REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (18/2) trečią kartą šiame sezone nugalėjo Vilniaus „Ryto“ (13/7) komandą. Šį sykį žalgiriečiai palaikomi maždaug 10 tūkst. sirgalių pergalę iškovojo rezultatu 71:61 (10:14, 26:10, 16:20, 19:17) ir toliau išlieka vienvaldžiu Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderiu.

Sekmadienį Kauno „Žalgiris“ (18/2) trečią kartą šiame sezone nugalėjo Vilniaus „Ryto“ (13/7) komandą. Šį sykį žalgiriečiai palaikomi maždaug 10 tūkst. sirgalių pergalę iškovojo rezultatu 71:61 (10:14, 26:10, 16:20, 19:17) ir toliau išlieka vienvaldžiu Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) lyderiu.

REKLAMA

Per pirmus du kėlinius komandos buvo itin nerezultatyvios ir tik antrojo viduryje žalgiriečiai sugebėjo spurtuoti 16-0 ir įgavo dviženklį pranašumą 33:20. Vilniečiai dar ketvirtame kėlinyje sumažino deficitą iki 6 taškų (46:52), tačiau žalgiriečiai arčiau svečių iš Vilniaus nebeprisileido ir šventė gana užtikrintą pergalę.

Po rungtynių į „Žalgirio“ rūbinę užsuko ir ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Mindaugas Timinskas, apie kurį po mačo vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo ir Kauno klubo vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Š. Jasikevičius taip pat kalbėjo apie šokiruotą Edgarą Ulanovą, Roko Jokubaičio traumą, parodytą gerą charakterį bei per didelius svyravimus.

„Sveikiname savo fanus su pergale. Kartais mums LKL‘e trūksta šviežios galvos ir energijos. Turime labai daug rungtynių, susikaupė didžiulis ritmas, todėl svarbiausia, kad yra pergalė. Žaidimas tai aukštyn, tai žemyn, bet tai yra logiška, turint jaunus žaidėjus“, – sakė Š.Jasikevičius.

REKLAMA

Labai sunki pradžia, bet vėliau rungtynes perlaužė gynyba?

Kai negalėjome užpulti, gynyba mums leido išlikti rungtynėse. Malonus buvo antras kėlinukas, kai 3-4 kartus žaidėjai griuvo ant kamuolių, arena užsivedė ir buvome kitokie. Bet norėtųsi to ilgesnį laiką. Kartais atrodo, kad pradedame žaisti gerai, bet reikėtų to ilgesniais tarpais. Gynyboje daugiau, mažiau pavyko viskas, o puolimas – slogus.

Kiek M. Gebenas gerai užpildė J. Landale‘o vietą?

Jis įnešė energijos. Mums to ir reikia, kad kai pagrindiniai žaidėjai pavargsta Eurolygoje, jie vestų mus į priekį. Reikia, kad jie pajustų tą atmosferą, bet nežinau.. Man norisi daugiau. Taip būti negali, turi stumti ir eiti į priekį. Negali būti pastovus „up and down“, kaip kad gaunasi pas mus.

REKLAMA
REKLAMA

Greitame puolime pelnėte 20 taškų, tuo metu „Rytas“ – nei vieno. Kaip galite paaiškinti?

Negaliu atsakyti. Greito puolimo buvo po perimtų kamuolių. Kai atmosfera arenoje įkaito, tai ir gavosi užpulti, kartais tie skaičiai tiesiog gali būti klaidingi.

Marekas Blaževičius neblogai pasirodė. Buvo kažkoks netikėtumas?

Kiekviena komanda daro pasiruošimą. Šiandien Marekas tikrai nebus vienas iš akcentų, svarbiausia buvo suvaldyti jų tritaškius. Visi ruošdamiesi prieš „Rytą“ ruošiasi prieš gynėjus, o šiandien Marekas pasinaudojo savo progomis.

Kas nutiko R. Jokubaičiui?

Šiai minutei neatrodo kažkas rimto – kojos sumušimas.

Jūs esate matęs daug talentų. Į ką gali išaugti M. Blaževičius?

Sunku pasakyti, nepažystu jo asmeniškai. Talentų daug – išeina tie, kurie turi geriausią charakterį. Tai būtų klausimas Dainiui ir jis turėtų apie tai šnekėti, bet pastangos yra svarbiausia, o jis jas rodo. Manau, kad viskas bus gerai, jis talentingas vaikis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visa komanda geriau pataiko iš toli, tuo pačiu ir E. Ulanovas geriau meta iš toli. Žaidėjai sakė, kad net jis gavo šiandien derinį, skirtą snaiperiui.

Jis ant tiek buvo pasimetęs, kai aš jam tą derinį nubraižiau, kad metė labai pro šalį. Jam gal šokas buvo. Šiaip jis iš vietos labai gerai pataiko. Žinome, kur varžovai gali rizikuoti, o taip gavosi, kad „Rytas“ šiandien ir penktadienį ALBA su juo rizikavo.

Daugiausiai turime kalbėti apie mūsų energiją. Būna visokių posakių, bet galiu pasikartoti, kad Jankūno, Milaknio, Ulanovo kraujas yra žalias. Tas pats T. Walkupas irgi puikiai įsiliejo į kolektyvą.

Po rungtynių draugiškai apsikabinote su į areną atvykusiu Mindaugu Timinsku. Kuo ypatingas jūsų ryšys su juo?

Žmogus, kuris turi vienas didžiausių blauzdų, kokias tik esu matęs per gyvenime. Dabar jis numetęs daug svorio. Atėjo į rūbinę, tai tikrinome, ar dar liko tų blauzdų. Jis – puikus žmogus, su juo turiu geriausius prisiminimus, kartu turime Europos jaunimo čempionais, jis buvo lyderis, spėjo ir „Žalgiryje“ pažaisti, žmogus, kuris turi fantastinę šeimą. Tokius žmones visą laiką malonu pamatyti. Blauzdos dar liko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų