra daug klaustukų. Gal tai tai šansas jums komandoje įsitvirtinti ilgesniam laikui?

– Toli vasara dar. Dabar galvoju tik apie šitą atranką, o jei bus šansas kabintis ir, žinoma, kvies mane, tada žiūrėsim.

Rungtynes tarp Lietuvos ir Belgijos tiesiogiai galėsite stebėti portale tv3.lt! Mačo pradžia – 21.30 val. Lietuvos laiku.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų