REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio klubų rungtyniaujančių Europoje jau šią savaitę gali sumažėti. Į lemiamas kovas dėl išlikimo FIBA Čempionų lygoje stos Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Lietuvos krepšinio klubų rungtyniaujančių Europoje jau šią savaitę gali sumažėti. Į lemiamas kovas dėl išlikimo FIBA Čempionų lygoje stos Klaipėdos „Neptūnas“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

REKLAMA

Abi komandos šį sezoną rungtyniauja itin banguotai, tad šiuo metu yra priverstos savo likimą spręsti paskutiniuose turuose. „Neptūno“ situacija kiek lengvesnė, nes užtenka tik patiems laimėti abu likusius mačus ir kelialapis į kitą etapą bus jų rankose, o „Lietkabelis“ yra priklausomas ir nuo varžovų rezultatų.

Apie laukiančius lemiamus mūšius portalas Tv3.lt kalbėjosi su abiejų klubų atstovais.

„Neptūnas“ viską laiko savo rankose

Turnyro D grupėje rungtyniaujantys klaipėdiečiai lentelėje kol kas rikiuojasi šeštoje vietoje. Jų sąskaitoje – 5 pergalės ir 7 pralaimėjimai. Pastaruoju metu „Neptūnas” buvo įkritęs į tikrą nesėkmių ruožą. Penkių iš eilės pralaimėjimų seriją turnyre pavyko nutraukti tik praėjusios savaitės mače namuose su Bonos „Telekom Baskets“, kurį laimėjo triuškinamai 93:68.

Būtent šios pergalės ir kitų gerai susiklosčiusių rezultatų dėka „Neptūnas“ gali tikėtis bilieto į kitą etapą jei pats laimės abu likusius savo mačus. Vis dar realu užimti ir trečiąją vietą. Situacija itin intriguojanti ir dėl priežasties, kad kitas dvejas rungtynes Lietuvos klubas žais su varžovais, kurie taip pat kovoja dėl vietos kitame etape.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausias mačas „Neptūno“ laukia Turkijoje su vietos „Bešiktaš“, o dar po savaitės  namuose laukia susitikimas su „Falco“ krepšininkais iš Vengrijos.

REKLAMA

Kalbėdamas ir apie spaudimą, ir apie artėjantį mačą Turkijoje, „Neptūno“ vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius išskyrė kelis svarbiausius rungtynių aspektus bei pasiguodė dėl esamos traumų situacijos.

„Turėjom laiko šiek tiek traumas išsigydyti,  o dabar ruošiamės mačui,– prieš mačą tikino „Neptūno“ treneris. –  Varžovas labai pajėgus, demonstruoja puikią formą, savaitgalį įveikė ir Eurolygos komandą („Anadolu Efes,– aut. pat.) išvykoje. Tai daug ką pasako apie juos dabar, nors ir pasikeitė treneris, bet pati sistema ta pati. Turi aukšto lygio užsieniečius, kurie dažnai gali nulemti rungtynių baigtį vieni.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kiek lengviau bus žaisti žinant, kad nereikės dairytis į kitų komandų rezultatus, T. Rinkevičius  to pernelyg neišskyrė.

„Na kiek lengvina, aišku, kad nereik dairytis, bet juk ir pačiam pirma reikia laimėti. Nėra lengva nuvažiuoti į Stambulą ir iš ten išsivežti pergalę. Bet aišku geriau kai situacija kiek lengvesnė, mums pakanka laimėti patiems du mačus, bet viena yra sakyti, kita – tuos tikslus įgyvendinti.“

Pats „Neptūnas“ šiemet susilaukia daug kritikos dėl itin banguoto savo žaidimo. Komandą palietė ir permainų vėjai –  klubą praėjusią savaitę paliko sporto direktorius Donatas Zavackas. Nuolatinių kritikos strėlių sulaukia ir treneris Tomas Rinkevičius, kuris bent jau kol kas lieka poste. Lietuvos krepšinio lygoje komanda žengia vos penkta, savo sąskaitoje turi 10 pergalių ir yra patyrusi net 9 pralaimėjimus. Reali galimybė iškristi į Europos turnyro tik dar labiau didina spaudimą treneriams ir žaidėjams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turėjom labai sunkų tvarkaraštį gruodį, tas tęsiasi ir dabar, –  tikino treneris. – Prisideda labai daug traumų, kas išmuša iš vėžių ir dėl to gal trūksta pastovumo. Kai kurie žaidėjai, kaip Tomas Delininkaitis iškrito kiek ilgiau iš rikiuotės, kiti nuolat turi mini traumelių ar kažkokių negalavimų. Tris mėnesius verčiamės vos su vienu tikrai įžaidėjų, tad bendra situacija tikrai nėra lengva. Tas spaudimas kažkoks yra, tačiau nelabai turime kitos išeities. Bandome tiesiog susitelkti ties darbu.“

Prieš pat šios dienos mačą paaiškėjo, kad klaipėdiečiams dėl atsinaujinusios traumos rungtynėse nepadės ir Darrinas Dorsey.

REKLAMA

„Lietkabelis“ lauks ir varžovų dovanų

Kiek kitoje situacijoje nei „Neptūnas“ yra „Lietkabelis“, kuris privalo ne tik pats laimėti paskutinius du mačus, bet ir tikėtis palankių rezultatų kitose arenose. Bendrą jų situaciją prieš šios savaitės mačą kiek pagerino tiesioginio varžovo „Oostende“ nesėkmė paskutiniame turnyro ture. Panevėžiečiai savo sąskaitoje dabar turi 5 pergales ir 7 nesėkmes bei yra šešti lentelėje.

Matematika gana paprasta – „Lietkabelis“ privalo ne tik laimėti artimiausią mačą namie su Strasbūro SIG ir po savaites išvykoje su Jeruzalės  „Hapoel“, bet ir tikėtis, kad „Oostende“ patirs abu pralaimėjimus. Taip yra dėl to, kad belgų klubui „Lietkabelis“ pralaimėjo abu susitikimus, tad jie turi tarpusavio pranašumą.

REKLAMA

Situacijos sudėtingumą pripažino ir „Lietkabelio“ trenerio asistentas Laimonas Eglinskas, kuris piešė ir daugiau galimų scenarijų, norint komandai prasibrauti į kitą etapą.

„Aišku einame žaisti ir norime laimėti, – tikino L.Eglinskas. – Žinome, kad tai lemiama kova dėl bilieto į kitą etapą, o situacija labai paini. Nors „Strasbourg“ ekipa visai neseniai atleido trenerį, bet nemanau, kad nuo to kažkas pasikeis. Nelabai turėtų atsirasti naujovių žaidime, braižas turėtų išlikti toks pats.

Mums reikia ne tik stebėti „Oostende“, bet dar ir „Manresa“ rezultatus, kadangi turime bendrą pranašumą prieš juos“.

Trenerio asistentas pripažino, kad situacija labai paini, o viskas gali paaiškėti tiesiog paskutinėmis akimirkomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sudėtinga matematika, tikrai gana sudėtinga, bet žinot pirma patiems reikia laimėti, kitaip prasmės nėra dairytis į kitas rungtynes. Intriga didelė, viskas ant ribos, o viskas gali paaiškėti net ne šį trečiadienį, o kitos savaitės paskutiniuose mačuose, nes galimų scenarijų tikrai ne vienas.“

„Neptūnas“ savo rungtynes Stambule žais jau šiandien, antradienį, vakare 19 valandą Lietuvos laiku, o „Lietkabelis“ tokiu pat laiku į kovą stos trečiadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų