REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šeštadienį Klaipėdoje prasidėjusiame Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte Vilniaus „Rytas“ nesunkiai 96:71 sutriuškino šeimininkų „Neptūno“ komandą ir finale praėjusiais metais iškovotą titulą gins prieš Kauno „Žalgirį“.

 Šeštadienį Klaipėdoje prasidėjusiame Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketverte Vilniaus „Rytas“ nesunkiai 96:71 sutriuškino šeimininkų „Neptūno“ komandą ir finale praėjusiais metais iškovotą titulą gins prieš Kauno „Žalgirį“.

REKLAMA

Po šių rungtynių „Ryto“ strategas Dainius Adomaitis eilinį kartą itin džiaugėsi savo auklėtinių atsidavimu komandai ir kovingumu, kalbėjo apie puikias rungtynes sužaidusį Mareką Blaževičių ir pasakė, ko reikia finale, kad „Rytas“ įveiktų „Žalgirį“.

„Labai akcentavome rungtynių pradžią, nes „Neptūnas“ žaidžia namuose labai gerai. Reikėjo, kad jie emociškai neįsijungtų. Vyrai šaunuoliai, pradžia buvo labai gera. Vėliau, noriu tik pagirti vyrus už charakterį, kad kai kurie žaidėjai perlipo per save ir ėjo aukščiau savo limitų. Prieš pačias rungtynes nebuvo aišku dėl kai kurių žaidėjų dalyvavimo“, – sakė D.Adomaitis.

Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ spurtavo ir sumažino atsilikimą iki 6 taškų, o tada jūs padarėte įspūdingą spurtą. Kas tai lėmė?

REKLAMA
REKLAMA

Didelis akcentas prieš rungtynes buvo Deividas Gailius, nes jis per paskutinias rungtynes meta po 10 tritaškių. Pradžioje jis buvo svarbus akcentas. Tuo metu labai gerai sužaidėme puolime, surasdavome tą žaidėją, kurio reikia. Agresyvumas buvo abejose aikštės pusėse.

REKLAMA

Prieš šias rungtynes buvo kalbėta, kad „Neptūno“ priekinė linija gali bandyti išnaudoti jūsų vidurio puolėjų netektis. Kiek pavyko atstovėti M.Blaževičiui?

Esu juo labai patenkintas. Vakar Marekas turėjo temperatūros, jis buvo sekantis eilėje, kuris krito nelygioje kovoje su virusu. Man, kaip treneriui, smagiausia, kai ryte pasako, kad 100 proc. žais ir nesvarbu, ar temperatūra ar kas. Kai pasakai, kad eiti, būna atsidusimas, bet jie per tai perlipa, tai yra charakteris. Visi tai mato, kad žaidėjai eina į aikštelę ir sirgdami. Kitur galbūt jie nežaistų, bet jie eina ir žaidžia. 18 metų bičas pusfinalyje padarė dvigubą dublį. Nelabai daug kur tai pamatysi, kai vaikis taip pasirodo tokio svarbumo rungtynėse.

REKLAMA
REKLAMA

Po kelių klaidų rungtynių pradžioje labai greitai pakeitėte Mareką. Kaip jums patiko tai, kokias jis išvadas padarė?

Jis nežaidė su idėjomis, su kuriomis mes norėjome žaisti. Tada nelieka kito varianto treneriui. Mareko stiprybė yra ta, kad turi gerą krepšinio IQ ir jis vėliau išėjo visiškai kitoks. To iš jo neatimsi.

T.Holloway per savaitę sužaidė dvi labai geras rungtynes. Kas tai lėmė, galbūt rizika prieš jį?

Nemanau, kad varžovų rizika yra kažkuo pagrįsta. Mes neturime nei vieno žaidėjo, prieš kurį būtų galima taikyti tokias rizikas, kokias daro „Juventus“. Mes neturime nei vieno žaidėjo, prieš kurį galima būtų taip rizikuoti. Jis taip pat yra veteranas, žino rungtynių svarbą. Jis yra tas žaidėjas, kuris gali imtis atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ko reikia, kad laimėtumėte finale?

Daug ko. Situacija labai aiški – „Žalgiris“ yra aiškus favoritas ir rytoj rungtynėse jie tokie yra bei privalo laimėti. Tą visi žino ir tą deklaruoja. Mums reikalinga gera koncentracija, nes jų žaidime yra daug skirtingų situacijų, daug paslėptų dalykų. Kai treneris daug vadovauja vienai komandai, jie išnaudoja labai gerai pigius taškus. Mūsų koncentracija gynyboje turi būti maksimali. Kai kuriose situacijose reikės ir sėkmės, bet mūsų neslėgs joks spaudimas. Mes turime sužaisti geriausias 40 minučių šiame sezone. Eisime tikrai susikaupę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų