REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlų sekmadienio vakarą Lietuvos laiku pasaulį sukrėtė milžiniška tragedija  Anapilin iškeliavo viena didžiausių sporto ir krepšinio legendų Kobe Bryantas.

Vėlų sekmadienio vakarą Lietuvos laiku pasaulį sukrėtė milžiniška tragedija  Anapilin iškeliavo viena didžiausių sporto ir krepšinio legendų Kobe Bryantas.

REKLAMA

Kartu su juo sraigtasparnio avarijoje žuvo trylikametė dukra Gianna ir dar 7 asmenys, patvirtino Los Andželo šerifas.

Be K. Bryanto ir Giannos žuvo pilotas, beisbolo treneris Johnas Altobelli su žmona ir dukra, taip pat mergaičių krepšinio trenerė Christina Mauser.

K. Bryantas su dukra vyko į krepšinio rungtynes.

Avarijos metu Los Andželą gaubė tirštas rūkas, dėl kurio K. Bryanto sraigtasparinis kurį laiką suko ratus aplink zoologijos sodą ir laukė, kol šis ims sklaidytis.

Krepšininkas sraigtasparniu keliaudavo itin dažnai, taip siekdamas išvengti didelių spūsčių keliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad pilotas susisiekė su Burbanko oro uostu ir tada pasuko link 101-ojo greitkelio, tačiau praėjus vos dešimčiai minučių pasuko link pietų. Būtent tai ir buvo lemtingas sprendimas, nes sraigtasparnis buvo nukreiptas kalnuotos vietovės link ir po penkių minučių atsitrenkė į kalną, esantį apie pusės kilometro aukštyje.

REKLAMA

Kobe Beanas Bryantas gimė 1978 m. rugpjūčio 23 d. 1996 m. NBA naujokų biržoje 13-uoju šaukimu jį pakvietė Šarlotės „Hornets“, tačiau šios komandos marškinėlių taip ir nevilkėjo, nes buvo iškeistas į Los Andželo „Lakers“. K. Bryantas yra pirmasis krepšininkas į NBA pašauktas iš vidurinės mokyklos. „Lakers“ klube K. Bryantas ir praleido visą savo krepšininko karjerą, trukusią nuo 1996 iki 2016 metų.

Su Los Andželo klubu K. Bryantas 5 kartus tapo NBA čempionu (2000 m., 2001 m., 2002 m., 2009 m. ir 2010 m.), 2 kartus NBA finalų serijos naudingiausiu žaidėju, 2008 m. tapo NBA reguliaraus sezono naudingiausiu žaidėju. Krepšininkas 11 kartų išrinktas į pirmąją geriausiųjų NBA komandą, 18 kartų žaidė Visų žvaigždžių rungtynėse, 4 kartus pripažintas naudingiausių jų žaidėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų