REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Eurolygoje dramatišką pergalę iškovojo Kauno „Žalgiris (8/14), kuris svečiuose 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24) palaužė Vilerbano ASVEL (8/14) krepšininkus.

Ketvirtadienį Eurolygoje dramatišką pergalę iškovojo Kauno „Žalgiris (8/14), kuris svečiuose 79:74 (16:16, 14:11, 25:23, 24:24) palaužė Vilerbano ASVEL (8/14) krepšininkus.

REKLAMA

L.Lekavičius nugalėtojams pelnė 21 tašką, Artūras Milaknis ir Jockas Landale‘as surinko po 12.

Po rungtynių „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius kalbėjo apie „visiškai vyriškai pasielgusį“ Luką Lekavičių, parodytą fiziškumą bei atskleidė, kodėl per paskutinę minutės pertraukėlę savo vietą užleido Evaldui Beržininkaičiui.

„Rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjomės. Žinojome, kad jeigu nesusitvarkysime su jų fiziniu kontaktu, tai neturėsime šansų. Kai rungtynių pradžioje pajautėme, kad žaidėjai yra pasiruošę duoti atsaką kontaktui, supratome, kad būsime rungtynėse. Mačas buvo dar labiau fiziškesnis, nei mes tikėjomės.

Tai turbūt buvo vienos fiziškiausių rungtynių per 4-5 metus. Tikrai malonu dėl pergalės, nes labai daug kartų tokiose rungtynėse mes pralaimėdavome. Buvo toks vaizdas, kad jie jau mus perlauš šiose rungtynėse, pradėjome daryti netikėtų klaidų, bet labai džiugina, kad sugebėjome perlaužti rungtynes, sustabdėme juos tada, kai labiausiai to reikėjo ir suradome lyderį“, - sakė Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Penkta pergalė per septynias rungtynes. Ar tai augimo požymis?

Galbūt, bet mums svarbiausios yra sekančios rungtynės. Pasidžiaugti turime kuo, bet turi dirbti toliau. Neramina, kad kai turime devynių taškų persvarą ir kontroliuojame rungtynes, sugebame atiduoti tiek taškų už dyką ir leisti jiems užsivesti. Bet turiu pabrėžti, kad tie maži berniukai kažkokį žingsnelį dėjo tampant vyrais. Šioje arenoje tai labai svarbu prieš tokį fiziškumą.

REKLAMA

Iš kur atėjo tos klaidos?

Pradėjome per daug gerai galvoti apie save. Gynyboje atsipalaidavome, o varžovas tada renka du plius vieną. Tose situacijose buvo minkštos baudos, galėjome iki to neprisileisti. Tuo momentu nusileidome jiems fiziškumu, bet gerai, kad vėliau sugrįžome ir sugebėjome persverti rungtynes savo naudai.

Kiek tokiose fiziškose rungtynėse svarbu P.Jankūno faktorius?

Yra svarbus, bet jis negali žaisti daug minučių ir vienas to nepadarys. Kažkiek turi prisidėti ir Nigelis, ir Jockas, ir Zachas – jie tai darė. Tas pats Ulanovas yra pajautęs tokių rungtynių atmosferą ir fiziškumą. Čia labai daug komandų pralaimi, o mes laimėjome – superinė pergalė.

REKLAMA
REKLAMA

Ar galima sakyti, kad L.Lekavičius jau tampa tikru vyru „Žalgirio“ komandoje?

Su tokiu ūgiu tapti tuo tikru vyru... (šypsosi, - aut. past.). Lukas nebijo atsakomybės, jis yra pasiruošęs pralošti rungtynes, o kai tu esi tai pasiruošęs padaryti, tu laimėsi. Jo faktorius buvo vienas didžiausių šiandien ir turbūt vienas didžiausių per pusantro mėnesio. Jis tikrai jaučiasi, kad nebijo.

Lukas parodė ir savo emocijas, ko įprastai nedaro.

Rimtai? Nemačiau. Čia jau iš viso vyriškai.

Kiek jūs matote tų emocijų treniruotėse?

Jose matau labai daug emocijų.

Luko lemiamos atakos derinys vyko per planą?

Idealiau būti negalėjo.

LeDay varžovų gynybą pradžioje laužė nesėkmingai, tačiau vėliau tai darė geriau. Kokie buvo duoti nurodymai jam?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jam pritrūko supratimo prieš ką žaidžia. Nemanau, kad jis pralaužė. Jis su tokiu fiziniu sudėjimu turėtų prieš mažus gynėjus žaisti agresyviau. Kartais atrodo neužtikrintai. Visgi jeigu pats neužcentruodavo prieš mažesnius, tai paimdavo kamuolių ir jo tie pakartojimai buvo labai svarbūs.

Per paskutinę minutės pertraukėlę užleidote vietą E. Beržininkaičiui. Kiek jam pavyko susitvarkyti su atsakomybe?

Sakė, kad širdis buvo toli nuo normalios vietos. Bet mes ruošiamės, Evaldas tuos derinius žino geriausiai, todėl paprašiau jo, kad jis pabraižytų tai, ką jie turi tokiose specialiose situacijose.

Tai buvo jau antroji „Žalgirio“ pergalė šiame sezone prieš ASVEL komandą.

Kito Eurolygos turo rungtynes žalgiriečiai žais vasario 4-ą dieną namuose su Pirėjo „Olympiacos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų