REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tragiška žinia“, „gedulas visame pasaulyje“, „ne, netikiu“, – tai tik dalis liūdnų frazių, sekmadienio vakarą apskriejusių visą sporto pasaulį. Būdamas 41-erių tragiškoje sraigtasparnio avarijoje žuvo NBA legenda Kobe Bryantas.

„Tragiška žinia“, „gedulas visame pasaulyje“, „ne, netikiu“, – tai tik dalis liūdnų frazių, sekmadienio vakarą apskriejusių visą sporto pasaulį. Būdamas 41-erių tragiškoje sraigtasparnio avarijoje žuvo NBA legenda Kobe Bryantas.

REKLAMA

Vienas žymiausių visų laikų krepšininkų sraigtasparnyje buvo su dar devyniais žmonėmis – visi jie neišgyveno. Pranešama, kad kartu su K. Bryantu žuvo ir viena iš keturių jo dukrų, trylikametė Gianna.

K. Bryantas buvo žmogus, dėl kurio aibė jaunų žmonių tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje, įsimylėjo krepšinį.

Jis buvo žmogus, kurio dvidešimt sezonų NBA lygoje traukė būrius kitų prie televizoriaus ekranų. Ant sienų iškabinti plakatai su Kobes atvaizdu krepšinio gerbėjų kambariuose dar dabar yra bene vieni dažniausių. O bent kelis karjeros epizodus prisimena ne pavieniai sirgaliai, juos prisimena net kelios kartos.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas tv3.lt primena gražiausias legendinio krepšininko karjeros akimirkas.

Debiutas NBA

Debiutas NBA lygoje tikrai nežadėjo, kad K. Bryantas taps vienu geriausių visų laikų krepšininkų. Pirmosiose savo karjeros rungtynėse jis nesurinko nė taško ir pasižymėjo tik vienu atkovotu kamuoliu. Pradžia nebuvo lengva, nes per pirmąsias penkias rungtynes stipriausioje pasaulio lygoje K. Bryantas iš viso surinko vos 18 taškų.

REKLAMA

Pirmas pripažinimas

K. Bryantas pirmą ir antrą sezoną NBA kildavo nuo suolo ir būdavo vienas geriausių žaidėjų, nepatenkančių į startinį komandos penketuką. Vis dėlto, jau antrajame savo karjeros sezone jis sulaukė rimto įvertinimo. Sezono pabaigoje jis tapo jauniausiu Visų žvaigždžių rungtynių starto penketo žaidėju.

Pirmas trofėjus

K. Bryantas sirgalių širdis, tiesa, spėjo užkariauti jau pirmajame savo NBA sezone. 1997-aisiais jis Visų žvaigždžių savaitgalio metu sudalyvavo pirmajame savo Dėjimų konkurse. Tai buvo pirmasis K. Bryanto bandymas šiame turnyre ir jis iškart tapo jo čempionu.

REKLAMA
REKLAMA

Čempionų žiedai

K. Bryanto žaidimo kreivė kiekvieno sezono metu sparčiai kilo į viršų. Per dvidešimt metų trukusią karjerą jis kartu su Los Andželo „Lakers“ klubu penkis kartus tapo NBA čempionu ((2000 m., 2001 m., 2002 m., 2009 m. ir 2010 m.)

81 taško rungtynės

K. Bryantas per savo spalvingą karjerą spėjo pagerinti aibę rekordų, tačiau vieno – karjeros rezultatyviausių rungtynių – iki šiol negali pagerinti joks kitas NBA krepšininkas.

2006 m. sausio 22 d. K. Bryantas vienerių rungtynių metu į Toronto „Raptors“ krepšį pats vienas pelnė 81 tašką. Tuo metu taikliarankis pataikė 28 dvitaškius iš 46 bandymų ir 7 tritaškius iš 13 bandymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei 81 tašką per visą NBA istoriją yra surinkęs vienas krepšininkas – 100 taškų per mačą yra pelnęs Kareemas Abdul-Jabbaras.

Taiklūs baudų metimai nusitraukus Achilo sausgyslę

K. Bryantas visuomet demonstravo elitinį krepšinį. Tiesa, 2013-aisiais jo karjera pakibo ant plauko – rungtynėse prieš Oklando miesto klubą K. Bryantas patyrė vieną skaudžiausių traumų krepšinyje – jam plyšo achilo sausgyslė.

Vis dėlto, net ir patyręs traumą, K. Bryantas neskubėjo nei į persirengimo kambarį, nei į ligoninę. Jis nušuoliavo iki baudų metimo linijos ir sugebėjo pataikyti abi baudas. Savo pasirodymą tada jis baigė su 34 taškais, bet nuo tos akimirkos be krepšinio praleido beveik vienerius metus.

REKLAMA

Paskutinės rungtynės

K. Bryantas NBA lygoje rungtyniavo 20 metų. 2016-aisiais jis pranešė, kad tai paskutinieji jo metai stipriausioje krepšinio lygoje.

Reguliariojo sezono pabaigoje K. Bryantas paskutinį kartą apsivilko Los Andželo „Lakers“ marškinėlius.

„Lakers“ pralaimėjo prieš Jutos „Jazz“, bet „Mamba“ su profesionaliu krepšiniu atsisveikino nepamirštamai – jis į Jutos klubo krepšį pelnė 60 taškų.

Oskaras

2018 metais K. Bryantas sulaukė visiškai kitokio pripažinimo. Animacinis filmukas apie šį krepšininką buvo apdovanotas „oskaro“ statulėle kaip geriausias tų metų animacinis filmas.

***

Kobe Beanas Bryantas gimė 1978 m. rugpjūčio 23 d. 1996 m. NBA naujokų biržoje 13-uoju šaukimu jį pakvietė Šarlotės „Hornets“, tačiau šios komandos marškinėlių taip ir nevilkėjo, nes buvo iškeistas į Los Andželo „Lakers“. K. Bryantas yra pirmasis krepšininkas į NBA pašauktas iš vidurinės mokyklos. „Lakers“ klube K. Bryantas ir praleido visą savo krepšininko karjerą, trukusią nuo 1996 iki 2016 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų