REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
Rungtynių akimirkos (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Atrodė, kad Kauno „Žalgirio“ (7-14) krepšininkai prisiminė katastrofišką vakarą Berlyne, vykusį prieš du mėnesius, ir visą pyktį išliejo penktadienį, įspūdingai pasiekdami revanšą prieš ALBA (7-14) ekipą su Roku Giedraičiu.

Atrodė, kad Kauno „Žalgirio“ (7-14) krepšininkai prisiminė katastrofišką vakarą Berlyne, vykusį prieš du mėnesius, ir visą pyktį išliejo penktadienį, įspūdingai pasiekdami revanšą prieš ALBA (7-14) ekipą su Roku Giedraičiu.

REKLAMA

„Žalgiris“ triumfavo 104:80 (23:9, 31:18, 30:25, 20:28).

„Žalgiris“ buvo arti didžiausios sezono pergalės, iki kurios pritrūko tik poros taškų, bet sužaidė rezultatyviausias rungtynes. Iki tol skambiausią laimėjimą Lietuvos čempionas buvo pasiekęs prieš Miuncheno „Bayern“ (98:73). Kartu tai buvo ir rezultatyviausios rungtynės.

Iki šio penktadienio.

„Žalgiris“ vien per pirmą susitikimo pusę įsmeigė 7/13 tritaškių ir sukratė 54 taškus. Palyginimui pirmame mūšyje Berlyne per visas rungtynes kauniečiai buvo pataikę 2/23 tolimų metimų ir surinkę vos 62 taškus.

„Žalgiris“ rungtynes baigė įsmeigęs 14/27 trit., 25/46 dvit. ir 12/16 baud. met. Net šeši krepšininkai surinko dviženklį taškų skaičių. Pasižymėjo visi aikštėje pasirodę žalgiriečiai.

REKLAMA
REKLAMA

ALBA ekipai R. Giedraitis per 22 min. sumetė 12 taškų (4/5 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.).

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai į priekį šovė dar pirmame kėlinyje, kai įgijo dviženklę persvarą, o varžovus traiškyti pradėjo antrojo kėlinio pradžioje.

REKLAMA

Viską vainikavo trumpa atkarpa, artėjant pertraukai, kai Jockas Landale’as pelnė du taškus, K.C. Riveras perėmė kamuolį, kai ALBA žaidėjai jį išsimetinėjo iš už galinės linijos, atliko perdavimą Rokui Jokubaičiui, o šis nė akimirkos nedvejojęs paleido tritaškį. Šis skrodė tinklelį ir nutolino „Žalgirį“ 54:25.

Tai buvo trečias R. Jokubaičio trijų taškų vertės metimą, puikiai parodęs, ant kokių sparnų „Žalgiris“ penktadienį skrajojo sausakimšoje namų arenoje. Aštuntą kartą šiame sezone sirgaliai išpirko visus bilietus.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ trečią ketvirtį pradėjo spurtu 9:0 ir iš esmės padėjo tašką rungtynėse, nors Š. Jasikevičius vis dar turėdavo karštų priekaištų auklėtiniams, kai ALBA pajuto kiek atsipalaidavusius žalgiriečius ir pasinaudoję jų klaidomis pradėjo rinkti taškus.

Vis tik „Žalgiris“ savo aikštės pusėjė rasdavo atsakymus į bet kokius varžovų bandymus ir neleido sumenkti pranašumui, svyravusiam ties 30 taškų riba.

Net neįpusėjus paskutiniam kėliniui, kai auklėtiniai pirmavo 94:57, Š. Jasikevičius į aikštę metė iki tol nežaidusius Martiną Gebeną ir Karolį Lukošiūną.

„Žalgiris“: K.C. Riversas 17 (5/7 trit.), E. Ulanovas 14, N. Hayesas ir J. Landale’as po 12, R. Jokubaitis 11, P. Jankūnas 10, Z. LeDay 8, M. Gebenas 5, Th. Walkupas, L. Lekavičius ir A. Milaknis po 4, K. Lukošiūnas 3.

ALBA: L. Nnoko 15, R. Giedraitis ir P. Siva po 12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų